Görüş Bildir
Haberler
'Biliyorsunuz Geçmiş Yıllarda Londra Metrosunu Su Bastı'

'Biliyorsunuz Geçmiş Yıllarda Londra Metrosunu Su Bastı'

Fatih UZUN
03.06.2014 - 16:41 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 17:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Topbaş'tan o fotoğrafa ilk yorum

İstanbul’da etkili olan yağmur nedeniyle Üsküdar’da kara ile denizin adeta birleştirmiş halde gösteren fotoğraflara Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan ilk yorum geldi. Yağışı “afet boyutunda olaylar” diye nitelendiren Topbaş, 'Aynı şekilde başka ülkelerde de var böyle fotoğraflar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin kentte dün etkili olan sağanağa ilişkin sorularını cevapladı.

Yağışla ilgili gerekli çalışmalar ve müdahalelerin yapıldığını aktaran Topbaş, saatte metrekareye 1,5 kilogram yağış düşmesinin sıkıntı yarattığını dile getirdi.

Cendere Deresi'nde de çok ciddi çalışmaları olduğunu belirten Topbaş, 'Kurbağalıdere, 40 kilometrelik bir deredir. Oradaki köprü yapısı itibariyle gelen maddeleri de tutma özelliği var. O köprünün de kesit olarak değiştirilmesi gerekiyor. Tedbirler alınacak' diye konuştu.

Kadir Topbaş, 'Üsküdar'daki sel görüntülerini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu şöyle cevapladı:

'Aynı şekilde başka ülkelerde de var böyle fotoğraflar. Biliyorsunuz geçmiş yıllarda Londra Metrosu'nu su bastı. Avrupa'da da her yerde bu tarz ciddi şeyler oluyor. Hatta Amerika'da bir yerleşim tamamen sular altında kaldı. Bunlar dünya coğrafyasında afet boyutunda ortaya çıkan olaylar.

Sizin normal yönetim alanlarınızın normal seyri dışındaki büyük ölçekteki olaylar. Bu ölçekteki olayları da dikkate alarak, daha farklı uygulamaların yapılmasını da genel sekreterime söyledim. Artık teknoloji değişti, gelişti. Yeni kanallar açmak suretiyle denize eriştirecek bir takım yağmur suyu hatlarının oluşturulmasını söyledim.'

Yağışların İstanbul suyuna katkısı olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 'Bunlar lokal yağışlar, İstanbul coğrafyasına düşen düzenli bir yağmur değil. Yağış olması su havzalarındaki buharlaşmayı önlemesi açısından önemli. Yaz aylarında günde 400 bin metreküp buharlaşma olmakta. İstanbul, günde 2 milyon 700 bin metreküp su kullanıyor. Havza çevresinde doğanın yağışla buluşması, bu barajların da kullanılmaması anlamını taşımakta. Bu boyutuyla katkısı var. Orman ve Su İşleri Bakanımızla da evvelki gün görüştük. Melen havzasında iyi yağış var. Oradaki ikinci hattımız da bitmek üzere. Çalışmalar sürüyor. Daha fazla su alacağız oradan inşallah' dedi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0