Görüş Bildir
Haberler
Tatlı ile Değil Aşk ile Doyun! Formda Bir Sevgililer Günü İçin Özel Beslenme Taktikleri

Tatlı ile Değil Aşk ile Doyun! Formda Bir Sevgililer Günü İçin Özel Beslenme Taktikleri

Sevgililer günü sadece sevgi ve aşkı değil, bol kalori içeren tatlıları da beraberinde getiriyor. Sizler için derlediğimiz bu sevgililer günü önerileri ile hem güzel bir akşam geçirebilir hem de diyetinize sadık kalabilirsiniz.

Restoranda yemek seçimine dikkat edin

Restoranda yemek seçimine dikkat edin

Sevdiğiniz kişiyle bir restorana gitmeyi düşünüyorsanız diyetiniz bozulacak diye endişelenmeyin. Fakat bazı restoranların yemekleri oldukça fazla yağ ve tuz içerebilir. Bu yüzden seçim yaparken dikkatli olmayı unutmayın. 

Menü açıklamalarını araştırın - Yemeklerin pişirme tekniklerini, hangi yağı içerdiğini ve soslu olup olmadığını sorun. Unutmayın ki soslu ve kızarmış yiyecekler çok fazla kalori içerirken ızgara yiyecekler daha az kaloriye sahiptir.

Yemeğinizi salata ile destekleyin - Salatalar hem doyma hem de sağlık açısından önemli bir yerdedir. Sevgililer gününde isteyeceğiniz sos içermeyen bir salata ile kalori kısıtlamasına gidebilirsiniz. Kendi ekleyeceğiniz limon suyu, sirke gibi tatlandırıcılarla kalorisi oldukça az olan bir salata elde edebilirsiniz.

Tatlınızı paylaşın - Sevgilinizle birlikte söyleyeceğiniz bir adet tatlı ile hem daha az kalori almış hem de birlikte yenilen tatlının romantizmini yaşamış olursunuz.

Evde yemek pişirin

Evde yemek pişirin

Sevdiğiniz kişiye evde yemek yapmanız hem ona ne kadar değer verdiğinizi göstermenin hem de maddi bakımdan tasarruf etmenin en iyi yollarından birisidir. Fakat bu durumda dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise lezzetli yemekler için mevsimine uygun besinleri tercih etmeniz gerektiğidir. İşte Şubat ayı besinleri;

- Brokoli, brüksel lahanası, havuç, karnabahar, kereviz, pırasa, elma, ıspanak, pazı, kestane, marul, roka, nane, maydanoz...

Aşkınızı tatlılarla değil başka hediyeler ile anlatın

Aşkınızı tatlılarla değil başka hediyeler ile anlatın

Çikolatalar tabi ki aşkı anlatmanın en güzel yollarından birisidir. Fakat aşkınızı daha kalıcı hediyeler ile anlatmanız hem sevdiğiniz insanın diyetine sadık kalmanıza hem de sonsuza kadar saklayabileceği bir hediye vermenize yardımcı olacaktır. Duygularınızı anlatan bir yazı yazmanız veya el yapımı küçük bir hediye vermenizin sevgilinizi daha fazla etkileyeceğini unutmayın.

Hareketli zaman geçirin

Hareketli zaman geçirin

Sevgilinizle yediğiniz yemek sonrasında hareketli zaman geçirmeniz aldığınız kalorileri yakmanıza yardımcı olacaktır. Dışarıda yürüyüş yapmanız, buz pateni-dans gibi etkinliklere katılmanız hem diyetinize sadık kalmanızı hem de sevgilinizle fazlasıyla eğlenmenizi sağlayacaktır.

Tatlı göndermek istiyorsanız meyve gönderin

Tatlı göndermek istiyorsanız meyve gönderin

Sevgilinizi illaki tatlı ile şımartmak istiyorsanız meyve içeren tatlılardan yardım alabilirsiniz. Çikolatalı çilekler, meyve sepetleri sevgiliniz için harika bir seçenek olabilir.

Tatlınızı günlere bölün

Eğer hediye olarak tatlı aldıysanız saklama kaplarına koyarak buz dolabında bekletebilirsiniz. Bu sayede bütün tatlıyı bir günde tüketmek yerine günlere bölebilir ve günlük aldığınız kaloriyi kısıtlayabilirsiniz.

Ertesi gün bol su tüketin

Ertesi gün bol su tüketin

Sevgililer gününde fazla kaçırmış olabilirsiniz. Fakat ertesi gün daha fazla su içerek, egzersiz yaparak bu durumu telafi edebilirsiniz.

Kendinize yeni bir kıyafet alın

Kendinize yeni bir kıyafet alın

Kendinize yeni çekici bir kıyafet almanız gün içinde kendinizi daha iyi hissetmenize neden olacak ve sizi yemeği fazla kaçırmaktan alıkoyacaktır. Özellikle seçeceğiniz dar elbiseler karın bölgenizde baskı oluşturacağı için gece boyunca fazla yemek yemenizi engelleyecektir.

Yinede hiçbir şeyi fazla kafanıza takmayın ve günün keyfini çıkarın

Yinede hiçbir şeyi fazla kafanıza takmayın ve günün keyfini çıkarın
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
11
8
6
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın