Görüş Bildir
Haberler
The Last of Us Dizisini Sevenler Buraya! Ellie Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

The Last of Us Dizisini Sevenler Buraya! Ellie Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Gülbeyaz
26.03.2023 - 10:15

The Last of Us son zamanlarda hepimizin merakla takip ettiği sürükleyici bir dizi. Orijinali bir video oyunundan uyarlama olan bu dizide tüm Dünya'yı etkisi altına almış bir mantar virüsü var. Eğer ısırılır ve virüsü kaparsanız bir yaratığa dönüşüyorsunuz. Ancak Ellie bir istisna. Doğuştan ısırılmış olmasına rağmen insan formunda kalıyor ve yaratığa dönüşmüyor çünkü onun bünyesi 'bağışıklı.' Peki nasıl? Gelin bir bakalım... 👇

Dikkat! Bu içerik spoiler içerir!

Kaynak: https://www.cbr.com/tlou-ellie-infect...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ellie neden bağışıklı?

10. Ellie neden bağışıklı?

Ellie'nin bağışıklığı aslında tamamen doğumu sırasında meydana gelmiş kazaydı.

Ellie'nin annesi Anna, doğum sırasında enfekte biriyle karşılaştı. Mücadele ettikleri sırada Ellie doğdu ancak Anna ısırıldı. Anna, Ellie'nin göbek kordonunu çabucak kesti, ancak enfekte Ellie'ye ulaşmadan engel olamamıştı. Cordyceps, doğumdan bu yana Ellie'de büyüdüğünden, Ellie'nin kendisinin cordyceps olduğuna inanıyor ve bu da bağışıklığa neden oluyor.

9. Ellie bağışıklığını ne zaman fark etti?

9. Ellie bağışıklığını ne zaman fark etti?

Ellie büyürken çoktan ısırılmış olduğunun farkında değildi. Ta ki en yakın arkadaşı Riley ile gezerken terk edilmiş bir alışveriş merkezinde yaşanan olaylara dek. Enfekte bir kişi onlara saldırdığında eğlence dolu geceleri kabus doldu. İkisi de ısırıldı. Beklemeye ve birlikte dönüşmeye karar verdiler ama sadece Riley dönüştü, bu da Ellie'yi en iyi arkadaşını öldürmek zorunda bıraktı.

8. Bilinen bir yan etkisi yoktu.

8. Bilinen bir yan etkisi yoktu.

Ellie'nin bağışıklığı ona bir armağan. Yine de bir süper kahraman gibi değil. Bağışıklığından dolayı enfekte olmuyor. Süper güç veya hız kazanmıyor. Ellie, enfekte olanlarla iletişim kuramıyor veya emirlerini yerine getirmeleri için onları manipüle edemiyor.

İnsanlar ondan faydalanmaya çalışmasın ve dışlanmasın diye enfeksiyonunu gizli tutuluyor. Yoksa Ellie için bağışıklı olmak bir lanet olabilir.

7. Ellie'nin kanı panzehir değil.

7. Ellie'nin kanı panzehir değil.

Sam ısırıldığında, Ellie umutsuzca elini kesmiş ve kanını Sam'in yarasına yayarak onu kurtarmaya çalıştı ancak bu işe yaramadı. Sam dönüşmeye devam etti. 

En azından son saatlerinde Sam'i biraz olsun mutlu edebilmişti. Bu sahne, Ellie'nin kanının başlı başına bir tedavi olmadığını gösterdiği için bilgilendiriciydi.

6. Enfeksiyonu yayamıyor.

6. Enfeksiyonu yayamıyor.

Ellie'ye teknik olarak virüs bulaştığı için bu, cordyceps yayabileceği anlamına gelmeliydi değil mi? Ancak durum böyle değil. Ellie, video oyununda cordyceps yaymadan öpüşmeyi başarmıştı. Ayrıca şovda olduğu gibi çıkıntılı dalları da yoktu.

