Görüş Bildir
Haberler
Tiyatrosunu Satılığa Çıkaran Müjdat Gezen: "Kapalı Gişe Bile Bizi Kurtarmadı"

Tiyatrosunu Satılığa Çıkaran Müjdat Gezen: "Kapalı Gişe Bile Bizi Kurtarmadı"

Ekonomik zorluklar nedeniyle Kadıköy'deki tiyatrosunu satışa çıkarmak zorunda kalan Müjdat Gezen, 'Ben hiçbir zaman boş salona oynamadım. Ama dolusu bile zarar eden bir salonda 17 yıl ürettim. Artık dayanma gücüm kalmadı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pandeminin ardından ekonomik krizle mücadele etmek zorunda kalan sanat emekçileri bir bir sahnelerini kaybediyor. Kepenk indiren tiyatro sahnelerine Müjdat Gezen Tiyatrosu da eklendi. Usta oyuncu Müjdat Gezen, 1991 yılından beri Kadıköy Bahariye'de faaliyet gösteren tiyatro binasını satışa çıkardı.

"Kapalı gişe oynuyoruz ama giderleri karşılayamıyoruz"

"Kapalı gişe oynuyoruz ama giderleri karşılayamıyoruz"

BirGün'den Işıl Çalışkan'a konuşan Gezen,tiyatronun kapanma aşamasına nasıl geldiğini şu sözlerle anlattı:

'Biz aslında kapalı gişe oynuyoruz ama gelen elektrik yakıt giderleri, sigorta, stopaj vergi, maaşlar giderleri karşılamıyor. Bilet satış fiyatlarımız ortalama 50 ve 90 lira arasındaydı. En son ayda 52 bin TL elektrik faturası geldi. Biz zaten en çok haftada 2 oyun oynuyoruz. 7 ay sezon, tiyatronun kapalı olduğu 5 ayda da personelin sigortası, stopajı, maaşı ödenmek zorunda. Büyük bir gider ve çok düşük bir gelir. Bu yakıta ve elektriğe gelen zamlar bizi batmaya doğru götürüyordu. Onun için ben de çözümü tiyatro binasını satışa koymakta buldum.'

"Artık dayanma gücüm kalmadı"

"Artık dayanma gücüm kalmadı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzleyicilerinin çoğunlukla öğrenci ya da emeklilerden oluştuğunu bu nedenle bilet fiyatlarını artıramadıklarını söyleyen Gezen, 'Bilet fiyatını yükselttiğimizi farz edelim, bu sefer de seyirci mağdur olacak. Zaten ekmek, domates, peynir, et almaya zorlanan seyirciye gel bir de tiyatroya yüksek para öde demeye gönlüm el vermedi doğrusu' ifadelerini kullandı.

Bir ülkenin ekonomisi bozulduğu zaman her şeye etki ettiğini ifade eden Gezen, 'Tiyatro da bunların arasında ne yazık ki kültürden çok eğlence olarak görülüyor. Ben hiçbir zaman boş salona oynamadım. Ama dolusu bile zarar eden bir salonda 17 yıl ürettim artık dayanma gücüm kalmadı' dedi.

"Devletten hiç yardım almadım"

"Devletten hiç yardım almadım"

Hayatında hiç sponsorunun olmadığını ve devletten de hiç tiyatro yardımı almadığını söyleyen Gezen, 'Hiçbir zaman Kültür Bakanlığı’na başvurup tiyatroma yardım edin demedim. Zaten tiyatrolara Bakanlığın yardım ettiği rakamlar sembolik. Ancak sponsorlukla olabilirdi. Ben de yüzümü kızartıp kimseye bana sponsorluk yapar mısın diyemedim, demedim de. Bugüne kadar da dişimi sıkıp kimseye hiçbir şikâyette bulunmadım ama buraya kadarmış' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
engin pars

Mekan, Bir kaç ay sonra yeni sahipleri tarafından Bar olarak hizmete sunulur…

sansür

Biz senden razıyız Müjdat abi.

Ship Man

Paraya baba demeyen,benim babamdır.! Saygılar Müjdat Baba.