Görüş Bildir
Haberler
Trump Virüse Karşı 'İnsanlara Dezenfektan Enjekte Edilmesini' Önerdi: 'İçimizde Bir Çeşit Temizlik Yapabiliriz'

etiket Trump Virüse Karşı 'İnsanlara Dezenfektan Enjekte Edilmesini' Önerdi: 'İçimizde Bir Çeşit Temizlik Yapabiliriz'

ABD Başkanı Donald Trump'ın, koronavirüsün güneş ışınına doğrudan, uzun süre dayanamadığını belirterek vücuda ışın verilmesi ya da dezenfektan enjekte edilmesi önerisine, sağlık uzmanları tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump, Güneş'in virüse karşı etkisinin anlatıldığı sunumdan sonra konuştu

Trump, Güneş'in virüse karşı etkisinin anlatıldığı sunumdan sonra konuştu

ABD Başkanı Donald Trump, İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Müşaviri William Byran'dan virüsün sıcaklık ve güneş ışığından nasıl etkilendiğine ilişkin bir sunum dinledi.

Euronews'in haberine göre Trump, sunumun ardından virüsün Güneş ışınlarına karşı etkisinin azaldığını belirterek, vücuda ışın ya da dezenfektan enjekte edilmesi gerektiğini belirtti. Bu açıklama, sağlık uzmanlarından tepki gördü.

'Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır?'

'Dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır?'

Covid-19 İle Mücadele Görev Gücü, Beyaz Saray'da günlük toplantısını gerçekleştirdi. Basın toplantısında, virüsün Güneş'ten nasıl etkilendiğine dair bir sunum yapan Bilim ve Teknoloji Müşaviri William Byran, 'Bugüne kadar yaptığımız en etkili araştırma, güneş ışınlarının hem havadaki hem de yüzeydeki virüsü öldürdüğünü görmemizdi. Sıcaklık ve nem de benzeri bir etki yaratıyor. Sıcaklığı ve nemi artırdığınızda bu, virüsün daha çok aleyhine oluyor' dedi.Trump, Byran'ın sözlerinin ardından yaptığı şu yorum ile tepki gördü:

'Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Peki dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir.'

Trump'ın 'Işık ve sıcak tedavi olarak kullanılabilir mi' diye sorduğu doktor, 'Sanmıyorum' dedi

Trump'ın 'Işık ve sıcak tedavi olarak kullanılabilir mi' diye sorduğu doktor, 'Sanmıyorum' dedi

Trump, toplantının devamında, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Deborah Birx'e, 'Işık ve sıcağın, tedavi olarak kullanılıp kullanılmayacağına bir bakmalısınız. Belki işe yarar, belki yaramaz. Doktor değilim sonuçta.' dedi.

Birx ise, 'Bunun tedavi olarak kullanılabileceğini sanmıyorum.' yanıtını verdi.

Uzmanlar, Trump'a tepki göstererek uyardı: 'Lütfen dezenfekten içmeyin'

Uzmanlar, Trump'a tepki göstererek uyardı: 'Lütfen dezenfekten içmeyin'

Trump'ın ilginç önerilerinin ardından, bilim insanları konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kolombiya Üniversitesi Felaketlere Hazırlık Merkezi Direktörü Dr. Irwin Redlener 'başkanın birilerine vücuda dezenfektan ve izopropil alkol (temizlik alkolü) enjekte edilmesini sorması dahi akıl almaz bir durum,' yorumunu yaptı.

Berkeley Üniversitesi'nden kamu politikaları profesörü Robert Reich ise Trump'ın basın açıklamalarının kamu sağlığını tehlikeye attığını belirterek propagandanın boykot edilerek uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Reich mesajında 'Ve lütfen dezenfektan içmeyin' uyarısını yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
282
41
23
12
10
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

İroni yapmış olsa bile alkol yada ultroviyole denenmesi yaşamsal bakterilere vücut hücrelerine veya işleyişine zarar vermeyecek mi. Kasırgaya nükleer bomba a... Devamını Gör

Ercan

Zengin olmasa yozgatta yoğurda arap sabunu karıştırıp yediği haberini okurmuşuz gazetelerden.

Zengin değilde etrafında onu engelleyecek akıllı kişiler olmasa diyelim :)

Pasif Kullanıcı

"İçimizde Bir Çeşit Temizlik Yapabiliriz" (gerizekalıları eleyelim)