Görüş Bildir
Haberler
Tecavüze Uğradı, Fuhuşa Zorlandı... 16 Yaşındaki Şizofreni Hastası Çocuk, Babası Tarafından 'Töreden' Kurtarıldı

etiket Tecavüze Uğradı, Fuhuşa Zorlandı... 16 Yaşındaki Şizofreni Hastası Çocuk, Babası Tarafından 'Töreden' Kurtarıldı

Yasin Arslan
28.11.2017 - 12:59 Son Güncelleme: 29.11.2017 - 08:54

İzmir'de yaşayan 16 yaşındaki şizofreni hastası A.A. ailesi tarafından zincirle odaya kapatıldı. Ailesinin yanından kaçan A.A. iki kişinin cinsel saldırısına uğradı ve fuhuşa zorlandı. Çığlıklarıyla kurtulan A.A.'nın ailesi namuslarının kirlendiğini söyleyerek A.A.'nın 'infaz' edilmesi kararını verdi. A.A.'yı kurtaran ise hasta babası ve Avukat Sibel Önder oldu. 

Evde bağlı olduğu zincirlerinden kurtuldu tecavüze uğradı.

Evde bağlı olduğu zincirlerinden kurtuldu tecavüze uğradı.

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre ailesi yıllar önce Güneydoğu’dan İzmir’e yerleşen A.A 8 Eylül 2016'da zincirlerinden kurtularak evden kaçtı. Menemen’den Çiğli’ye kadar yürüdü. Ayağında zincirlerle yolda yürüyen A.A.’yı gören kamyon şoförü A.K. (54) ve T.S. (30) çocuğu Çiğli’de bulunan evlerine götürüp tecavüz etti. Başkalarına da para karşılığı cinsel ilişkiye zorladı. 

Günlerce cinsel saldırıya maruz kalan 16 yaşındaki çocuk, feryatlarını duyan bir kişinin polise haber vermesiyle yarı baygın ve çıplak halde bulundu. A.K. ve T.S. tutuklandı.

Aile 'infaz' kararı verdi.

Aile 'infaz' kararı verdi.

Günlerce yaşadığı işkence ve travma yaşayan A.A'yı polis ailesine teslim etmek istedi. Ancak aile bireylerinden biri, ağabeylerinin “Namusumuz kirlendi” diyerek çocuğun ‘infaz’ edileceklerini ve A.A'yı öldürecek kişilerin İzmir’e gelme planı yaptığını söyledi. A.A.’nın İzmir’de yaşayan hasta babası da bu karara karşı çıktığını belirterek, çocuğunun koruma altına alınmasını istedi.

Devreye Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ve Avukat Sibel Önder girdi.

Devreye Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ve Avukat Sibel Önder girdi.

Dosyayı alan TKDF gönüllü çalışanı Sibel Önder 16 yaşındaki çocuğun infaz kararı alındığını duyunca koruma kararı çıkarttı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibata geçen Önder suçüstü ödeneğinin çıkarılmasını sağlayarak A.A.'nın İstanbul Adili Tıp Kurumuna sevkinin gerçekleştirilmesini sağladı.  

Babası ile birlikte güvenli bir eve yerleştirilen A.A'nın yapılan kontrollerde travma yaşadığı ve ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi. Şizofreni raporu da çıkarılan A.A'nın vücudunda 3 ayrı sperm örneği bulundu.

Sanıklar avukata itiraf niteliğinde tehdit mektubu yazdı.

Sanıklar avukata itiraf niteliğinde tehdit mektubu yazdı.

Süreç işlerken tutuklu bulunan sanıklar Avukat Sibel Önder'e tehdit mektubu yazdı. Mektupta zorla ilişkiye girmelerinin zina olduğunu söyleyen sanıklar ‘Yaptığım zinadan Allah’a sığınıyorum’ ifadelerini kullandılar.

Sanıklara ceza yağdı.

Sanıklara ceza yağdı.

Karşıyaka Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık T.S. 21 yıl 3 ay, A.K. ise 15 yıl cezaya mahkum oldu. 

Duruşma sonunda açıklamalarda bulunan Önder, ''Duruşma salonunda da üzerime yürüdüler. Ancak mahkeme rekor ceza verdi. Şimdi ise gerekçeli karar elimize ulaştı iddia ettiğimiz fuhuştan da yeni bir dava açılıyor. Bana yaptıkları tehdit ve hakaretler için ise ayrıca dava açılacak”  dedi.

"Bir yerde mağdur bir kadın varsa bilsinler ki onların sesi olacak biri var"

"Bir yerde mağdur bir kadın varsa bilsinler ki onların sesi olacak biri var"

Vahşice öldürülen 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın katillerinin peşini bırakmayarak 7 yıl sonra ceza almalarını sağlayan avukat Sibel Önder şöyle konuştu:

“Baskı yöntemi uygulamaya, korku dünyası yaratmaya çalışıyorlar. Benim dünyamda buna yer yok. Korkmuyorum. İstedikleri kadar korkutmaya çalışsınlar. Mazluma haksızlık yapılmışsa ben de onun hakkını sonuna kadar arayacağım. Ne çocuk istismarları ne cinayetler ne de tecavüzler bitmiyor. Cezai yaptırımların çok fazla olması lazım. Evlilik birliği içinde de tecavüzler var hatta onlar basına yansımıyor. Bir yerde mağdur bir kadın varsa bilsinler ki onların sesi olacak biri var. Daha önce de söylediğim gibi ölümün dili yok ama benim var.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3220
885
557
71
47
31
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

adamlarda bi namus anlayışı var ne medeniyete, ne insanlığa, ne inandıkları dine, ne de akla mantığa dayanıyor ? tecavüzcüyü değil mağdur kızı öldürelim namu... Devamını Gör

Sefa Kulaksız

sen ne güzel bir avukatsın, ne güzel bir insansın.. ellerine sağlık

Resho

Sorsan yardımsever, geleneksel bir milletiz ama yeterki biri dara düşmesin ya halleniriz, ya da iliğine kadar istismar ederiz. Alllah'tan böyle bir baba ve a... Devamını Gör