Görüş Bildir
Haberler
TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan '3. Köprü' Açıklaması

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan '3. Köprü' Açıklaması

Onedio Medya
26.06.2015 - 20:12 Son Güncelleme: 26.06.2015 - 21:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi kentin gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü olmayacak şekilde tahrip edeceğini öne sürdükleri 'Üçüncü Boğaz Köprüsü' inşaatına ilişkin bir açıklama yaptı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi'nin açıklaması şöyle: 

'TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak, gündeme geldiğinde bu yana, İstanbul'un gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde tahrip edecek olan Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu dayatmasına karşı; bilimden, doğadan ve kamu yararından yana mücadelemizi sürdürüyoruz. Anayasal sorumluluğumuz ve mesleki ilkelerimiz çerçevesinde bir yandan ilgili diğer meslek odalarıyla birlikte konunun hukuki düzlemde takipçiliğini sürdürmekte, diğer yandan da toplumsal duyarlılığa ve örgütlülüğe de katkı koyarak kamuoyunu bilgilendirmeye çalışmaktayız.

Son olarak, Üçüncü Köprü geçişi açısından son derece önemli olan “Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Geçişi ile Sarıyer İlçesi, Rumelifeneri Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi geçişlerine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı Değişikliği konusunda TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın İPTAL kararıyla sonuçlandığı bilgisi, kamuoyu ile geçtiğimiz hafta paylaşılmıştır.

İmar planlarının yargı denetimi sonucu iptal edilmesi gibi, hukuk devletinin son derece olağan ve normatif bir uygulamasını dahi içine sindiremeyen; adına basın kuruluşu demekten imtina ettiğimiz, hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiş kimi kağıt ve mürekkep israfı günlük gazeteler, siyasi ve ekonomik rant peşinde koşmayla uğraşmayı kurum yöneticiliği sayanlar ve onların sosyal medyadaki yandaşları son günlerde meslek odamıza ve konu ile ilgili açıklamalarda bulunan yönetim kurulu üyemiz Ayşe Yıkıcı'ya çirkin ve düzeysiz bir biçimde saldırmaktadırlar.

Bugüne kadar birçok konuda benzer davranışları gösteren bu kesim ve kişiler bizleri yine şaşırtmayarak kendi kişilik ve ahlaklarına uyanı yapmaktadırlar. Elbette ki bu türlü saldırılara kıymet vermediğimiz ve ciddiye alınır bulmadığımız için kurumumuzca hiçbir şekilde bu kişilerle doğrudan polemiğe girilmemiştir ve girilmeyecektir. Ancak biz bu saldırıyı Ayşe Yıkıcı şahsında, bilimsel gerçekleri savunan tüm meslektaşlarımıza karşı işlenmiş bir nefret suçu olarak görüyoruz. Haddini bilmeyen, cinsiyetçi ve saldırgan bir tavrın alışkanlık haline getirilmiş olmasını, kişilik haklarını rencide edici boyutlara ulaştırılmasını ve bir karalama kampanyasına dönüştürülmesini kabullenmiyor ve konuyu yargıya taşıyoruz.

TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak, bugünden itibaren, bizim için zorunluluk haline gelen bu hukuki süreci istisnasız bir şekilde takip edeceğimizi; kamu yararından, bilimden, doğadan ve insandan yana mücadelemizi sürdüreceğimizi; kurum olarak bu mücadele içerisinde var olan tüm yönetim kurulu üyelerimizin ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.'

TMMOB Şehir Plancıları Odası

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0