Görüş Bildir
Haberler
TOKİ Başkanı: ‘İstanbul'a Eskisi Gibi Yüksek Binayla Kıymıyoruz’

TOKİ Başkanı: ‘İstanbul'a Eskisi Gibi Yüksek Binayla Kıymıyoruz’

ATKN
27.10.2015 - 11:44

Türkiye’de toplumsal beklentilerin değiştiğini anlatan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, hiçbir projelerinde yüksek imar kullanmadıklarına dikkat çekerek “İstanbul’a kıymıyoruz eskisi gibi” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2023’e kadar Türkiye’de 1.2 milyon konut hayata geçirmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, hiçbir projede yüksek imar kullanmadıklarını belirtirken, Türkiye’de toplumsal beklentilerin değiştiğine dikkat çekti.

Turan, “Ben burayı eleştiren bir yerden geliyorum. İmar, mimari tarz bunun başlıcalarını oluşturuyor. TOKİ’den bazı toplumsal beklentiler var. İstanbul’a kıymıyoruz eskisi gibi. Asla yüksek imara izin vermiyoruz. Her şehrin bir yapısı var. Ayrıca her şeyin de bir haram sınırları var. Bu noktada bazı alanlar su havzası, bazı noktalar ormanlar. Buralara bulaşmamak gerekir” dedi.

Mehmet Ergün Turan

'5 kat yoksa 4’e iniyoruz'

Ergün Turan, bazı bölgelere çok konut yapımına karşı olduklarını da belirterek, “Asıl olan şey burada gelecekte yaşayacak çocuklarımızın da hukukudur. Bu nedenle bu sınırları korumak zorundayız. Bu hassasiyetimiz bugün yüksek noktada” dedi.

Ergün Turan, faaliyette bulundukları illere yönelik olarak ‘Hiçbir şehirde en yüksek bina TOKİ binası olmayacak’ sloganını belirlediklerini kaydetti. “Hangi vilayette iş yapıyorsak helikopterle hava çekimi yapıyoruz, interaktif haritalardan bakıyoruz. Şehirde 5 kat yoksa direkt olarak 4 kata iniyoruz” diyen Turan, Emlak Konut GYO projelerinin başka bir noktada bulunduğunu belirti. Turan, “Biz Emlak Konut’a arazi tedariki yapıyoruz, bazen imarda yardım ediyoruz” dedi.

BusinessHT

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
3
2
1
0