Görüş Bildir
Haberler
Thodex'in Kurucusu Özer, Türkiye'ye Getirildi

Thodex'in Kurucusu Özer, Türkiye'ye Getirildi

Emre Ordu
20.04.2023 - 09:49 Son Güncelleme: 20.04.2023 - 10:31

Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, uçakla İstanbul'a getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binlerce kişinin dolandırıldığı kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade edildi. Arnavutluk'ta Türk Interpol yetkilileri tarafından teslim alınan Özer'i Türkiye'ye götüren uçak İstanbul Havalimanı'na indi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

20 Nisan 2021'de 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçan Özer'in Arnavutluk'ta olduğu tespit edilmiş, kırmızı bültenle aranan Özer 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanmıştı.

Türkiye Özer'in iadesini istemiş, yerel mahkeme talebi reddetmişti. Daha sonra Arnavutluk Yüksek Mahkemesi de Özer'in iadesini onaylamıştı.

Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 21 sanık hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
10
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vejdin Dayan

beraber fotoğrafı olanlar mı yargılayacak onu

swordfish

ak'lanamayanlar yargılanır muhtemelen

hedefsizkitle

Yakında salıverilir..

Balkan Türkleri

Kaşıkla çalanları hapse atıp kepçeyle götürenlere oy veren,çürük binayı yapan müteahhiti hapse atıp ona onay veren siyasetçinin gotunu cilalayan tuhaf bir mi... Devamını Gör