Görüş Bildir
Haberler
Tek Örneği Türkiye'de: 7.5 Milyon Yıllık Kara Canlısının Fosili Su Altında Bulundu

Tek Örneği Türkiye'de: 7.5 Milyon Yıllık Kara Canlısının Fosili Su Altında Bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Obruk Mağara Araştırma Grubu tarafından Yamula Barajı'nda yapılan çalışmalarda, filin atası olduğu tahmin edilen 7,5 milyon yıllık 4 fosil parçası bulundu. Obruk Mağara Araştırma Grubundan Ali Ethem Keskin, 'Daha önce deniz canlılarının deniz altında fosilleri bulundu ama dünyada ilk kez bir kara canlısının fosili su altında görüntülendi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki Yamula Barajı kıyısında bulunan Taşhan bölgesinde, 3 yıl önce keçi otlatan çoban, dev fosil parçası buldu. Çobanın durumu bildirmesi üzerine bölgede kazı yapıldı. Yapılan kazılarda, fil, zürafa, at ve gergedana ait 7,5 milyon yıllık fosiller bulundu.

Bu yıl Yamula Barajı'nda da fosil arama çalışmaları başlatıldı.

Bu yıl Yamula Barajı'nda da fosil arama çalışmaları başlatıldı.

Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Obruk Mağara Araştırma Grubu tarafından su altında fosil arama çalışmaları yapıldı. Çalışma sonucu filin atasına ait olduğu tahmin edilen 7,5 milyon yıllık 4 fosil parçası bulundu.

'Suyun altında kaldığı için deformasyona uğramış olabilir'

İlk defa su altında kara canlısının fosili bulundu

İlk defa su altında kara canlısının fosili bulundu

Dünyada bir ilk olma özelliği olduğunu ve bunun önemli olduğunu belirten Keskin, 'Daha önce deniz canlılarının deniz altında fosilleri bulundu ama dünyada ilk kez bir kara canlısının fosili su altında görüntülendi' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
51
16
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayşegül yiğit

Çok sayın salaklar, bulunan yer okyanus falan değil. insan eliyle yapılmış BARAJ içinde bulunan fosil sizi neden bu kadar şaşırtıyor?

Pasif Kullanıcı

türkiyenin EŞEK cenneti olduğunu biliyordum ama fillerin de burada yaşadığını öğrendik sag olun

ZuLmeT

Yanıltıcı bilgiler var. Yamula(Yemliha) Barajı sonradan yapılan bir baraj, bir çok köy/toprak suyun altında kaldı. Sanki milyonlarca yıl önce oluşmuş bir su ... Devamını Gör