Görüş Bildir
Haberler
TBMM'de Kabul Edildi: Otopark Gelirleri Artık Büyükşehir Belediyelerine Aktarılmayacak

TBMM'de Kabul Edildi: Otopark Gelirleri Artık Büyükşehir Belediyelerine Aktarılmayacak

AKP, Çevre Ajansı'nın kurulmasını da öngören 39 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklife göre ilçe belediyeler, otopark gelirlerini büyükşehir belediyelerine aktarmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlçe belediyelerinin otopark gelirlerinin büyükşehire aktarılmasının önüne geçiliyor

İlçe belediyelerinin otopark gelirlerinin büyükşehire aktarılmasının önüne geçiliyor

TBMM Başkanlığına sunulan Türkiye Çevre Ajansı'nın Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor. Teklifle ilçe belediyelerinin otopark gelirlerinin büyükşehir belediyelerine aktarmasının önüne geçiliyor.

Düzenlemeyle Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda değişiklik yapılarak, büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumlulukları maddesine; bisiklet yollarının, bisiklet park istasyonlarının, bisiklet ve elektrikli skuter şarj istasyonlarının, yaya yollarının ve gürültü bariyerlerinin planlanması, projelendirilmesi, yapımı, bakımı ve onarımıyla ilgili işleri yapma hükmünün eklenmesi öngörülüyor.

Bisikletli ulaşım planı hazırlanacak

Bisikletli ulaşım planı hazırlanacak

İlçe belediyeleri ise bölge otoparkı, kapalı ve açık otoparklar yapma, işletme ve bunlara ruhsat verme görevine sahip olacak.

Ulaşımdan kaynaklanan emisyonların azaltılması amacıyla bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması için hazırlanacak ulaşım ana planlarında bisikletli ulaşıma yer verilmesi veya bisikletli ulaşım ana planının hazırlanması esas olacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
82
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

cehennemde akepe icin ozel teras olacak,sulun osmanin isid cakali evlatlari.

Pickle Rick

Direkt İBB'ye kayyum atayın da bitsin şu ali cengiz oyunları. Kansız karaktersiz oç'ları!

Adam Eva

isparkı zarar ettirenler bunu diyor? İspark nasıl zarar etti zamanında anlamıyorum. Ya %100 net kar , masraf yok sermaye yok . Adam sadece arabayı koyacak pa... Devamını Gör