Görüş Bildir
Haberler
Tévez, Ribéry, Pique, Arda Turan ve Nicesi! 2022 Yılında Futbola Veda Ederek Sevenleri Üzen Futbolcular

Tévez, Ribéry, Pique, Arda Turan ve Nicesi! 2022 Yılında Futbola Veda Ederek Sevenleri Üzen Futbolcular

Soner Çağlayan
03.01.2023 - 07:32 Son Güncelleme: 03.01.2023 - 11:54

Futbol camiası 2022 yılını geride bırakırken, bazı ünlü futbolcular ise kariyerlerini noktalayarak sevenlerini üzdü. İşte 2022 yılında futbola veda eden isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Blaise Matuidi

1. Blaise Matuidi

Blaise Matuidi, 10 gün önce emeklilik kararı aldığını duyurdu. 35 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Futbol, seni çok sevdim. Bana çok şey verdin ama artık durma zamanı. Bu uzun yolculuğa dönüp baktığımda gözlerim yıldızlarla dolu.' ifadelerini kullandı.

2. Jefferson Farfán

2. Jefferson Farfán

Jefferson Farfán kariyeri boyunca Türk kulüplerine yazıldı ama bir türlü Türkiye'ye gelmek nasip olmadı. 38 yaşındaki futbolcu, profesyonel olduğu Peru kulübü Alianza Lima'da kariyerine son verdi ve futbolu bıraktı.

3. Gary Cahill

3. Gary Cahill

Aston Villa, Burnley, Sheffield United, Bolton, Chelsea, Crystal Palace, Bournemouth gibi takımlarda oynayan İngiliz yıldız futbolcu Gary Cahill, kasım ayında profesyonel futbol kariyerine son verdiğini açıkladı.

4. Aaron Lennon

4. Aaron Lennon

Bir dönem Tottenham ve Everton gibi ekiplerin formasını giyen, İngiltere Milli Takımı'nda oynayan ve ülkemizde de Kayserispor'da oynayan Aaron Lennon, kasımda futbolu bıraktığını duyurdu.

5. Diego

5. Diego

2014-15 sezonunda Atletico Madrid'de Fenerbahçe'ye transfer olan Diego Ribas, 37 yaşında futbola Flamengo'da veda etti. Brezilya Serie A'da Avai'ye karşı son maçına çıkan Diego Ribas, taraftarların alkışları eşliğinide kariyerini noktaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gerard Pique

6. Gerard Pique

Barcelona'nın deneyimli futbolcusu Gerard Pique, herkesi şaşkına çeviren bir açıklamayla futbolu bırakacağını duyurdu. Kariyerini Almeira maçıyla noktalayan Gerard Pique için Nou Camp'ta 90 bin taraftarla özel bir uğurlama yapıldı. Haziran ayında Shakira ile ayrılan Pique'nin futbolu bırakma kararı sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

7. Franck Ribery

7. Franck Ribery

2005 yılında Galatasaray formasını da giymiş olan Franck Ribery futbolu bıraktığını ekim ayında duyurdu. Bu sezon İtalya'nın Salernitana ekibinde forma giyen Fransız orta saha 39 yaşında kariyerine nokta koydu.

8. Enock Mwepu

8. Enock Mwepu

Brighton & Hove Albion forması giyen, 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Enock Mwepu kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldı. Enoch Mwepu, Brighton altyapısında antrenör oldu.

9. Gonzalo Higuain

9. Gonzalo Higuain

Kariyerinde Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan, Chelsea gibi köklü kulüplerde forma giydikten sonra MLS ekiplerinden Inter Miami ile sözleşme imzalayan 34 yaşındaki forvet oyuncusu Gonzalo Higuain, sezonun tamamlanmasıyla birlikte futbolculuk kariyerine son verdi.

10. Ramires

10. Ramires

Son olarak Brezilya ligi ekiplerinden Palmerias'ta forma giyen Ramires aktif futbolculuk kariyerini noktaladı. Futbolculuk kariyerine Brezilya ekibi Joinville-SC'nin altyapısında başlayan Ramires, sonrasında Cruzeiro, Benfica, Chelsea, JS Sunning ve Palmerias formalarını giymişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fabian Delph

11. Fabian Delph

Leeds United, Aston Villa, Manchester City ve Everton formaları giyen Fabian Delph, 32 yaşında futbolu bıraktı.

