Görüş Bildir
Haberler
TL Mevduatları ve İhracat İçin Yeni Düzenlemelerden İş Dünyası Memnun!

TL Mevduatları ve İhracat İçin Yeni Düzenlemelerden İş Dünyası Memnun!

İş dünyası temsilcilerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirlere yönelik olumlu mesajlar gelmeye devam ediyor.

Dünya'nın haberine göre, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının istikrar talebine yönelik tedbirleri olumlu karşıladıklarını belirtti. İTO Başkanı Avdagiç ile ATO Başkanı Baran da reel sektörü fiyatları revize etmeye çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstikrara yönelik tedbirler olumlu

İstikrara yönelik tedbirler olumlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, istikrara yönelik tedbirleri olumlu karşıladıklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'İş dünyamızın piyasalarda istikrar, öngörülebilirlik sağlanması talebine yönelik bir dizi tedbir açıklanmasını olumlu karşılıyoruz. Alınan kararların ülkemizin üretim gücünün artırılmasına katkı vermesini bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kazanan milletimiz olacak

Kazanan milletimiz olacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de hükümetin yeni finansal alternatifler ve ekonomik tedbirleri devreye almasının iş dünyası için memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Bu kritik dönemde iş dünyası olarak tüm gücümüzle hükümetimizin ve yeni ekonomik modelimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Tedbirler sonucunda göreceğiz ki başaran Türkiye olacak, kazanan milletimiz olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Üyelerine çağrıda bulanan Avdagiç, “Fiyatlar roket hızında çıkıp paraşüt hızında inmemeli. Üyelerimize açık çağrıda bulunuyorum; fiyatlara acilen güncelleme yapılmalı' ifadelerini kullandı.

Fiyatları revize edelim

Fiyatları revize edelim

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Baran ise ATO üyelerine ve reel sektöre seslenerek 'Mevcut koşulları kendi işlerimize adapte edelim, kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı revize edelim' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İhracatın artışını destekleyecek önemli bir gelişme

İhracatın artışını destekleyecek önemli bir gelişme

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 'Açıklanan tedbir paketleri sayesinde Türk lirası adil değerini kısa zamanda bulacak ve istikrarlı bir seviyede işlem görecektir. Dolayısıyla, bu, ihracatın sürdürülebilir artışını destekleyecek önemli bir gelişme olmuştur.' ifadelerini kullandı.

TL'nin istikrar kazanmasına yönelik açıklamaları memnuniyetle takip ettiklerini ve atılan adımları desteklediklerini kaydeden Gülle, 'Bu hamleyle hem vatandaşlarımızda hem firmalarımızda oluşabilecek güven sorunu çözülmüş olacak.' ifadesini kullandı.

Gülle, ihracatçılara, TL'nin istikrarına yönelik atılan adımları desteklemeleri çağrısında bulunarak, 'Tüm ihracatçılarımızı ve vatandaşlarımızı, açıklanan yeni tedbirler kapsamında son derece cazip hale gelen TL yatırım araçlarını kullanmaya davet ediyorum.Bu tedbirler sayesinde, ihracatın sürekliliği ve sürdürülebilir artışı devlet garantisi altına alınmıştır.' şeklinde konuştu.

Döviz taleplerini azaltıcı etki yaratacak

Döviz taleplerini azaltıcı etki yaratacak

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dövize endeksli Türk Lirası mevduatı sistemine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Piyasadaki döviz taleplerini azaltacak bir etki yaratacağı aşikar.' ifadesini kullandı.

Varlıklarını koruma endişesi içinde olan insanların, tekrar piyasadan döviz alıp onu muhafaza etmeye uğraşmasına gerek kalmadığını belirten Özdebir, 'İnsanlar böylece hem faiz getirisini garanti etmiş hem de kur farkından zarar görmelerinin önüne geçilmiş olacak. Bu anlamda piyasadaki döviz taleplerini azaltacak bir etki yaratacağı aşikar. Bunun sonuçlarını da dün geceden itibaren görmeye başladık.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın