Görüş Bildir
Haberler
Taviz ve Tecavüzle Suçlanıyor: Hollywood Yapımcısı Weinstein, İki Kadınla 44 Milyon Dolara Uzlaştı

Taviz ve Tecavüzle Suçlanıyor: Hollywood Yapımcısı Weinstein, İki Kadınla 44 Milyon Dolara Uzlaştı

Hakkındaki cinsel taciz iddialarının seslendirilmesiyle Hollywood sinema sektörü içinde kadınların tacizi teşhir ettiği bir kampanyanın başlamasına vesile olan Oscar Ödüllü Yapımcısı Harvey Weinstein'ın avukatları, ünlü yapımcının, şikayetçi kadınlardan ikisiyle milyonlarca dolarlık bir uzlaşmaya vardığını açıkladılar.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Ekim 2017’den bu yana aralarında Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman, Mira Sorvino gibi pek çok ünlü oyuncunun cinsel taciz suçlamasında bulunduğu Harvey Weinstein, şikayetçi kadınlardan ikisiyle milyonlarca dolarlık bir uzlaşmaya vardı.

44 milyon dolar ödenecek

44 milyon dolar ödenecek

Weinstein'ın avukatlarından Adam Harris yaptığı açıklamada hakime, davacılarla mahkeme dışı bir tazminat üzerinde prensip anlaşmasına varıldığını bildirdiğini söyledi. 

Henüz resmiyete dönüşmediği de vurgulanan bu uzlaşmada, kadınlara anlaşmazlığın mahkeme dışında çözümü karşılığında tazminat olarak toplam 44 milyon dolar ödeneceği kaydedildi.

75 kadın tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırı ile suçlandı

75 kadın tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırı ile suçlandı

Bir zamanlar Hollywood'un önde gelen yapımcılarından olan Weinstein 75 kadın tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırı ile suçlandı. Haziran ayında bu kadınlardan ikisinin şikayetleri üzerine açılan davada New York'da mahkeme önüne çıkacaktı.

Kefaletle serbest bırakılmıştı

Fakat Weinstein'ın avukatları, hakime, davacılarla mahkeme dışı bir tazminat üzerinde prensip anlaşmasına varıldığını bildirmiş ve Weinstain kefaletle serbest bırakılmıştı. 

İddiaların ardından Weinstein kurucusu ve ortağı olduğu Weinstein Co şirketi kendisini işten çıkardı ve iflasını ilan etmişti.

Taciz iddiaları #MeToo kampanyasına dönüşmüştü

Taciz iddiaları #MeToo kampanyasına dönüşmüştü

Ünlü Hollywood isimlerinin Weinstein hakkındaki cinsel taciz iddialarını ortaya atması sosyal medyada #MeToo (SenDeAnlat) diye bilinen ve kadınları cinsel taciz karşısında susmamaya çağıran bir ifşa kampanyasına dönüşmüş, hayatın farklı alanlarında öne çıkmış bir çok isim hakkında iddialar dile getirilmişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
16
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
asya28

birde anlaşma mı yapmışlar?Cezalandırılmasını hiç istememişler mi yaptığı kısacası yanına kâr kalmış yazık para gerçektende insan onurunuda satın alabilirmiş... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

para insanın onurunu satın alamaz onur olmadığı için zaten parayı kabul ettiler

Faruk Taner

Para için bu zamana kadar sustular, para için cezasız da bırakacaklar. Kusura bakmayın ama para karşılığı susan kadınların hiçbir şekilde ben taciz edildim f... Devamını Gör

Domalt Trump

Çoğu güçlü, ünlü, varlıklı kadınlardı. Gerçekten mağdur olan olan, güçlü tacizcilerine karşı direnemeyen kadınlara örnek oluyorlar, yollarına ışık tutuyorlar... Devamını Gör