Görüş Bildir
Haberler
TİSK'ten Asgari Ücret Açıklaması: 'Rakamsal Bir Öneri Sunmadık'

TİSK'ten Asgari Ücret Açıklaması: 'Rakamsal Bir Öneri Sunmadık'

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından yapılan açıklamada, asgari ücretin 3 bin 100 TL olması yönünde bir teklif verilmediği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Asgari ücret için 3100 TL teklif ettiği öne sürülen TİSK, 'böyle bir teklifimiz yok' açıklaması yaptı.

Bugünkü görüşmelerde hiçbir teklif ya da fiyat dile getirilmediği belirtilen açıklamada, 'Toplantıda TÜİK tarafından sağlanan parametreler ve Haccettepe Üniversitesi beslenme kalıbı referanslarına göre asgari geçim tutarına ilişkin hesaplar yapılmıştır. Geçmişte kullanılan formüller, hesaplamalar, varsayımlar ve yaklaşımlar üzerinden yapılan çalışmada, asgari geçim tutarına ilişkin belli bir bant aralığında sonuçlara ulaşılmış ve komisyon çalışmalarında değerlendirilecek göstergelerden biri olarak değerlendirmeye sunulmuştur' denildi.

Açıklamada, 'Bu rakamlar kesinlikle herhangi bir tarafın asgari ücret önerisini içermemektedir' ifadeleri kullanılarak şunlar kaydedildi:

'Bu kapsamda TİSK'in asgari ücretin 3 bin 100 TL olarak belirlenmesi yönünde öneri olmamıştır. Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında da Genel Sekreterimiz Akansel Koç, herhangi bir rakamsal öneri sunulmadığının altını özellikle çizmiştir. Asgari ücretli çalışanları enflasyona karşı koruyacak ve tüm tarafların üzerinde anlaşabileceği ortak bir rakam tespit edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalarımızla birlikte büyümeyi benimsemiş bir kuruluş olarak, çalışmalarımıza, işletmelerimize ve ülkemize fayda sağlayacak her kararın altına imza atacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz.'

👇

"TÜİK’i esas almak durumundayız"

"TÜİK’i esas almak durumundayız"

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile çarşı ve pazarın enflasyonu arasında büyük fark olduğunu ifade ederken TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 'Enflasyon açıklayan farklı kurumlar var ama biz TÜİK’i esas almak durumundayız” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hayrettin Çelik

Milyonlarca işçi için bir öneride bulunmayacaksan sendika olarak orada ne işin varrr

Medet Koca

İnandık mı ?