Görüş Bildir
Haberler
Tek Bir Otomobil Teslim Edemeden İflas Ettiler! Çin Merkezli Byton Üzücü Haberi Verdi

Tek Bir Otomobil Teslim Edemeden İflas Ettiler! Çin Merkezli Byton Üzücü Haberi Verdi

Bahadır
14.07.2023 - 15:54

2017 yılında eski Nissan ve BMW liderlerinin öncülüğünde hayata geçirilen otomotiv firması Byton, finansal zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, şirketin iflas kararını almasına yol açtı. Sektörde yeni bir soluk olmayı hedefleyen marka, ne yazık ki bu hedefine ulaşamadan varlığını noktaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2019'da seri üretime geçilmesi planlanıyordu

2019'da seri üretime geçilmesi planlanıyordu

Byton tarafından 2018 yılında markanın ilk elektrik otomobil konsepti tanıtılmış o dönem sektörde büyük heyecan uyandırmıştı. 2020 yılında da araçların yollarda olması bekleniyordu fakat tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi ile birlikte markaya olan yatırımlarda durdu. Ardından ekonomik sıkıntılar ciddi biçimde ortaya çıktı.

Ön siparişler alınmıştı

Ön siparişler alınmıştı

Byton, 2019 yılının sonlarında M-Byte adındaki modeli için 50 binden fazla sipariş alarak aslında beklentilerin de üzerine çıkmıştı. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Covid-19'un getirdiği zorluklar üretime de yansıdı. 2021'in Nisan ayına kadar üretime devam etme çabalarından sonra beklenen haber geçtiğimiz günlerde geldi.

İflas duyuruldu

İflas duyuruldu

Byton ile ilişkili Nanjing Zhixing New Energy Vehicle Technology Development Co. Ltd. ve Nanjing Zhixing Electric Vehicle Co. Ltd. adlı iki şirket, seri üretime geçemeden iflas duyursunda bulunulduğunu paylaştı. Küresel operasyon merkezi, akıllı üretim üssü ve Ar-Ge merkezinin Çin'in Nanjing şehrinde, akıllı araç kullanıcı deneyimi ve otonom sürüş gibi en son teknolojinin geliştirilmesinden sorumlu merkez Silikon Vadisi'nde bulunuyordu. Araç tasarımı ve ürün konsept geliştirmesinden sorumlu tasarım merkezi ise Almanya'nın Münih kentinde yer alıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın