Görüş Bildir
Haberler
Maske Zorunluluğu Kalktı mı? Otobüs, Minibüs ve Metroda Maske Takma Şartı Bitti mi?

Maske Zorunluluğu Kalktı mı? Otobüs, Minibüs ve Metroda Maske Takma Şartı Bitti mi?

Koronavirüs birlikte maskeler hayatımızın olmazsa olmazı haline geldi. Salgın ve varyantlarıyla savaşın hala devam ettiği şu günlerde, maske takma şartları hakkında önemli kararlar alındı. Salgınla 2 Mart 2022 Çarşamba günü Bilim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske, HES kodu uygulaması ve maske takma zorunluluğuna dair toplantıda alınan kararları açıkladı. Bakan Koca, HES kodu uygulamasının kaldırılacağını söyledi. Buna göre artık girişlerde HES kodu kontrolü yapılmayacak. Peki toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşıma, uçak ve otobüste maske takma şartı bitti mi? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin merakla beklediği Bilim Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası koronavirüs tedbirlerine ilişkin bakanlık olarak alınan yeni kararları açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, açık alanda maskelerin kaldırıldığını, kapalı alanda ise maske zorunluluğu ile ilgili 'Ortamlarda havalandırma yeterliyse, maske takmak şart değil.' açıklamasında bulundu. Peki toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? Toplu taşıma, uçak ve otobüste maske takma şartı bitti mi?

Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kalktı mı?

Toplu Taşımada Maske Zorunluluğu Kalktı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 'Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı yerlerde de havalandırma iyiyse maske şartı kalktı.' dedi. Buna göre maske zorunluluğu belli ölçüde kalkmış oldu.

Bakan Koca, 'Özellikle mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda; yani mesafe korunamıyorsa uçak, otobüs, tiyatro, sinema gibi sağlık kuruluşları gibi alanlarda, okulların kapalı alanlarında maskeleri kullanmaya devam ediyoruz. Bunun dışında kapalı alan olup, mesafe korunabiliyor ise o durumda maskeyi takmanın şart olmadığını söylüyoruz. Maske hayatımızdan çıktı mı? Hayatımızdan çıkmadı; ama maskeyi nerede gerekiyorsa, gerekli olan ortamda özellikle büyüklerimizi riskli olanları korumak adına yanımızda taşımak gerektiğini söylüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Toplu Taşıma, Uçak ve Otobüste Maske Takma Şartı Bitti mi?

Toplu Taşıma, Uçak ve Otobüste Maske Takma Şartı Bitti mi?

Sağlık Bakanı Koca, ''Kapalı alanlarla ilgili hem uçak hem otobüs hem servis gibi, sinema, tiyatro, sağlık kuruluşları, okulların kapalı alanları gibi mesafenin korunamadığı yerlerde maske kullanmak elbette zorunludur.' dedi

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın