Görüş Bildir
Haberler
Travestik Fetişizm Vakalarındaki Artış Dikkat Çekici!

etiket Travestik Fetişizm Vakalarındaki Artış Dikkat Çekici!

Cem Keçe
25.07.2023 - 22:41 Son Güncelleme: 26.07.2023 - 00:36

Eve erken geldiniz ve kocanızı aynanın karşısında kadın kıyafetleri içinde mastürbasyon yaparken yakaladınız ya da onun kadın külotu giydiğini fark ettiniz, şok oldunuz ve “Biz şimdi ne olduk?” diye bir sorgulama içine girdiniz. Peki nedir bu durum? Travestik fetişizm, bireylerin karşı cinsiyete ait kıyafetler giyme yoluyla yani heteroseksüel erkeklerin kadın elbiselerine bürünme fantezilerini gerçekleştirerek cinsel istek duyması, penis sertleşmesi şeklinde cinsel uyarılma yaşaması veya cinsel ilişki için kadın kıyafetlerini yardımcı cinsel nesne olarak kullanmasını ifade eden bir durumdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Travestik fetişizm vakalarıyla seks işçiliği yapan bireyler birbirinden farklıdır!

Travestik fetişizm vakalarıyla seks işçiliği yapan bireyler birbirinden farklıdır!

Travestik fetişizmin cinsel sapkınlıklar (parafililer veya perversiyonlar) arasında çok özel bir yeri vardır. Travestik fetişizm bireyin karşı cinse ait kıyafetleri, iç çamaşırları, kostümleri veya peruk gibi aksesuarları fetiş nesne yapması, fetiş nesneleri cinsel yaşamında giymekten veya giydiğini hayal ederek bir kadınla seks yapmaktan cinsel haz duymasıdır. Travestik fetişizmi olan bireye cinsel sağlık biliminde travesti adını verir. Ancak halkın travesti dediği ve para karşılığı seks işçiliği yapan bireyler ile cinsel sağlık biliminin travesti olarak tanımladığı bireyleri birbirine karıştırmamak gerekir.  

Travestik fetişizm nasıl ortaya çıkar? 

Travestik fetişizm, ergenliğine kadar anne ve anne türevleriyle birlikte aynı yatakta uyuma, anne ve anne türevleriyle çıplak olarak birlikte banyo yapma, anneyi ve anne türevlerini çıplak olarak görme, anne babayı seks yaparken görme, ergenlik döneminde rüyasında kendini anne ve anne türevleriyle seks yaparken görme gibi nedenlerle ortaya çıkar. Travesti, bedenine seksi kadın kıyafetleri giyerek, kadın gibi makyaj yaparak, peruk takarak veya kendini bu şekilde hayal ederek bilinçdışı olarak kendi penisine sertleşme hakkını tanır, başka türlü sertleşmekte ve bir kadına cinsel istek duymakta zorlanır. Travesti için sütyen, tanga, külot gibi iç çamaşırları, küpe, kadın çorabı, kadın ayakkabısı veya peruk gibi nesneler fetiş nesne olabilir. Bu nedenle tranvestik fetişizmde kadınsı giyinme davranışı ve fetiş nesneler cinsel arzu ve penis sertleşmesi şeklinde cinsel uyarılmaya yol açar. Travestik fetişizm, bir bireyin biyolojik cinsiyetiyle ve toplumun atadığı cinsiyet rolleriyle cinsel davranış beklentileri arasında farklı ifade şekilleri sergilemesini ifade eder. Bu nedenle travestiler, kıyafet seçimi, makyaj, saç stili ve cinsel davranış biçimi gibi unsurlarla kendilerini çok özel anlarda ve çok özel bir şekilde “kadın gibi görmeye” ihtiyaç duyarlar, geri kalan zamanlarda heteroseksüel bir cinsel yaşam içindedirler.

Travestik fetişizm, bireyin cinsiyet kimliğinden ve cinsel yöneliminden bağımsızdır!

