Görüş Bildir
Haberler
TRT World Yazarından Kılıçdaroğlu Hakkında Skandal İfadeler

TRT World Yazarından Kılıçdaroğlu Hakkında Skandal İfadeler

Emre Ordu
20.04.2023 - 12:39 Son Güncelleme: 21.04.2023 - 09:06

TRT World'de yazan Tallha Abdulrazaq isimli akademisyen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' başlıklı videosuna skandal bir yorum yaptı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TRT World'de yazan Tallha Abdulrazaq isimli akademisyen, CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı 'Alevi' başlıklı videosu hakkında skandal bir yorum yaptı.

Abdulrazaq paylaşımında, 1512-1520 yıllları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nu yöneten Yavuz Sultan Selim dönemiyle ilgili Alevi katliamı iddiasına göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan Abdulrazaq, 'Sultan Selim'in hatırası mezhebinizi iktidardan uzak tutsun' dedi.

Tallha Abdulrazaq'ın ayrıca TRT World yayınlarına da konuk olduğu görülüyor👇

Tallha Abdulrazaq'ın ayrıca TRT World yayınlarına da konuk olduğu görülüyor👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yayınladığı 'Alevi' başlıklı bir video ile 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlere seslenmişti. 'İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben Aleviyim. Hak Muhammed Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım' diyen Kılıçdaroğlu, gençlere şunları söylemişti:

'Sevgili genç arkadaşım, ülke olarak önümüzde bir eşik var ve bu eşiği hep birlikte aşabilmek için sana ihtiyacımız var. Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın. 

Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
36
24
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

soyadinda q varsa yabancı ve bu dahada zoruma gidiyor sıktır ülkene git gotun yiyorsa ordaki siyasileri eleştir bakalım

omer ali

devletin kanalından milletin vergileri ile maaş alan bu köpek bu ülkenin insanlarına soykırım hatırlatması yaparak yürek soğutuyor ve onları aşağliyor böyle ... Devamını Gör

Basileios

twitter'a şikayet edin bu arkadaşı. yapabilirseniz yazdığı ve çıktığı uluslararası basın kurumlarına da yazın. değerlendirip kapı önüne koyarlar bunu. çok da... Devamını Gör

Basileios

https://www.exeter.ac.uk/contact/ buda üniversitesinin iletişim bilgileri. marifetmiş gibi twitter şikayet sonucunu paylaşmış kaşınıyor arkadaş.