Ellie David'i ısırdığında dönüşebilecek kadar uzun yaşayamadı. Ellie normal olabiliyor çünkü cordycepsler aslında yayılmak istemiyorlar gibiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ellie de birçok kez ısırılabilir.

5. Ellie de birçok kez ısırılabilir.

Dizinin kinci bölümünde baz alınan oyundan hafif bir sapma oldu. Ellie ikinci kez ısırıldı.Oyunda böyle bir kısım yoktu.

Ellie'nin ikinci ısırığı, hem Joel'e hem de Tess'e Ellie'nin gerçekten bağışıklı olduğunu kanıtlamış oldu. Tabii ki Ellie daha fazla ısırılmamalı çünkü enfekte olanlar hala onu kolayca öldüren korkunç yaratıklar. Çok fazla ısırık, durumu kötüleştiren ve onu dönmeye karşı savunmasız bırakabilecek bir mutasyona yol açabilir.

4. Ellie mantarı havada solusa da bir şey olmuyor.

4. Ellie mantarı havada solusa da bir şey olmuyor.

The Last of Us'un video oyunu versiyonunda Joel, Tess'in ölümünden sonra bile Ellie'nin bağışıklığından hala şüpheliydi. Ancak kısa bir süre sonra Joel ve Ellie mantar dolu bir metro istasyonuna varıyor Joel'in solumamak için gaz maskesi takması gerekiyordu ama Ellie takmadı.

3. Fedra onun enfekte olduğunu görebiliyor.

3. Fedra onun enfekte olduğunu görebiliyor.

Ellie'nin normal bir insan gibi görünmesi ya da enfeksiyonunu saklamakta iyi olması, enfeksiyonunun fark edilmeyeceği anlamına gelmiyor. FEDRA, bir kişide cordycepsi algılayabilen bir algılama cihazına sahip. Bir asker Ellie'yi test ettiğinde ısırılmış olduğu ortaya çıktı ve bu da Joel ve Tess'i çok şaşırttı.

Tüm yöntemler de enfeksiyonu tespit etmekte işe yaramıyor. Tommy ve Jackson'un topluluğu, cordyceps tespiti için köpekleri kullanıyor. 'Kin' bölümünde Joel bu yüzden Ellie'nin enfeksiyonunun keşfedileceğinden endişelenmişti ancak Ellie o sırada mantar koklayan köpekle oyunlar oynuyordu.

2. Bir tedavi bulunabilir.

2. Bir tedavi bulunabilir.

Bu diziyi sürükleyici yapan şey bir tedavi potansiyelinin olması. Ellie, Riley ve Sam gibi kişilerin ölümlerinin boşuna olmamasını sağlamanın bir yolunu bulmaya çalışıyor.

Marlene, Joel'e Ellie'nin cordyceps olduğu mesajını ileten kimyasal reseptörlerin ondan alınabileceğini ve muhtemelen bir aşıya dönüştürülebileceğini düşünüyor. Ancak cordyceps beyni ele geçirdiğinden, bu, Ellie'nin aşı için ölmesi anlamına geliyor. Ellie'yi kaybetmekten korkan Joel insanlığı tehlikeye atmak uğruna onu korumak istiyor.

1. Bağışıklı olan tek kişi Ellie olmayabilir...

1. Bağışıklı olan tek kişi Ellie olmayabilir...

Şimdiye kadar, Ellie bağışıklı olduğu bilinen tek kişi. En azından ateş böceklerinin tedavi arayışlarında karşılaştıkları tek kişi o. Geriye hala milyonlarca insanın kaldığını unutmamak gerek. Bir yerlerde başka bağışıklı insanların doğmuş olması da mümkün.

Sizce Ellie'den başka bağışıklı kişi çıkacak mı yoksa Ellie türünün tek örneği mi?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Z. Kaan Budak

Bu nasıl Ellie ! Gözüm kanadı yere göğe sığdıramadığınız dizi bu mu ?

Viskici pezevenk

Joel de süper Mario gibi