Görüş Bildir
Haberler
Tayvan ve Çin Arasında Gerginlik: ‘Bu Tamamen İşgal Hazırlığı’

Tayvan ve Çin Arasında Gerginlik: ‘Bu Tamamen İşgal Hazırlığı’

ismail kahraman
10.08.2022 - 08:24 Son Güncelleme: 10.08.2022 - 08:28

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretinin Tayvan ile Çin arasında yaşanan gerginlik en yüksek seviyeye gelmişti. Ada çevresinde tatbikatlarını artıran Çin’e karşı Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, ‘işgal hazırlığı’ ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Çin sorumsuz davranıyor’

‘Çin sorumsuz davranıyor’

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, düzenlediği basın toplantısında, daha önce açıklanan 4 günlük süreye rağmen devam eden geniş ölçekli tatbikatların, Hint-Pasifik bölgesinin en yoğun hava ve gemi taşımacılığı güzergahlarından birindeki faaliyetleri aksattığını, bölgesel barış ve güvenliğe zarar verdiğini belirterek, Çin'i 'sorumsuzca hareket etmekle' suçladı.

‘Asıl amaç bölgeyi tamamen değiştirmek’

‘Asıl amaç bölgeyi tamamen değiştirmek’

Tatbikatlar sırasında Ada çevresine güdümlü füzelerin fırlatıldığını, Çin'in açıkça diğer ülkeleri, Tayvan'ı işgal etme girişimine müdahale etmekten caydırmaya çalıştığını belirten Wu, 'Erişimi engellemeye yönelik taktiklerin prova edilmesi Çin'in Tayvan'ın ötesindeki jeo-stratejik ihtiraslarını gözler önüne seriyor. Çin'in askeri tatbikatların gerisindeki asıl niyeti Tayvan Boğazı'nda ve tüm bölgede statükoyu değiştirmek' ifadelerini kullandı.

Pekin'in büyük ölçekli tatbikatlar, füze denemeleri, siber saldırılar, dezenformasyon kampanyaları, ekonomik yaptırımlar ve zorlamayla Tayvan kamuoyunun moralini çökertmeyi hedeflediğini öne süren Wu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çin'in Tayvan'ı korkutmaya yönelik girişimleri bizi ne paniğe sevk edebilir ne de yenilgiye uğratabilir. Kimse özgürlük ve demokrasiyi Tayvan'ın elinden alamaz. Bunlar bizim DNA'mıza işlemiş değerlerdir. Tayvan kendi özgür ve demokratik yaşam biçimini sonuna kadar koruyacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın