Görüş Bildir
Haberler
Tecavüzle Suçlanan Hollywood Yapımcısı Weinstein, 1 Milyon Dolar Kefaletle Tutuksuz Yargılanacak

Tecavüzle Suçlanan Hollywood Yapımcısı Weinstein, 1 Milyon Dolar Kefaletle Tutuksuz Yargılanacak

Hakkında onlarca cinsel saldırı iddiası bulunan Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein, kelepçeli olarak getirildiği mahkemede hakim karşısına çıktı. Nakit 1 milyon dolar kefaletle tutuksuz yargılanmasına karar verilen Weinstein, GPS cihazıyla takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollywood'u sarsan cinsel saldırı iddialarının odağında yer alan Amerikalı yapımcı Harvey Weinstein New York'ta polise teslim oldu.

Sabah yerel saatle 7.25 sularında, koyu renk ceket beyaz gömlek ve kot pantolonuyla gelen Weinstein çevredekilere hafif bir gülümsemeyle baktı. Koltuğunun altında ciltli bazı kitaplar vardı.

Kelepçeyle çıkarıldı

Kelepçeyle çıkarıldı

New York Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Cesur taciz mağdurlarına seslerini yükseltip adalet aradıkları için teşekkür ediyoruz' dendi. Polisin açıklamasında şikayetçi kadınların isimleri yer almadı.

Karakoldan kelepçeli olarak çıkarılan Weinstein Manhattan mahkemesinde hakim önüne çıkarıldı.

Tutuksuz yargılanacak

Tutuksuz yargılanacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Onlarca kadının itham ettiği 'Hollywood imparatoru' hakkında Manhattan savcıları bir vakada birinci ve üçüncü dereceden tecavüz, diğer vakada birinci dereceden cinsel zorlama (oral sekse zorlama) suçlamalarında bulundu.

Savcılar, yapımcının tutuksuz yargılanması karşılığı 1 milyon dolar nakit veya 10 milyon dolarlık senet şeklinde kefalet talep etti. Savcılar Weinstein'ın elektronik bir cihaz takılarak takip edilmesini de istedi. Mahkeme Weinstein'ın 1 milyon dolar nakit kefaletle serbest kalması ve GPS'le takip edilmesine hükmetti.

Seyahat kısıtlaması getirildi

Seyahat kısıtlaması getirildi

Mahkeme Weinstein'ın 1 milyon dolar nakit kefaletle serbest kalması ve GPS'le takip edilmesine hükmetti. Weinstein New York ve komşu Connecticut eyaletlerinin dışına çıkamayacak. Ayrıca yurtdışına çıkmayacağının garantisi olarak pasaportunu da teslim etti.

Davaya 30 Temmuz'da devam edilecek.

İstismara uğradığını söyleyen isimlerden biri de İtalyan oyuncu Asia Argento'ydu. Argento Twitter hesabından Weinstein'ın istismarına ve tecavüzüne uğradığını iddia ettiği kadınların listesini yayımladı

Rose McGowan: "Adalete bir adım daha yaklaştık"

Rose McGowan: "Adalete bir adım daha yaklaştık"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Weinstein'ı kamuoyu önünde ilk suçlayanlardan biri olan aktris Rose McGowan, polise teslim olma görüntüleri karşısında şunları söyledi:

''Benim gibi Weinstein'ın saldırılarına rağmen hayatta kalma mücadelesi veren kadınlar tecavüzcümüzün yasalar karşısında hesap vereceğinden uzun zaman önce umudu kesmiştik. 20 yıl önce bu yanlışı düzelteceğime yemin etmiştim. Bugün adalete bir adım daha yaklaştık.''

Ünlü yapımcıya karşı suçlamalar geçen yıl ekim ayında New York Times gazetesinin bir haberiyle ortaya çıkmıştı.

Angelina Jolie, Cara Delevingne, Gwyneth Paltrow'un da aralarında bulunduğu sinema dünyasından birçok kadın Weinstein'ı istismar ve tecavüzle suçlamıştı.

#MeToo kampanyasını doğurmuştu

#MeToo kampanyasını doğurmuştu

Weinstein's yönelik suçlamalar adeta bir domino taşı etkisi yaratmıştı. Sosyal medyada yüzlerce kadının iş hayatı, politika ve eğlence dünyasının güçlü mevkilerinde bulunan bazı erkekleri suçlayıp teşhir etmesi #MeToo kampanyasının doğuşuna sebep olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
86
12
8
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Tecavüzcü Ensar Vakfinin sapiklarini, Sinan Cetin'in polis katili oğlunu ve Akp'nin içindeki 40 yillik Fetöcüleri RTE'nin korumasi gibi ABD'de de sistem kotu... Devamını Gör

Viyol10sel

Tabi RTE'nin bir gün bile hapis yatmayan katil oğlunu Akpliler hiç bilmezler, ne de olsa babasi tum delilleri ortadan kaldirdi, adli makamlarda sozu gecen fe... Devamını Gör

Mert Öztürk

Adalet bile parayla satılıyor

psaiidfl

Arkadaş ne hale getirdiniz bizi günlerdir. Haberi okurken bile daha başlıkta kafa kur hesabına gidiyor. Manyak yaptınız insanı.