Görüş Bildir
Haberler
TikTok'ta Çocuk Gelin Alarmı: Küçük Yaşta Kuzeniyle Evlenen ve 2 Çocuğu Olan Fenomenin Akılalmaz Paylaşımları

TikTok'ta Çocuk Gelin Alarmı: Küçük Yaşta Kuzeniyle Evlenen ve 2 Çocuğu Olan Fenomenin Akılalmaz Paylaşımları

26.08.2022 - 07:19

TikTok’ta 200 bin takipçiyi geçerek günden güne popülerleşen Ayşe ve İbrahim çiftinin evliliğinde her şey normal gibi görünse de aslında durum hiç de öyle değil. Gün geçtikçe sosyal medyada yayılan paylaşımlar sonrası Ayşe isimli kadın, hakkında yapılan tüm olumsuz iddiaları reddetti. Yine de TikTok kullanıcıları, onun videolarını izledikçe birçok detay ortaya çıkarmış oldu. Hadi gelin, bu ilginç çiftin paylaşımlarına ve yaşantısına detaylıca bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şey bir paylaşımının sosyal medyaya düşmesi ile başladı…

Her şey bir paylaşımının sosyal medyaya düşmesi ile başladı…

Ayşe isimli kadının sosyal medya hesabında paylaştığı şeyler ile ünlenen İbrahim ve Ayşe çiftinin hikâyesi çok ilginç. Ayşe aslında genç bir kadın. 16 yaşındayken kendinden 10 yaş büyük kuzeni olan İbrahim ile dinî nikâh kıyarak birliktelik yaşamaya başlıyor. Evlendikten birkaç ay sonra ise Ayşe hamile kalıyor. Tüm bunlar olurken sosyal medyadan da tepkiler eksilmiyor.

"Tepkiler ve linçler bizi yıldıramaz."

"Tepkiler ve linçler bizi yıldıramaz."

Tüm tepki ve linçlere hiç aldırış etmeyen çift, daha çok video paylaşmaya başlıyor. 20 bin takipçiye ulaşan Instagram hesabı kapatılıyor. Ancak bu durum onlara engel olmuyor ve yeni bir Instagram hesabı açıyorlar. Bu sırada TikTok hesaplarında herhangi bir engelleme veya kısıtlama olmuyor. TikTok’tan sürekli olarak paylaşım yapmaya devam ediyorlar.

Takipçiler ikiye bölündü.

Takipçiler ikiye bölündü.

TikTok'taki paylaşımları aslında Ayşe yapıyor. Bir şeyler pişirirken, temizlik yaparken, kocasıyla zaman geçirirken ve daha birçok durumu videoya çekip arka plana müzik koyarak paylaşıyor. Genel olarak kullanıcılardan onun paylaşımlarına linç geliyor ve bu kullanıcılar çifti desteklemiyor. Yine de çift; 'Çok mutlu görünüyorsunuz.', 'Ne kadar güzel bir çift.' gibi yorumlarla bazı kullanıcılardan destek buluyor.

Sırada çocuk var.

Sırada çocuk var.

Evlendikten birkaç ay sonra hamile kalarak ilk çocuğu olan Halil’i 17 yaşında kucağına alan ve henüz reşit olmayan Ayşe, paylaşımlarına çocuğu Halil’i de ekliyor. Bir süre sonra TikTok hesabında bulunan tüm videoları siliyor ve profilinde Halil’in 1 yaşından sonraki videolar kalıyor. Bir de onu eleştirenlere karşı 'Umurumda değilsiniz.' dercesine kocasıyla olan fotoğraflarından yapılmış bir videoyu da profilinde tutmayı ihmal etmiyor...

"Çocuklarıyla arası ne hâlde?" derseniz…

"Çocuklarıyla arası ne hâlde?" derseniz…

Halil’in bakımlarını hiç eksik etmiyor diyebiliriz 'kendi tabiriyle'. Halil, henüz 1 yaşındayken onun saçlarını paket boyayla kırmızıya boyuyor ve bu uzun bir süre devam ediyor. Saç bakımı yaptığını iddia ederek Halil'in saçına bol bol limon sıkıp saçlarını taramayı da ihmal etmiyor. Çocuğun yüzüne ise yoğurt ve birkaç madde karışımından yaptığı bir maskeyi sürüyor ve daha sonrasında mavi bir bezle silerek temizliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tek çocuk asla yetmez.

Tek çocuk asla yetmez.

Halil 1.5-2 yaşlarındayken Ayşe, tekrar hamile alıyor ve hamileliğinin ilk altı ayı boyunca altı kilo vererek hamileliğini devam ettiriyor. Yeni doğan oğlu Celil ise 10 gün erken doğuyor. 10 gün erken doğan ve çok zayıf olan bir bebek oluyor. Ayşe'nin kocası İbrahim, bu erken doğumu 'pratik doğum' olarak adlandırıyor ve bunun üzerine eşine altın bileklik hediye ediyor.

Sürekli paketli gıda tüketiyorlar.

Sürekli paketli gıda tüketiyorlar.

Kullanıcının en çok eleştiri aldığı konu ise beslenme biçimleri. Evde sürekli olarak hazır noodle pişiriliyor ve tüketiliyor. Bunun yanında çocukların çok fazla hazır meyve suyu, abur cubur gibi şeyler tüketmesinden dolayı çift; kullanıcılardan epey tepki alıyor. Küçük bir çocuğun beslenmesine uygun olmayan bu yiyecekler, izleyenleri üzüp sinirlendiriyor. Ayrıca iki çocuklu bir evde tek çalışan olduğu için ailenin maddi durumu çok fazla elvermiyor ve ikinci çocuk olan Celil'e sosyal medyadan birçok çocuk eşyası yardımı yapılıyor.

Sosyal medyada paylaşımlardaki üslup yeni bir dil gibi.

Sosyal medyada paylaşımlardaki üslup yeni bir dil gibi.

Bazı kullanıcıların çok hoşuna giden, bazılarının ise çok alay edip kızdığı noktalardan biri de kullanılan dil. Ayşe, 'Kocişkom, Halillişkom, Celillişim, Karişi, pazarişko' gibi kelimeler kullandığı için çok fazla tepki alıyor. Bu tepkilerin büyük bir kısmının sebebi ise oğulları Halil’in üç yaşına gelip hâlâ konuşamaması oluyor. Bu gibi söylemlerin çocuğun konuşmasını engellediğini belirten kullanıcı yorumları da mevcut.

Kadının hayatı sadece evden mi ibaret?

Kadının hayatı sadece evden mi ibaret?

Aslında bu soruya 'Evet.' diyebiliriz. Kocası İbrahim, Ayşe'nin kesinlikle videolarda görünmesini istemiyor. Bu nedenle kadının ne fotoğraflarda ne videolarda yüzünü göremiyoruz. Kocasıyla paylaştığı 'güçlü ilişki' videosundaki tüm fotoğraflarda da Ayşe'nin yüzünü kapattığı görülüyor. Ayşe, evden market ve manav harici çıkmıyor. Bu durum da genelde birkaç haftada bir oluyor. Evlenmek için okulu da bırakan Ayşe'nin bu konudaki yorumu ise 'Ben de okumayı isterdim ama maalesef bazen her istediğimiz olmuyor. Zorla evlendirilmedim.' şeklinde oluyor.

Bu arada paylaşımları izlemek isterseniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
255
128
30
25
17
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın