Görüş Bildir
Haberler
The Independent Son Kez Baskıya Gitti

The Independent Son Kez Baskıya Gitti

Onedio Medya
26.03.2016 - 10:11 Son Güncelleme: 26.03.2016 - 19:31

Yoluna dijitalde devam etme kararı alan İngiltere’nin en saygın gazetelerinden The Independent, son kez baskıya gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son sayısıyla birlikte 4 hatıra eki de veren gazetenin son başyazısında, “30 yıl boyunca riyakarlıkla, cehaletle, despotlukla, yoksullukla, klişelerle, yalanla ve şöhret magaziniyle mücadele ettik. Yaptıklarımızı önemsiyorsanız, bize katılın, online olarak okumaya devam edin.” ifadeleri kullanıldı.

Yazıda ayrıca, verilen ‘cesur’ karara dair değerlendirmeyi zamanın yapacağı belirtilirken, Independent’ın dünyanın dört bir yanından gazetelerin takip edeceği bir örnek olduğu belirtildi.

Gazetenin son kağıt baskısında, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın “The Independent’ın son kağıt baskısını görmek İngiliz basını için üzücü. 30 yıl boyunca bu gazete düşünceli ve basiretli bir şekilde olayların kaydını tuttu. Belki her zaman aynı fikirde değildik ama The Independent İngiltere’nin özgür basınının kalbinde hiç şüphesiz önemli bir rol oynadı.” sözlerine de yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent’ın sahibi ESI Media, şubat ayında gazetenin kağıt baskıya veda edeceğini açıklamıştı. Independent’tan yapılan açıklamada, amaçlarının sürdürülebilir ve kazançlı bir gelecek sağlamak olduğu belirtilirken; gazetenin sahibi Rus işadamı Yevgeniy Lebedev de “Gazete endüstrisi değişiyor ve bu değişim okurlar tarafından yönlendiriliyor. Okurlar bize geleceğin dijital olduğunu gösterdi” demişti.

Son baskı protestolarla çıktı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
38
16
9
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bugün onedio'da güzel içerik yok. ben de buraya yazayım dedim. İndependent evet öhöm yani... İndependence day vardı güzel filmdi :)

cnsfrd

Sonu ""Radikal"" gibi olmasında.

Pasif Kullanıcı

havuz medyasının önemi: bkz '' içine bokta koysalar bir şekil millete ulaştırıp basmaktan vazgeçmiyolar'' :)))) hemde açık ara zararına basılmasına rağmen tı... Devamını Gör