Travestiler toplumun genel cinsiyet normlarından saparak karşı cinsin cinsel ifade tarzlarını seçerler. Travestik fetişizm tanı kriteri olarak, en az 6 aylık süre boyunca heteroseksüel bir erkekte, tekrarlayan kadın kıyafeti giyinme gibi cinsel davranışların ve yoğun travestik cinsel fantezilerin klinik olarak bireyde, partner ilişkisinde ve partnerinde önemli sıkıntılara yol açması ya da sosyal, mesleki ya da diğer önemli işlevsel alanlarda bozulmalara neden olması ve bireyin bu durumdan şikayetçi olması gerekir. Travestik fetişizm, bireyin cinsiyet kimliğinden ve cinsel yöneliminden bağımsız, cinsel yaşama özgü bir cinsel tercih ve bireyin cinsel fantezilerinin bir parçasıdır.

Travestiler genellikle heteroseksüeldir!

Travestiler genellikle heteroseksüeldir!

Travestiler genellikle heteroseksüel olurlar, birçoğu evli ya da evlilik geçirmiş veya bir kadın partneri vardır. Travestiler (1) ya kendilerini bir kadın gibi kadın kıyafetleri içinde hayal ederek ve gözleri kapalı olarak bir kadınla seks yapabilirler (2) ya bedenlerinde küpe gibi kadınlara ait bir nesne ile bir kadınla birlikte olabilirler (3) ya kadın kıyafetleriyle ve kadın aksesuarlarıyla seks işçisi bir kadına para ödeyerek birlikte olabilirler (4) ya da kadın kıyafetleri giyip, makyaj yapıp, peruk takıp aynanın karşısına geçip kendilerini seyrederek otoerotik arzularla mastürbasyon yaparlar.

Travistik fetişizm tedavi edilebilir! 

Travestik fetişizmin tedavi edilebilir ve tedavide travestik cinsel davranışların ve travestik cinsel fantezilerin altında yatan sebepleri ortaya çıkartmaya ve üzerlerinde çalışmaya yönelik, kadim doğu seks öğretileri ve modern cinsel terapilerin sistemik bir entegrasyonunu içeren ve arkadaşlarımla birlikte geliştirdiğimiz MetaSeks Cinsel Terapi çok etkilidir. Tedavi ile kastettiğimiz travestik fetiş fanteziler ve travestik eylemler olmadan heteroseksüel cinsel yaşama adaptasyondur. Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu (CİSEF) cinsel terapistlerinin yaptığı çalışmalara göre ülkemize travestik fetişizm vakalarında yoğun bir artış vardır, kamuoyunun ve ailelerin bilgilendirilmesi elzemdir. 

Metaseks Cinsel Terapi Kuramı

“MetaSeks Cinsel Terapi Kuramı”; danışanların disfonksiyönel ve elem verici cinsel davranışlarını fonksiyönel ve haz verici olarak yeniden yapılandırmayı amaçlayan, güzel sevişme sanatını öğretmeyi hedef alan, seans seans yapılandırılmış özel bir cinsel terapi ve cinsel tedavi yol haritası olan, insanın çok boyutlu bir varlık olduğunu ve farklı gerçeklik düzeylerinde deneyimler yaşayabileceğini ifade eden beş beden teorisini, bütüncül ve fonksiyönel tıp modelini, kadim doğu seks öğretilerini, tıbbi seksoloji ve cinsel sağlık bilimine dair akademik araştırmaları ve klinik çalışmaları temel alan, kendine has bilişsel, duygusal, bedensel, seksokorporel, davranışsal, yaşantısal ve girişimsel psikolojik ve seksolojik teknikleri içeren, cinsel terapi ve cinsel tedavi yapabilme becerisi kazandıran, kendine özgü cinsel siklusu olan modern ve özgün bir cinsel terapi kuramıdır.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

YouTube

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
13
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Friedrich Nietzsche

Arkadaşlar onu bunu boşverinde teleskopla ayı izlerken önünden birşey geçti hızlıca acaba Uzay İstasyonumu.?