Görüş Bildir
Haberler
The Sims ve En Büyük Rakibi Life By You Arasındaki Önemli Farklar

The Sims ve En Büyük Rakibi Life By You Arasındaki Önemli Farklar

Croft
29.03.2023 - 17:05

Yıllardır hükümranlığını sürdüren yaşam simülasyonu The Sims serisinin güçlü bir rakibi var. Yakın zamanda duyurulan ve Paradox tarafından geliştirilen Life By You oyunculara The Sims serisinde eksikliğini hissettiğimiz bazı yenilikler vadediyor. Gelin elimizdeki ilk bilgilere bir göz atalım.

Kaynak: https://gamerant.com/life-by-you-the-...

Geçtiğimiz günlerde duyurulan Life By You hepimizin akıllarına tek bir soru getirdi, The Sims serisini tahtından edebilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çok daha detaylı bir karakter yaratma safhası.

1. Çok daha detaylı bir karakter yaratma safhası.

The Sims serisi yıllar içerisinde karakter yaratma meselesinin üzerine çok taş koydu. Ancak Life By You'da görünüşe göre karakterimiz üzerinde daha fazla söz sahibi olacağız. Örnek vermek gerekirse karakterimizin yalnızca cinsiyetini, cinsel yönelimini ve yaşını değil aynı zamanda arabası gibi şeyleri de onunla birlikte özelleştirebileceğiz. Bunun yanında 'toddler, yetişkin' gibi seçeneklerle yaş aralığı meselesini çözen The Sims'in yanında Life By You karakterimizin hayatının hangi aşamasında olduğuna dair daha fazla seçeneğe sahip olacak. Karakterimizin arka plan hikayesini de çok daha detaylı bir biçimde özelleştirebileceğiz.

2. Karakterlerimiz gerçek bir dil konuşacaklar.

2. Karakterlerimiz gerçek bir dil konuşacaklar.

Biliyorsunuz, The Sims serisinde karakterlerimiz gerçekte var olmayan 'Simlish' adlı bir dilde iletişim kuruyorlar. Ancak Life By You ile karakterlerimiz tıpkı bizler gibi, gerçek bir dille iletişim kuracaklar. Üstelik Life By You'da karakterlerimizin konuşma içerisinde söyleyeceklerini de biz seçebileceğiz.

3. Temel sürümde daha fazla eşya seçeneğine sahip olacağız.

3. Temel sürümde daha fazla eşya seçeneğine sahip olacağız.

Kimi oyuna yeni mevsimlerden tutun bölgelere, kimi ise sadece eşyalar ekleyen ek paketler The Sims serisinin adeta para basma makinaları. Ancak tüm bunlar biz oyuncular için hayli can sıkıcı hale gelebiliyor. Özellikle The Sims 4'ün ilk çıkışında havuz gibi önceki oyunların temel sürümlerinde olup da sonra elimizden alınan ve tepkiler sonucu geri getirilen şeyler gibi! Life By You oyunculara temel sürümde çok daha geniş bir eşya ve tema yelpazesi sunacak gibi görünüyor. Elbette gelecekte karşımıza çıkabilecek ek paketlerin olacağını da göz ardı etmiyoruz.

4. Karakterlerimizi her yerde takip edebileceğiz.

4. Karakterlerimizi her yerde takip edebileceğiz.

The Sims oyuncuları Sim'lerini işe veya okul gibi alanlara yolladıktan sonra onları takip edemeyeceklerini çok iyi bilirler. Bu durum özellikle de tek bir karakterle oynuyorsanız dakikalarca onu beklediğimiz için can sıkıcı olabiliyor. Life By You ise The Sims'ten farklı olarak karakterlerimizi dünyası içindeki her alanda görebilme ve kontrol edebilmeyi vadediyor.

5. Dilediğimiz her alan inşa etmeye açık olacak.

5. Dilediğimiz her alan inşa etmeye açık olacak.

The Sims'te ev inşa edebileceğimiz alanlar oyunun belirledikleri ile sınırlıyken Life By You bu kontrolü tamamen bize bırakıyor. Dilerseniz lehrin tam göbeğine, belediye binasına komşu bir alana, alan sınırları olmadan evinizi kurun, dilerseniz bir dağın başına.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çok daha fazla düzenleme seçeneği.

6. Çok daha fazla düzenleme seçeneği.

The Sims serisi de kasabaya el atıp onu kendi istediğimiz gibi özelleştirmemize izin veriyor ancak belli bir noktaya kadar. Life By You'nun tanıtım videolarında ise bu noktada çok daha ayrıntılı seçeneklere sahip olacağımızı görüyoruz. Arazi türünden oradaki insanlara kadar her şey bizim kontrolümüzde olacak. Üstelik vaatler bunun bir yükleme ekranı olmaksızın, doğrudan oyun içerisinde yapılabileceği yönünde.

7. Dilediğiniz kişiyi dilediğiniz an kontrol edebilirsiniz.

7. Dilediğiniz kişiyi dilediğiniz an kontrol edebilirsiniz.

The Sims serisinde kontrol edebildiğimiz karakterler yalnızca seçtiğimiz hane ile sınırlı. Başka bir kasaba sakinini kontrol etmek için mevcut oyundan çıkıp o aileyi seçerek yeni bir oyuna başlamak gerekiyor. Ancak Life By You bunu tamamen ortadan kaldırarak dünyası içindeki herhangi bir karakteri tek tıkla kontrol etmemize imkan verecek. Bunun nasıl ihtimallere gebe olduğunu ise oyuncuların hayal güçleri gösterecek.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
4
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adil Atasever

Life by you grafik ve fizik açısından berbat görünüyor ayrıca yayıncısı paradox o yüzden bu oyuna da yüzlerce ek paket gelecek vanilya sürümünden birsey bekl... Devamını Gör

Arzu Dinç

Ben tutacağını düşünmüyorum Sims 25 sene oldu hala oynamayanlar var editör oynadın mı ki anlatılanlara kanma bak cyberpunk için neler söylediler ilk çıktığın... Devamını Gör

Erol Kayar

Paradox fikir olarak güzel, piyasada eksikliği hissedilen oyunlar yapıyor ama kalite olarak orta seviye oyunlar yapıyor, sims ile eşik atabilmesi için daha ç... Devamını Gör