Görüş Bildir
Haberler
Tatil Planlarınızda Acil Değişikliğe Sebep Olacak Çanakkale'nin 17 Ayrı Noktası

Tatil Planlarınızda Acil Değişikliğe Sebep Olacak Çanakkale'nin 17 Ayrı Noktası

Tatil planı yapıyor işin içinden çıkamaz duruma mı geliyorsunuz? Sakinlik mi yoksa hareketli bir tatil mi olsun istiyorsunuz? Gittiğiniz yerde denizin altını ve doğasını da merak ediyor musunuz? Çanakkale plajları, Çanakkale'de denize girilecek yerler, Çanakkale koyları ve tatil beldeleri ile ilgili harika bir yazı hazırladık.

O zaman Gökçeada ve Bozcaada gibi iki cennet adaya sahip Çanakkale'yi planlara katma zamanı gelmiş demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uğurlu Gizli Liman Koyu

Gökçeada'nın batısında bulunan gizli limanın 750 metrelik sahilinde hiçbir yapı yoktur ve bu Ege'deki ender bakir koylardan biridir. 

Gizli Liman iri çakıl taşlı plajı, masmavi denizi, ardında çam  ormanları ile sizleri bekliyor. Gökçeada'nın batı ucunda gidebileceğiniz en son nokta burası. İncecik kumdan oluşan kumsalı çam ağaçlarının önünde, cennet gibi bir koy.

2. Assos Sokakağzı Plajı

Sokakağzı, Koyunevi Köyü'nün sahil kısmına verilen isim. Eskiden Yalı denilen yere Sokakağzı ismi koyda yer alan Sokak Deresi’nin döküldüğü yerden dolayı verilmiş. Zeytin ağaçları arasından taş yığma evleri görebileceğiniz evleri ile şirin bir plaj. Sahil boyunca sıralanmış otel, pansiyon ve kamping alanları bulunuyor. Tahta masalı, çardaklı restoranlar samimi havalarını size sunmayı bekliyorlar.

3. Bozcada Ayazma Plajı

Turkuaz renginde denizi ve incecik kumu ilk defa gelenleri şaşırtacak güzellikte bir kumsal burası. Plajın en keyifli yanlarından biri tahta sandalyeli ekose örtülü plaj restoranları. Adanın en popüler, dolayısıyla en kalabalık plajı. Bölgede günübirlik tesislerin olduğu tek koy olan Ayazma Plajında su sporları adı altında; deniz bisikleti, banana, hamburger ve jet ski kiralayıp dalgalarla dans edebilirsiniz.

4. Dardanos Plajı

Ege ve Marmara'nın zarif maviliği ile İda'nın zümrüt yeşilinin buluştuğu Dardanos sizleri çağırıyor. Marmara'nın masmavi sularıyla, zengin bir bitki örtüsüyle çevrili Dardanos Yerleşkesi güzel bir tatil imkanı sunuyor. Spor ve eğlence aktiviteleriyle, yeme-içme alternatifleriyle ister aileniz ister arkadaş grubunuzla tatilinizi iyi geçirmeniz için konaklama seçeneklerinden tercihinizi yapmakta zorlanacaksınız.

5. Assos İskele

Küçük ve şirin Assos İskelesi'nde eski palamut depoları yeni otel ve restoranlar denize sıfır konumda. Otellerin hemen ön tarafında ahşap masalar bu huzur verici ortamda misafirlerini bekliyor. Kumsal olmadığı için limanda iskelelerin üzerine şezlong, şemsiye ve minderlerde güneşlenebilirsiniz. Küçük tekneler için güzel bir sığınak olan iskele manzarasında yemek yemeden dönmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karabiga Kocakum Koyu

Karabiga’nın yaklaşık 1 km kuzeyinde, kaleler ile Şahmelek arasında muhteşem güzellikte koylar ve bir o kadar güzel falezlerle karşılaşırsınız. Doğallığı bozulmamış bu koyların en ünlüsü Kocakum Koyu olmakla birlikte; Söğütlüyalı, Fırıncık, Mersin ve henüz adı konulmamış bir sürü koyu da görülmesi gerekenler listesine alın.

