Görüş Bildir
Haberler
Times Higher Education 2023: Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi Sıralamasında Şaşırtan Değişim!

Times Higher Education 2023: Dünyanın En İyi 10 Üniversitesi Sıralamasında Şaşırtan Değişim!

Wigglytuff
04.02.2023 - 12:52

2023 yılının en iyi üniversiteleri sıralamalarında şaşırtan değişiklikler oldu. Örneğin, 2022'de beşinci sırada yer alan Cambridge Üniversitesi, 2023'te üçüncü sıraya yükseldi. Bu yıl İngiltere’den Oxford Üniversitesi, üst üste yedinci kez en iyi üniversite olarak yine birinci sıradayken Amerika’nın en iyi üniversitesi Harvard Üniversitesi ikinci sırada yer alarak en üst sıralardaki konumunu koruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oxford Üniversitesi

1. Oxford Üniversitesi

Arama motoruna dünyanın en iyi üniversitesi yazınca çıkan sonuç sizi şaşırtmayacaktır. Bu yıl da ilk sırada, öğrencilerine en iyi ve birinci sınıf eğitimi sunmaya kendini adamış olan Oxford oluyor. 

250’den fazla lisansüstü programa sahip Oxford Üniversitesi'nin 11.955 lisans ve 12.010 lisansüstü olmak üzere 24.000'den fazla öğrenci bulunmaktadır.

Üstelik mezunları arasında 28 İngiliz Başbakanı, 55 Nobel Ödülü sahibi, 120 Olimpiyat madalyası kazananı var.

2. Harvard Üniversitesi

2. Harvard Üniversitesi

Dünyanın en iyi üniversiteleri denilince ilk akla gelenlerden biri de elbette Harvard’dır. Üniversite, başvuru yapan öğrencilerin ortalama %5.2’lik bir kısmını kabul ediyor. Yani 100 başvurudan 95’i red yanıtı alıyor.

49 Nobel Ödülü sahibi, rekor sayıda onur ve ödüle sahip Harvard Üniversitesi bugün dünyanın en prestijli eğitim veren kurumlarından biri olarak öğrenciler arasında popülerliğini koruyor. Öyle ki ‘’Harvardlı olmak’’ teriminden bahsetmiyoruz bile.

3. Cambridge Üniversitesi

3. Cambridge Üniversitesi

Oxford üniversitesinden ayrılan akademisyenler tarafından kurulmasıyla bilinen bu üniversite binaları, müzeleri, botanik bahçeleri, ve kütüphaneleri ile dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencileri kabul ediyor.

Cambridge Üniversitesi mezunları, öğretim elemanları ve akademisyenleri fizik, kimya, fizyoloji ve tıp, edebiyat, barış ve iktisatı kapsayan altı bölümün her birinde 96 kez Nobel Ödülü kazanmış olmakla beraber, 65 kez ödül almış Oxford’un çok üzerindedir.

4. Stanford Üniversitesi

4. Stanford Üniversitesi

Amerika’da eğitim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettiği eğitim kurumlarından biri olan Stanford Üniversitesi, bu sene üçüncülüğü Cambridge Üniversitesi ile paylaşıyor. 

Stanford Üniversitesi, 74 milyarder ve 17 astronotun mezun olduğu dünyanın en araştırma odaklı üniversitelerinden biridir. Milyarder olma planınız varsa başlamanız gereken yer, Stanford Üniversitesi olacaktır.

5. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

5. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

Toplumu daha iyiye dönüştürme yolunda yaptığı araştırmalar ve buluşlarla bugün dünya çapında bir marka olan MIT, uluslararası öğrencileri kabul ettiğinden çeşitliliğiyle oldukça ünlü. 

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğretim, araştırma üyeleri, öğrenci ve mezunları arasında Nobel Ödülü kazananların sayısı 98’e ulaşmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü

6. Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü

2,233 öğrenciye sahip olan Caltech, zorlu giriş koşulları ile %7 kabul oranına sahiptir. Yani her 100 öğrenciden sadece 7’si kabul edilir. 38 Nobel Ödülü sahibi mezuna ev sahipliği yapan üniversite, NASA’ nın Jet Propulsion Laboratory’de dahil olmak üzere üç küresel araştırma tesisine ev sahipliği yaptığından her yıl olduğu gibi kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

7. Princeton Üniversitesi

7. Princeton Üniversitesi

Bugün, üniversitenin yaklaşık 7145 lisans ve yüksek lisans öğrencisi vardır. Princeton'ın 40 Nobel Ödülü, 17 Ulusal Bilim Madalyası ve 3 Ulusal Beşeri Bilimler Madalyası kazanan mezunları vardır. 

Ünlü fizikçi Albert Einstein' ın,1933 yılından itibaren Princeton'da ders verdiğini biliyor muydunuz?

8. Kaliforniya, Berkeley Üniversitesi

8. Kaliforniya, Berkeley Üniversitesi

Yurtdışında eğitim almak isteyen her öğrencinin ismini duyduğu bu üniversitede, 184 akademik bölüm ve farklı sayıda program mevcuttur. Üniversite faaliyet süresi boyunca 19 Nobel Ödülü kazanmıştır. Bu ödüllerin pek çoğu Fizik, Kimya ve Ekonomi alanlarına aittir.

2012 Londra Olimpiyatlarında 17 madalya kazanan Berkeley' in bu başarısı hala konuşuluyor.

9. Yale Üniversitesi

9. Yale Üniversitesi

Bu eğitim kurumunda eğitim alarak diğer üniversitelerden daha farklı deneyimler yaşamanız mümkün. ABD’nin üçüncü en eski üniversitesi ve en prestijli okullarından olduğunu belirtmeden geçmeyelim. 

Yale Üniversitesi mezun, akademisyen ve araştırmacıları arasında 65 Nobel Ödülü isim bulunuyor.

10. Imperial College London

10. Imperial College London

Imperial College London, istikrarlı bir şekilde dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Bu sene de ilk 10'da kendine yer bulan Imperial College London, dünya standartlarındaki bilim, mühendislik ve tıp programları ile tanınır ancak son yıllarda ses getirmeyi başarmıştır. 

Tarihi boyunca tıp bilimlerinde kazandığı 14 Nobel Ödülü ve 81 üyelikle üniversitede, sürekli olarak çığır açan araştırmalar yapılmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Bizlik bişey yok kendi aralarında yarışıyorlar…