12. John Obi Mikel

12. John Obi Mikel

Bir dönem Trabzonspor forması da giyen 35 yaşındaki Nijeryalı futbolcu John Obi Mikel eylül ayında futbolu bıraktığını açıkladı.

13. Rodrigo Palacio

13. Rodrigo Palacio

Arjantinli golcü futbolcu Rodrigo Palacio futbolu bırakıp basketbola başladı. 40 yaşındaki Palacio son olarak Serie B ekiplerinden Brescia forması giyiyordu. Bir süredir İtalya'da Serie D ekibi Garegnano'da basketbol oynayan Palacio, futbol kulüplerinden teklif almasına rağmen kariyerinin rotasını değiştirdi.

14. Arda Turan

14. Arda Turan

Son olarak forma giydiği Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Arda Turan, profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı.

15. Martin Hinteregger

15. Martin Hinteregger

2021-22 sezonunda Eintracht Frankfurt ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluk sevinci yaşayan Martin Hinteregger, sürpriz bir kararla 29 yaşında futbol kariyerini noktaladı. Şimdilerde helikopter pilotu olmak için kursa gidiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mevlüt Erdinç

16. Mevlüt Erdinç

Eski milli futbolcu Mevlüt Erdinç, 35 yaşında profesyonel kariyerini noktaladı.

17. Nacho Monreal

17. Nacho Monreal

İspanyol sol bek, ağustos ayında Real Sociedad formasıyla futbola veda etti.

18. Mehmet Topal

18. Mehmet Topal

Mehmet Topal, 36 yaşında aktif futbol yaşamını sonlandırdı. Son olarak geçen sezon Beşiktaş forması giyen Mehmet Topal, ulaşılması güç, belki de bundan sonra kırılması imkansıza yakın rekorlarla veda etti. Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı. Avrupa kupalarında 104 maça çıkarak en çok maça çıkan Türk futbolcu oldu.

19. Jack Wilshere

19. Jack Wilshere

İngiliz milli futbolcu Jack Wilshere de aktif kariyerini noktaladı. Profesyonel kariyerine, altyapısından yetiştiği Arsenal'da başlayan orta saha oyuncusu, Bolton Wanderers, Bournemouth ve West Ham United'da da oynadı.

20. Aleksandar Kolarov

20. Aleksandar Kolarov

Lazio, Manchester City, Roma ve Inter formaları giyen Aleksandar Kolarov, profesyonel futbol kariyerini noktaladı. Son yıllarda adı Fenerbahçe ile de anılan Aleksandar Kolarov, 36 yaşında profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Carlos Tevez

21. Carlos Tevez

Bir televizyon röportajında kararını açıklayan 38 yaşındaki Tevez, geçen yılın şubat ayında babasını kaybetmesinin yeşil sahalara veda etmesinde belirleyici bir faktör olduğunu söyledi.

22. Marcel Schmelzer

22. Marcel Schmelzer

Marcel Schmelzer, Borussia Dortmund futbolcusu olarak burada 17 sezon geçirdikten sonra emekli oldu ve Hertha Berlin maçından sonra veda etti.

23. Laurent Koscielny

23. Laurent Koscielny

Fransız stoper Laurent Koscielny , 36 yaşında futbolu bıraktı. Koscielny, Premier Lig'de 9 yıllık Arsenal kariyerinde toplam 353 maçta, 27 gol atıp 5 asist yaptı. Fransız stoper 3 FA Kupası kazanma başarısı gösterdi.

24. Martin Skrtel

24. Martin Skrtel

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de forma giyen Slovak savunmacı Martin Skrtel, 37 yaşında futbolu bıraktı.

25. Jermain Defoe

25. Jermain Defoe

Sunderland'de forma giyen 39 yaşındaki futbolcu Jermain Defoe, aktif kariyerini sonlandırdı. İngiltere Milli Takımı'yla çıktığı 57 maçta 20 golü bulunan Defoe, ülkesinde West Ham United, Portsmouth, Tottenham, Bournemouth ve Sunderland, Kanada'da Toronto, İskoçya'da da Rangers formaları giydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Thomas Vermaelen

26. Thomas Vermaelen

En son Vissel Kobe forması giyen Belçikalı milli oyuncu Thomas Vermaelen, emekli oldu. Vermaelen, Belçika Milli Takımı'na yardımcı antrenörlük yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın