Görüş Bildir
Haberler
Tek İhtiyacınız Biraz Cesaret: Şehirden Göç Ederek Hayal Ettiği Hayata Kavuşan ve Üretime Geçen 15 İsim

etiket Tek İhtiyacınız Biraz Cesaret: Şehirden Göç Ederek Hayal Ettiği Hayata Kavuşan ve Üretime Geçen 15 İsim

Meltem
15.04.2018 - 02:22

Şehirden uzaklaşmak, gözümüzün alabildiği kadar yeşil olan bir yere yerleşmek, masmavi bir denizin dinginliğiyle baş başa kalmak, geceleri parlayan yıldızların hepsini görmek, ağustos böceklerinin sesini dinlemek, kendi ektiğimiz sebze ve meyveleri tüketmek, bir sürü güzel hayvanla bir arada yaşamak… Son dönemde pek çoğumuzun hayali şehirden köye ya da bir sahil kasabasına göç etmek ve ömrümüzün kalanını orada geçirmek. Öyle ki, bazılarımızı bu hayal hayata bağlıyor.  

İçimizde umut yeşertse de henüz cesaret edemediğimiz bu göç işini hakkını vererek yapan ve hayal ettiği hayata kavuşan 15 ismi sizler için derledik! Bakalım da biraz örnek alalım…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yılmaz Erdoğan

1. Yılmaz Erdoğan

2005 yılında bir anda organik yaşamak istediğine karar veren ve ofisinin bir kısmını bahçeye dönüştürerek toprağa dokunan Yılmaz Erdoğan, 2014 yılında çiftlik kurmak için Köyceğiz'de bir arazi satın aldı. Ünlü oyuncu ve yönetmen film platosu haline getirdiği ve ekip biçtiği bu çiftlikte yaşıyor.

2. İrem Çağıl

2. İrem Çağıl

Hepimiz onu geçtiğimiz yıl 3,5 yaşında olan kızı Kiraz'la çıktığı Kuzey Avrupa bisiklet turundan hatırlıyoruz. İrem Çağıl, 2015 yılında eşi Alaz ve kızı Kiraz ile tası tarağı toplayıp Muğla'nın bir köyüne yerleşti ve üretime geçti. Kendi ekip biçtiği gibi evini ve çalışma mekanlarını da elleriyle yaptılar. Cesareti, bilgisi ve donanımıyla pek çok genç kadına örnek olan İrem Çağıl'ın doğaya, dönüşüme, ekolojiye ve permakültüre ilişkin yayınlar yapan Sinek Sekiz isminde bir yayınevi bulunuyor.

3. Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal

3. Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal

2005 yılında İstanbul'daki her şeylerini bırakarak Antalya'nın Alakır Vadisi'ne yerleşen ve burada satın aldıkları arazide kendilerine bir hayat kuran Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal basitliği ve minimalizmi tercih etti.Atık ve doğal malzemelerden ev yaptılar, gıdalarını kendileri ürettiler, enerjilerini güneşten sağladılar. Bölgeye hidroelektrik santrali kurulmamasıyla ilgili başlattıkları mücadeleyle basında sıkça yer alan çift kaybedenin doğa değil, insan olduğunu düşünüyor elbette...

4. Hayko Cepkin

4. Hayko Cepkin

2015 yılında Şirince'de bir kamp alanı kuran ve turizmcilik yapan Hayko Cepkin şimdilerde kuracağı çiftlikle meşgul... Macera sporlarına olan tutkusuyla da bilinen ünlü şarkıcının hayvan dostlarımıza yönelik yeni projesini heyecanla bekliyoruz.

5. Burcu M. ve Hüseyin Şen

5. Burcu M. ve Hüseyin Şen

2014 yılında İstabul'dan kaçmadan, Beykoz'dan bir arazi satın alan Burcu ve Hüseyin bir barınak kurdu. Köyde ürettikleriyle ihtiyaçlarını karşılayan çift aynı zamanda tedaviye ihtiyacı olan hayvanlara yardımcı oluyor ve onları sahiplendirmeye çalışıyor. Tamamen gönüllü bir şekilde bunu yapan ve bu şekilde mutlu olan Burcu ve Hüseyin'le gurur duyuyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nejat İşler

6. Nejat İşler

Hızlı yaşamıyla bilinen ve geçirdiği rahatsızlıkla birlikte pek çok değerli işe imza atsa da kabuğuna çekilen Nejat İşler 2011 yılında Gümüşlük'e yerleşti. Bir süre Gümüşlükspor'un kulüp başkanlığını da yapan ünlü oyuncu yalnızca işleri için İstanbul'a dönüyor.

