Görüş Bildir
Haberler
Trilyonlar Verseydik Bu Kadar Tanıtım Yapamazdık

Trilyonlar Verseydik Bu Kadar Tanıtım Yapamazdık

Demokrat Haber
13.05.2015 - 03:29 Son Güncelleme: 13.05.2015 - 10:29

Rize'den HDP milletvekili adayı olduktan sonra bazı akrabaları ona basın toplantısıyla tepki gösterdi. Ancak o açıklamanın ardından Selda Karafazlı Kurşun'a destek yağdı. Rize'de HDP'den 2'nci sıradan aday olduğu için bazı akrabaları tarafından dışlanan Selda Karafazlı Kurşun, bu sayede basının da ilgi odağı oldu, şimdi 'Trilyonlar verseydik bu kadar tanıtım yapamazdık' diyor.

Selda Karafazlı’nın seçim değerlendirmeleri şöyle:

Son zamanlarda Türkiye halkı sizi sık sık görür ve duyar oldu. Bir akrabalık meselesi sizin bir nevi tanınmanıza da neden oldu, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Evet, sevindirici yanı şu. Benimle röportaj yapan ve programa konuk eden gazeteci dostlarımız çok oldu. Trilyonlar verseydik bu kadar tanıtım yapamazdık. Türkiye’de hatta birçok yabancı ülkede günlerce konu oldum. Bu sayede HDP’nin meşruiyeti arttı, özellikle Karadeniz’de. Türkiye’nin diğer illerinde ise özellikle Kürt halkının dünyasında kardeşleşme umudunu daha da geliştirdi. Bu güzel oldu siyaset açısından.

Ancak aile içinde biraz burukluk oldu. Demokrat ve geniş bir sülalesi olan ailemdeki anti demokratik tutum beni üzdü. Ama çok büyük bir yararı da oldu. HDP Rize’de en çok konuşulan parti. İl dışındaki akrabalarımızın bazıları şimdi HDP diyor. Yapılan yanlışı anladılar. O açıklamayı yapanlara kızmıyorum. Onlara üzülüyorum. Karafazlı ailesi barışçı ve dost bir aile bilinir. Bu durumunu birkaç kişi zedeledi. Fakat biz şimdi bu sayede Rize’de 7 bin, Türkiye’de ise % 15 oy alarak barajları yıkarak tüm halkların kardeşliğini yaratacağız.

Rize halkı adaylığınızı nasıl karşılıyor?

Öyle sanıldığı gibi Rize ırkçı bir il değil. Trabzon’da herkes spor, Rize’de ise siyaset konuşur. Yer yer bazı konularda ön yargılılar olsa da genelde akılla meseleleri sorgulayan bir yapısı var Rizelilerin.

Bazı olaylar olmuştur ancak onları tüm Rize hakkına mal edemeyiz. Mesele Laz halkının yaşadığı ilçelerde ırkçı olaylar göremezsiniz. Rize merkezde ise bazı kişiler organize edildiği için bu tür şeyler olabiliyor.

Gittiğim her yerde yoğun ilgi ve alaka gördüm. İnsanlar HDP’ye çok sempati duyuyor. HDP’yi tanımayanlar da var. Soruyorlar, “PKK partisi” diye eleştirenler var. “Nereden biliyorsun” diye sorunca 'TV’de şu dedi, bu dedi' falan. Yani bilinçli bir karalama var. Bu algıyı yaratıp HDP’nin Rize’de ciddi oy almasını engellemeye çalışan ırkçı bir anlayış var. Hükümet medyası, ırkçı bazı medya ve bazı örgütler var.

Ama Rize’de artık barış güvercini olduğum kabul görüyor. Birçok tanınmış ailelerin bireyleri, Karafazlı ailesinden insanlar, köyümüzden insanlar geliyor destek veriyor, konuşup dertleşiyoruz. Her şey güzel.

Sizce Sayın Demirtaş nasıl bir siyasetçi? HDP’nin yükselişinin sebebi Demirtaş mı?

Evet, sakin, aklını kullanan, duygularıyla hareket etmeyen biri. Kavgacı yapısı yok. Uzlaşmacı ve barışsever bir kişilik. Bu duruşu bölgemizde de çok takdir topluyor. Hatta insanlar 'ha bu uşak tam başbakanlık yapacak uşaktır' diyorlar. Bu anlamda HDP’den yer yer öne çıkan bir kimlik oluyor, bu durum da sevindirici.

HDP‘nin kadın adayı olarak ne düşünüyorsunuz? Kadınların diğer siyasi partilere göre daha fazla isminin geçtiğini görüyoruz, parti içinde nasıl karşılanıyor bu durum?

HDP denince evde değil yaşamın tüm alanına çıkan kadın akla geliyor. Partimizin adaylarının yarısı kadın. Artık çamaşır için değil ülkenin pisliğini temizlemek için sokağa çıkan, yaşamın her alanında olan kadın HDP’de hayat buluyor. Kadınsız yaşam olamaz siyasette.

Adaylık için HDP’yi tercih etmenizin sebebi nedir?

Türkiye siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda her geçen gün biraz daha batıyor. Ülke nefes alamaz halde. HDP de bir Türkiye partisi olarak bunlara çözüm üretmeye çalışıyor.

Annem ve babam HDP’nin çalışmalarında vardı. Aday olarak babamı düşünüyorduk ancak o derneği ve gazeteciliği bırakmak istemedi, gençler ülke sorunlarına el atmalı deyip beni önerdi.

Aile olarak siyasetin içindeydik ve ülkenin nefes almasına bir kadın olarak ben de katkı sunmalıyım dedim ve aday oldum.

Size seçmen neden destek vermeli veya neden HDP’ye destek vermeli?

HDP özgürlükçü ve demokratik bir yapıya sahip. Ülke sorunlarına ve özellikle de 30 yıldır çözülemeyen hatta çözme cesareti dahi gösterilmeyen Kürt sorununu barışçıl bir şekilde çözecek. İnsan hak ve özgürlüklerine sahip çıkması, ezilenlerin, kadınların ve tüm halkların sesi olması nedeniyle tercih edilmeli.

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/siyaset/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0