Görüş Bildir
Haberler
Trump Çok Konuşulan 'Dezenfektan Enjektesi' Önerisini Böyle Savundu: 'Kinayeli Soru Soruyordum'

Trump Çok Konuşulan 'Dezenfektan Enjektesi' Önerisini Böyle Savundu: 'Kinayeli Soru Soruyordum'

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı vücuda ışın verilmesi ya da dezenfektanların enjekte edilmesi yönündeki önerisinin alaycı bir şaka olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump, Oval Ofis'te 484 milyar dolarlık ek bütçe için düzenlenen imza töreninde, dün yaptığı ve ülke kamuoyunda sert tepkilere neden olan, 'Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz.' açıklamasına ilişkin soruyu yanıtladı.

Soruyu soran gazeteciye dönen Trump, söz konusu açıklamasına ilişkin 'Ne olacağını görmek için sizin gibi muhabirlere, alaycı (kinayeli) soru soruyordum.' dedi.

"Halka dezenfektan enjektesini öneriyor musunuz?"

"Halka dezenfektan enjektesini öneriyor musunuz?"

Ancak Trump'ın açıklamasını izleyenler, Başkan'ın dünkü açıklamasında şaka yapar bir ruh hali olmadığını dile getirdi.

Trump'ın 'U dönüşünü' değerlendiren Cumhuriyetçilere yakınlığıyla bilinen Fox New sunucusu Bret Baier, 'Konuşurken ve yanındaki doktora dönerken alaycı bir şekilde görünmüyordu.' ifadelerini kullandı.

Trump, bu konudaki soruların tekrarlanması üzerine 'Dezenfektanın ellerde çok işe yaradığını düşünüyorum. Bunun etkileri laboratuvarda test ediliyor.' ifadesini kullandı.

Güneş ışınlarının, virüs üzerinde öldürücü bir etkisi bulunduğunu kaydeden Trump, 'bu ışınların vücuda bir şekilde enjekte edilmesinin tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği' tezini tekrarladı.

Trump muhabirin, 'Halka dezenfektan enjektesini öneriyor musunuz?' sorusuna ise, 'Tabii ki hayır. Düşmanca davranan bir grup vardı. Tıpkı senin gibi yalan haberler yapan insanlar. Onlara kinaye yaptım.' yanıtını verdi.

ABD'li dezenfektan şirketlerinden uyarı

ABD'li dezenfektan şirketlerinden uyarı

Trump'ın açıklamasının ABD kamuoyunda ses getirmesinin ardından, ülkenin önemli şirketleri, halkı 'dezenfektanı kendilerine enjekte etmemeleri' konusunda uyardı.

ABD'nin en büyük dezenfektan ürünlerinden Lysol ve Dettol'ü bünyesinde barından RB adlı şirketten yapılan açıklamada, Trump'ın dünkü sözlerinin ardından dezenfektan enjektesine ilişkin çok sayıda soru geldiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

'Sağlık ve hijyen ürünleri konusunda bir dünya lideri olarak, hiçbir koşul altında dezenfektan ürünlerimizin insan vücuduna enjeksiyon, yeme ya da herhangi bir yolla girmemesi gerektiğini açıkça belirtmek istiyoruz. Tüm dezenfektan ve hijyen ürünlerimiz, kullanma talimatında yer aldığı haliyle amacına uygun şekilde kullanılmalıdır.'

Amerikan Kimya Konseyince yapılan yazılı açıklamada, 'Hiçbir dezenfektan, Kovid-19 gibi hiçbir enfeksiyon tedavisi için vücuda enjekte edilmemelidir. Bu tarz bir eylem, vücutta ciddi zararlara yol açabilir ve ölümcül olabilir.' uyarısında bulunuldu.

Trump'ın gündem olan açıklaması 🎥

Başkan Trump, Kovid-19'la Mücadele Görev Gücünün dün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, 'Federal araştırmaların sonucunda, virüsün daha soğuk ve kuru ortamlarda daha iyi yaşadığı, daha sıcak ve nemli ortamlarda ise çok tutunamadığı görüldü.' bilgisini paylaşmıştı.

"Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz" 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump, toplantıda, 'Ultroviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz; virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir.' ifadesini kullanmış ve salondaki bilim insanlarına bu konuda araştırma yapmaları önerisinde bulunmuştu.

Trump'ın konuşmasına Koronavirüsle Mücadele Direktörü Dr. Deborah Birx'ün verdiği tepki çok konuşulmuştu 🎥

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü: 'Orada olsaydım herhalde kendimi tutamazdım' 🎥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
8
6
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bizimki de böyle bi öneri yapsa keşke çamaşır suyu iyi geliyormuş filan diye. önümüzdeki seçimlerde oyumu veririm yani

Ancient Guy

2006 yılında ABD'de Idiocracy diye bir film çekilmişti. Filmde 2000'li yıllarda dondurulan normal zekalı bir adam 100 yıl sonra (ya da daha fazla olabilir un... Devamını Gör

Güldal Salman

Hay sen çok yaşa ben de tam onu diyecektim. Aklıma benim de o film geldi. 🤣🤣🤣

Lestat

Umarım yakında burada görmeyiz elinde dezenfektanla kafayı çekip dezenfekte olmaya çalışan. Zira geçmişte, yuttuğu sineği sinek ilacı içerek öldürmeye çalışa... Devamını Gör