Görüş Bildir
Haberler
Tek Gecelik İlişkileri Tercih Edenlerin Kendilerini Korumak İçin Bilmesi Gereken 11 Şey

etiket Tek Gecelik İlişkileri Tercih Edenlerin Kendilerini Korumak İçin Bilmesi Gereken 11 Şey

Sally Bloom
17.03.2023 - 23:49

Tek gecelik kaçamaklar yapmak her ne kadar eğlenceli ve heyecan verici olsa da bir o kadar da riskli olabilir. Tek gecelik ilişkiler yaşadığımız partnerleri bir arkadaş ya da sevgili kadar yakından tanıyamayız ve genellikle bir gecede tanışırız. Onları yeterince tanıyacak kadar zamanımız olmaz, böyle durumlarda en kötüsünü düşünmek gerekebilir. Gelin birlikte tek gecelik ilişkilerde kendimizi nasıl koruyabileceğimiz bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Onu tanımak için sorular sorun

1. Onu tanımak için sorular sorun

Seks yapmadan önce partnerinizin cinsel yaşamıyla ve hijyeniyle ilgili bilgiler edinmeye çalışın. Örneğin “Üçten fazla partnerin var mı?”, “Korunmasız cinsel ilişki yaşadın mı?” gibi.

2. Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin

2. Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin

Bazen en kötüsünü düşünmek gerekebilir. Yeni tanıştığınız biriyle bir şeyler içerken mutlaka tetikte olmalısınız. İçeceğinizi kendiniz alın ve dokunulmasına izin vermeyin, yanınızdan ayırmayın.

3. Ayık olun!

Nerede olursanız olun, mutlaka ayık kalın! Eğer sarhoşsanız ve bilinciniz tamamen yerinde değilse tek gecelik bir ilişki yaşama riskine girmeyin. Eğer bir barda buluştuysanız ve alkol almak istiyorsanız, mutlaka az içtiğinizden ve bilinçli olduğunuzdan emin olun.

4. Korunun, korunun, korunun!

4. Korunun, korunun, korunun!

Cinsel korunma yöntemleri hem istenmeyen hamileliği önler hem de sağlıklı ve güvenli bir cinsel ilişki yaşamanızı sağlar. Korunmayı unutmayın!

5. Sağlık her şeydir, aşılarınızı olun!

Cinsel yolla aktarılan HPV, HIV gibi enfeksiyonlar hangi korunma yolunu kullanırsanız kullanın size ya da sizden partnerinize aktarılmış olabilir. Araştırmalar gösteriyor ki birden fazla partneri olan bireylerin cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlara yakalanma oranı tek eşli bireylere göre oldukça yüksek. Bu nedenle tedbiri elden bırakmayın ve mutlaka aşılarınızı olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Partnerinizin ilişki durumundan emin olun.

6. Partnerinizin ilişki durumundan emin olun.

Buluştuğunuz kişinin ilişki durumunu mutlaka öğrenin! Hiçbirimiz kendimizi bir aldatmanın ya da karmaşık bir ilişkinin içinde bulmak istemeyiz. :(  Burada en basit olan karşımızdaki insana ilişki statüsünü açıkça sormak olacaktır.

7. Konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşın.

7. Konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşın.

Tek gecelik ilişki yaşıyorsanız ve özellikle bilmediğiniz bir mekana ya da eve gidiyorsanız güvenliğinizi ihmal etmeyin. Mutlaka yakın olduğunuz bir arkadaşınıza bilmediğiniz bir yere gittiğinizi söyleyin ve canlı konumunuzu paylaşın.

8. Neleri isteyip istemediğinizi belirtin.

8. Neleri isteyip istemediğinizi belirtin.

Partnerinize karşı açık olun. Seks yapmadan önce sizi cinsellikle ilgili rahatsız eden, asla yapmak istemediğiniz ya da hoşlanmadığınız noktalardan bahsedin. Böylece sınırlarınızı çizmiş olursunuz ve kendinizi güvende hissedersiniz.

9. Gerçekten istediğinden emin olmak en önemlisidir!

9. Gerçekten istediğinden emin olmak en önemlisidir!

Tek gecelik ilişkilerimizi duygusal olarak bağlı olmadığımız kişilerle yaşarız. Bu sebeple böyle bir cinsel aktiviteye hazır olup olmadığınızdan emin olun. Öncesinde kendinizi tanımaya çalışın, bunu gerçekten isteyip istemediğinizi düşünün. Çünkü hiçbirimiz sonrasında incineceğimiz ve pişman olacağımız bir seks yaşamak istemeyiz. :(

10. İç sesinizi dinleyin ve tetikte olun!

10. İç sesinizi dinleyin ve tetikte olun!

İçinizden bir ses “Kötü şeyler olacak”, “Buradan gitmeliyim” diyorsa o sese kulak verin! Bir şeylerin ters gideceğini hissediyorsanız ve şüpheye düştüyseniz ikinci kez düşünmeyin ve bulunduğunuz yerden ayrılın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İstediğiniz an hayır diyebileceğinizi unutmayın!

11. İstediğiniz an hayır diyebileceğinizi unutmayın!

Tek kişilik ilişkilerde gece bazen bildiğimiz gibi başlar… Güzel bir mekanda tanışılır, sohbet ilerler ve mekandan ayrılınır. Ama unutmayın ki sevişmek için eve gidiyor olmanız sevişmek zorunda olduğunuzu göstermez! Üzerinizde baskı hissetmeyin ve istediğiniz an hayır diyebileceğiniz unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın