Görüş Bildir
Haberler
FIFA, Çalhanoğlu Hakkında Soruşturma Başlattı

FIFA, Çalhanoğlu Hakkında Soruşturma Başlattı

Enver K.
16.03.2016 - 22:38 Son Güncelleme: 17.03.2016 - 14:58

FIFA’nın, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen’de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun bir sözleşmesine ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA, Trabzonspor'un açtığı dava ile ilgili soruşturma başlatırken Çalhanoğlu'nun takımı Leverkusen'den açıklama geldi.

Bayer Leverkusen Kulübünden yapılan açıklamada, FIFA ile milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun şu anda bir anlaşmazlık içinde bulunduğuna işaret edilerek, bunun arka planında Hakan’ın 17 yaşındayken Trabzonspor ile imzaladığı bir sözleşme olduğu belirtildi.

Sözleşmede, Hakan'ın 2012-2013 sezonundan itibaren Trabzonspor'da forma giymesi gerektiği ancak milli futbolcunun söz konusu dönemdeki kulübü Karlsruher ile bordo-mavili ekip arasında gerekli anlaşmaya varılamadığından transferin gerçekleşmediği ifade edildi.

Soruşturmanın birkaç ay süreceği, Hakan Çalhanoğlu’nun herhangi bir kısıtlama olmadan futbol oynayabileceği kaydedildi.

FIFA, Çalhanoğlu Hakkında Soruşturma Başlattı

Alman basınına konuşan Bayer Leverkusen’in basın sözcüsü Dirk Mesch,Hakan Çalhanoğlu ile FIFA arasında Bayer Leverkusen'den önceki döneme ilişkin bir sürecin bulunduğunu söyledi.

“Görünüşe göre oyuncunun sözleşmesine ilişkin düzensizlikler var” diyen Mesch, devam eden bir süreç olduğu için bir şey söylemeden önce bu konuda bilgi alması gerektiğini kaydetti.

Ceza alabileceği öne sürüldü

Haberlerde soruşturmanın Hakan Çalhanoğlu’nun 2009-2013 yılları arasında top koşturduğu Karlsruher SC kulübüyle yaptığı bir sözleşmeyle ilgili olduğu iddia edildi. Özel televizyon kanalı Sky Sport News HD'nin haberinde olayla ilgili oyuncunun ceza alabileceği öne sürüldü.

Hamburg 2012’de milli oyuncuyu transfer etmiş, ancak bir yıl daha Karsruhe’de kiralık olarak oynamasına izin vermişti. Hakan Çalhanoğlu bir yıl Hamburg’da forma giydikten sonra Leverkusen’e transfer edilmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
53
19
13
10
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ya bu Trabzonspor kendinin olmayan şeyler hakkında amma gocunuyor amk. Bu kadar gerici ve ezik bi zihniyet daha görmedim. Salak sürüsü amk.

hasan algan

salak ancak senin gibi bir halt bilmeden yorum yapanlardır.hakan çalhanoğlu trabzonsporla ön sözleşme imzalamış , vazgeçmesi halinde 1 milyon euro ödemeyi ta... Devamını Gör

tatlış penguen

nümmerasını kimden aldılar acaba :))

Uğur Birik

FIFA Başkanı: Kardeş men ederiz sıkıntı yapma