Görüş Bildir
Haberler
TBL Maçları 3 Yıl Digitürk ve NTV Spor'da

TBL Maçları 3 Yıl Digitürk ve NTV Spor'da

Fatih
24.12.2014 - 20:01

Türkiye Basketbol Ligi'nde maçlar 2015-2016 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca Digitürk ve NTV Spor'dan yayınlanacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ve Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen törenle, Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) 2015-2016 sezonundan itibaren 3 yıllık yayın haklarıyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

TBF Başkanı Turgay Demirel, TBL'nin kalitesiyle ve geldiği noktayla çok büyük gurur duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Bu sene başladığımız yeni iş beraberliğinde, özellikle pazarlama ve yayıncılık anlamında gelişmek için kendimize seçtiğimiz dünyanın en önde gelen spor pazarlama firmalarından bir tanesiyle basketbol ligimizi, kulüplerimizi ileri götürmek ve her bakımdan daha başarılı kılmak amacıyla birlikte çalışıyoruz. Bunun bir neticesi olarak bugün burada Doğuş Yayın Grubu ve Digitürk, bir araya gelerek TBL'nin önümüzdeki 3 yıllık yayın hakları anlamında işbirliği yaptı. Son 10-15 yıl içinde Türk basketboluna en büyük desteği vermiş bu iki yayın kuruluşu, güçlerini birleştirerek basketbolu daha yukarı taşıyacaklardır.'

TBL'nin Avrupa'nın en önde gelen ligi konumuna geldiğini vurgulayan Demirel, 'İspanya Ligi'nde bile ligimizdeki kadar çekişme yok. Burada en önemli pay kulüplerimizin yöneticilerine, sponsorlarımıza ve basketbolumuza emek veren antrenör ile sporculara düşüyor. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Yayıncı kuruluşlara başarılar diliyorum. Maçlar hem açık kanaldan hem şifreli kanaldan yayınlanacak' diye konuştu.

12 milyon avroluk anlaşma

Demirel, anlaşmanın bedeliyle ilgili bir soru üzerine, 'Önümüzdeki 3 yıl için 12 milyon avroluk toplam bir anlaşma yapıldı. Hem maç sayısı hem yayın ücreti olarak geçtiğimiz yıldan önemli oranda kulüplerimize artış sağlanmış oluyor' dedi.

Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ise 7 sezondur Türkiye Basketbol Ligi'ni yayınladıklarını, şimdi 3 yıl daha devam edeceklerini kaydederek, 'Basketbolda iyi yayıncılık yapmak için teknoloji ve ekibe yatırım yapmak lazım. THY Avrupa Ligi'nin de yayın haklarını 5 yıllığına aldık. Ekibe de yatırım yaptık. Yayıncılıkta ilklerin ve enlerin platformu olduk. Yeni ortağımız Doğuş Yayın Grubu ile TBL yayın haklarını paylaşmak bir onurdur. Birlikte bu hizmeti çok iyi sunacağımızı düşünüyorum' diye konuştu.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise Digitürk'e teşekkür ederek, şunları söyledi:

'Doğuş Yayın Grubu olarak bütün sporlara ağırlık veriyoruz. Basketbol bizim hayatımızda çok önemli. Türkiye'de de önem kazandı. Basketbol Birinci Ligi'ne yeni bir takım hediye ettik. Darüşşafaka Doğuş'u birinci lige çıkardık. Türk basketbolu hem dünyada hem Avrupa'da çok önemli yere geldi. Teknik olarak her şeyimiz hazırdır. Milletimize, basketbolseverlere, Türk spor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'

Konuşmaların ardından Demirel, Özerdem ve Yerdelen, TBL'nin 3 yıllık yayın hakları sözleşmesine imza attı. Anlaşmaya göre, 2015-2016 sezonundan itibaren haftada 2 maçın Digitürk'ten, 2 maçın da NTV Spor'dan yayınlanacağı bildirildi.

AA - Muhabir: Alim Tunçay

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0