7. Başak Tahmazoğlu

7. Başak Tahmazoğlu

Doğma büyüme İstanbullu olan Başak Tahmazoğlu, şehrin kalabalığından ve keşmekeşinden yoruldu ve memleketi Ortaca'ya döndü. Kendi ürünlerini yetiştirmeye başlayan genç çiftçi, solucan gübresi üretiyor.

8. Atilla Saral

8. Atilla Saral

Eski manken ve oyuncu Atilla Saral, lüks villasını ve arabasını satarak 2011 yılında Kazdağları'na yerleşti. Ünlü oyuncu eşi İnci Türkay ve oğlu ile İstanbul'da yaşarken daha sonra bir konteynere yerleşen Atilla Saral aynı zamanda Asos'ta bir beach işletiyor.

9. Mustafa Külür

9. Mustafa Külür

Burdurlu Mustafa Külür, 2008 yılında kaymakamlıktan aldığı 15 bin liralık krediyle kültür mantarı tesisi kurdu ve bölgede kentten köye göçün önünü açtı.

10. Kıraç

10. Kıraç

Yirmi yılı aşkın süredir müzik yapan ve şarkılarıyla büyük bir kitleye hitap eden Kıraç, eşi Ayşe Şule Bilgiç ve çocukları Iraz Elif ve Çağrı Manas ile yılın belirli dönemlerinde satın aldıkları çiftlikte yaşıyor. Kredi çekerek Beykoz'a bağlı Ali Bahadır Köyü'nde çiftlik satın alan ve karavanlarıyla her yeri gezen aile inek, tavuk, ördek ve hindi besliyor. Çiftlik arazisi sit alanı olduğu için ev kuramayan Kıraç, bu nedenle karavanda kaldıklarını anlatıyor: 'Karavanda yaşamak çok zahmetli ama yazın kaldığımızda keyifli oluyor. Eşim ve çocuklarla birlikte güneşin doğuşunu, karanlık çöktüğündeyse yıldızları seyretmek paha biçilemez. Burada elektrik olmadan yaşıyoruz. Küçük ama şirin bir ortam söz konusu.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vahap Şatır ve Özlem Dilara

11. Vahap Şatır ve Özlem Dilara

Avukat Özlem Dilara ve pilot Vahap Şatır konforlu hayatlarını ve devam eden işlerini bıraktıktan sonra Fethiye'de bir TaTuTa çiftliğinde gönüllü olarak çalıştı. Başka bir hayatın mümkün olduğunu düşünerek yola çıkan ve bunu deneyimleyen insanlarla iletişime geçtikten sonra karar veren çifti gönülden tebrik ediyoruz.

12. Ege

12. Ege

1990'lı yıllarda şarkılarıyla kasıp kavuran Ege, Güvercinlik'e yerleşerek kendisi için ağaçtan bir ev yaptırdı.

13. Eda Girgin ve Selçuk Aslan

13. Eda Girgin ve Selçuk Aslan

Şehrin karmaşasından ve sıkıntılarından bunalan Eda Girgin ve Selçuk Aslan gündüzlerini Kırklareli'ndeki inşaat şantiyesinde çalışarak, geri kalan zamanlarını ise ekip biçerek, hayvanlarıyla ilgilenerek, seramik yaparak geçiriyor. Kafayı sıfırlamak için toprağa basan çift longoz ormanlarının korunması için mücadele veriyor.

14. Zeynep

14. Zeynep

Ah Memedim şarkısıyla bir döneme damgasını vuran şarkıcı Zeynep Bodrum'da bir okulda müzik öğretmenliği yapıyor.

15. Burak Hakkı

15. Burak Hakkı

Eski manken ve oyuncu Burak Hakkı, oğlu doğduktan sonra doğal yaşama merak sardı ve şehrin gürültüsünden kaçarak Gelibolu'ya yerleşti. 35 bin metrekarelik arsasında organik üretim yapıyor ve toprakla uğraşmayı seviyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geri dönse bile en azından deneyen ve hayallerini gerçekleştiren ya da onlara bir adım yaklaşan herkesi ayakta alkışlıyoruz! Siz olduğunuz sürece umut var! 👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
731
257
30
16
16
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ozok

Hepside zengin,paraya ihtiyacı yok.napıyosunuz maydanozmu satıyosunuz pazarda?.geçin bunları.paranız olmasaydı görürdüm.

Deniz Sönmezoğlu

Biz zengin değiliz ama yine de taşındık. Biz şehirden köye göçen bir aileyiz. Tüm serüvenimizi youtube kanalımızda paylaşıyoruz bekleriz. https://www.youtube... Devamını Gör

alpagut-han

yılmaz erdoğan ve onun gibi doğunun fakirliğini orda burda savunanlar neden bu kadar paraları varken hala batıda çiftlik,fabrika,iş yeri kurarlar? neyse tama... Devamını Gör