Görüş Bildir
Haberler
Tokatköy'de İhale Erdoğan Yakın İsme: 789 Milyon TL Ödenecek

Tokatköy'de İhale Erdoğan Yakın İsme: 789 Milyon TL Ödenecek

Halkın kapıları kırılarak ve biber gazı sıkılarak zorla sokağa atıldığı Beykoz Tokatköy’de kentsel dönüşüm ihalesi Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen İbrahim Turgut’un şirketine verildi. Turgut’un şirketine 789 milyon TL ödenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’un Beykoz İlçesine bağlı Tokatköy, geçen aylarda halkın günlerce ‘rantsal dönüşüme’ karşı direnmesiyle hafızalara kazındı. 

AK Partili Beykoz Belediyesi halkla uzlaşmak yerine defalarda mahalleyi polis ve onlarca iş makinesi eşliğinde şafak operasyonuyla kuşattı. Evlerinden çıkmayan yurttaşların kapısı kırıldı. Yurttaşlar biber gazı ve plastik mermi sıkılarak sokağa atıldı. Evlerinden çıkmamak için direnen onlarca mahalleli de darp edilerek gözaltına alındı ve son olarak belirlenen tüm evler zorla tahliye edilip yıkıldı.

Beykoz Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek ’Tokatköy Kentsel Dönüşüm’ projesi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ne yetki verildi. Emlak Konut ise Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, evlerin yıkıldığı alanda yapılacak konutlar için milyonlarca liralık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Erdoğan'a yakın isim

Erdoğan'a yakın isim

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Emlak Konut’un açıklamasında “Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Beykoz Tokatköy 1’inci Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi için Yüklenici Turgut Müteahhitlik A.Ş. ile 27 Eylül tarihinde sözleşme imzalanmıştır” denildi. Emlak Konut ile Turgut Müteahhitlik A.Ş. ile imzalanan sözleşmenin bedeli ise KDV hariç 789 milyon 743 bin TL olarak açıklandı.

Turgut Müteahhitlik A.Ş.’nin sahibi olan ve aynı zamanda Çaykur Rizespor Kulübü’nün de başkanı olan İbrahim Turgut ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Şirketin internet sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şirkete ziyaretlerde bulunduğu görülürken, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turgut’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman gibi AK Partili isimlerle çekilmiş çok sayıda fotoğrafı sergileniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
20
6
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Zamanında AKP'nin safında olan liberallerin istediği böyle bir şeydi herhalde?! Serbest piyasa adı altında başıboş bir piyasa, tekelleşen şirketler...

-1375

tokatköyde %53 akp çıkmış 2019 yerel seçiminde.. o zaman hayırlısı olsun demek düşer bize..

paranoid

Bu rantın %25 komisyonu da Erdoğan'ın onu yazmamışsınız.