Görüş Bildir
Haberler
Tayt Giymek Selülit Yapıyor!

etiket Tayt Giymek Selülit Yapıyor!

Mehmet Ali Deniz
01.09.2022 - 12:38

Birkaç yıl önce dünyada spor giyim sektöründe inanılmaz bir tayt giyme modası oluştu. Bu moda kısa süre içerisinde yaşamın bütün alanlarına sıçradı ve genel bir kullanıma ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tabi ki buna sebep olan birçok şey var.

Tabi ki buna sebep olan birçok şey var.

Tayt bacakları sıkı saran bir pantolon türü. Bu yüzden kış aylarında bacakları sıcak tutuyor. Zaten geçmişte askerler soğuk coğrafyalarda bu amaçla taytı kullanmışlar.

Ayrıca kullanımı çok pratik. Giymesi çıkarması oldukça kolay ve zaman kazandırıyor. Kullanıcısına son derece konforlu bir deneyim sunuyor ve bedeni tam serbestlikte özgür bir kullanıma ulaştırıyor. Bu yüzden herkes spor ve egzersiz yaparken bu ürünü kullanabiliyor. 

Son olarak da en belirgin özelliği bacakları ve basen bölgesini sıkarak derli toplu gösteriyor. Bu yüzden özellikle kadınlar için oldukça estetik bir görüntü ortaya koyuyor. Bu yüzden de yoğun bir şekilde tercih ediliyor.

Ancak bu modada ciddi bir sorun var ve kimse bundan bahsetmiyor.

Tayt bacakları sıkı sardığı için damarları yüksek oranda baskıya maruz bırakıyor. Bu baskı kan basıncını arttırıyor. Kan basıncının artması dolaşımın yavaşladığı bacaklarda damarların genişlemesine yol açıyor. Damarlar genişledikçe de dolaşımsal sorunlar ortaya çıkmaya başlıyor.

Bunların başında varis sorunları geliyor. Varis toplar damarların genişlemesi sonucunda ortaya çıkan ve cildin altında mor renkte damar görünümlere yol açan bir dolaşım bozukluğudur. Kadınlar için ciddi kozmetik sorunlara neden olan bu durum damarları köpükle tıkamaya kadar giden birçok işlem ve eziyeti beraberinde getiriyor.

Ayrıca kadınların son derece şikayetçi olduğu selülit konusunu biliyorsunuz.

Ayrıca kadınların son derece şikayetçi olduğu selülit konusunu biliyorsunuz.

Tayt giymek ciddi oranda selülit oluşumuna neden oluyor. Çünkü tayt bacak ve kalçaları sıkıştırırken yüzeye yakın bölgelerdeki dolaşımı yavaşlatıyor veya engelliyor. Bu durumda deriye yakın bölgelerde kan akışı daha az olduğu için cildin epidermis ve dermis katmanlarında daha çok yağ birikiyor.

Kadınlar selülit görünümünü azaltmak için birçok kozmetik işlem uygulamaktalar. Bu uygulamaların tamamı deriye yakın bölgelerdeki kan akışını arttırmaya yönelik işlemlerdir. Yani deriye yakın bölgelerde kan akışını arttırmak selülit oluşumunu engelliyor. Ancak taytlar bunun tam tersi etki yaparak dolaşımı yavaşlatıyor. Bu yüzden selülitlerin oluşmasına olanak sağlıyor.

Sonuç olarak hem tıbbi hem de estetik açıdan tayt giymenin zararlı olduğu ortadadır. Kendinizi seviyorsanız giymeyiniz.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
8
4
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?