7. Kumburun Taşkapı Koyu

Çanakkale ili Ezine ilçesine bağlı Kumburun Köyünün bir koyu Taşkapı. Yol üstünde olmadığından çok fazla bilinmiyor burası. Kumburun Köyü'nden saptıktan sonra çam ağaçlarının gölgesinde yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz Taşkapı'ya. Sahilinde çevresi çam ormanları ile kaplı, denizi pırıl pırıl çok güzel bir koy. Çadır alanları, piknik masaları hatta küçük bir çocuk parkı da var burada. İrili ufaklı taşlar insanı hiç rahatsız etmiyor. Denizi ise masmavi, tertemiz, yosun neredeyse yok ve dibindeki kum ayaklarınıza masaj yapacak.

8. Tavaklı Sahili

Antik çağlardaki adı Larissa olan Tavaklı Köyü'nün günümüze kadar ismi pek çok kez değişmiştir. Köyün plaj alanı Tavaklı İskelesi adıyla anılır. Geçmişte meşe palamudu ihracatı yapılan iskele artık olmasa da şirin sahilinin kapıları hep açık. Tavaklı Köyü'nde faklı konaklama alternatifi bulunan otellere rastlayabilir bu oteller içerisinde butik otelleri, termal otelleri, tatil otelleri ve bungalovlu tercih edebilirsiniz.

9. Mermer Burnu-Akvaryum Koyu

Bozcaada’nın şirin ve canlı yerlerinden biri olan Mermer Burnu Koyunun bir diğer adı da Akvaryum Koyu’dur. Koy etrafında yüzen çeşitli balıkların çokluğundan dolayı bu koyun ismi halk arasında Akvaryum Koyu olarak adlandırılmakta. Yaz aylarında ilginin arttığı koy, balık çeşitliliğinin oldukça fazla olmasından dolayı denizaltına dalarak, keşfetmek için son derece ideal. Koy küçük bir alan olmasına rağmen yaz aylarında boş yer görmek neredeyse imkansız. Adada yer alan profesyonel dalış alanlarının biri de bu koyda yer almakta. Şnorkel ve maskeyle bu eşsiz güzelliğe sizde şahit olabilirsiniz.

10. Assos Kadırga Koyu

Küçükkuyu-Assos arasında bakirliğini korumuş harika bir koy. Tertemiz deniz suyu insanı etkiler. Kadırga Koyu’nda bugüne kadar irili ufaklı turistik tesislerinde konaklayabilirsiniz. Gürültülü şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen insanların aradıkları yer burası diyebiliriz. Kadırga Koyu’nda sizi rahatsız edebilecek tek gürültü kuş ve dalga sesi olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Büyük Kemikli Burnu

Huzurlu, sakin bir tatil geçirmeyi düşünüyorsanız Saros'daki Büyük Kemikli Burnu'nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Tarih kokan toprakların aynı zamanda doğal güzellikler sunduğu bu nokta, Gelibolu Yarımadasında sizi bekliyor. Burada temiz havanın ılık esen rüzgarla muhteşem uyumuna şahit olacak taş olmayan kumsalında karmaşadan uzak birkaç gün geçireceksiniz.

12. Çardak Kum Adası

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde 'Kum Adası' olarak bilinen bölge, her yıl ağustos ayında Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve 'şifa arayan' kişilerle doluyor. Genelde romatizma hastalıkları bulunan kişilerin yoğun ilgisini gören belde kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzayan ve karayla bağlantısı küçük bir köprüyle sağlanan kumluk bölgeyle sahilde küçük bir gölet oluşturuyor.

13. Geyikli Sahili

Yeşille mavinin kucaklaştığı Geyikli sahilleri eşsiz doğal güzelliği ile görülmeye değer bir tatil beldesi. 

Bozcada İlçesinin tam karşısında denizi selamlıyor. Kumkale önlerinden Behramkale-Assos önlerine kadar uzanan sahil boyunca doğanın el değmemiş güzelliğini fark etmemek mümkün değil. Ünlü Achilleus ve askerlerinin Truva şehrine doğru ilerleyişinde karaya ilk ayak bastıkları noktada denize girebilir, taze Zeytin ve Çam ağaçlarının kokusunu içinize çekebilirsiniz.

14. Güneyli Sahili ve Bakla Burnu

Gelibolu-Çanakkale istikametinde ilerlerken yolun sağında ve altında kalan Güneyli, balığı ve oksijeni bol, küçük, şirin bir köy. Köy sakinleri geçimlerini çiftçilik ve balıkçılıkla sağlıyorlar. Yaz aylarında bunlara bir de pansiyonculuk ekleniyor. Bir de pidesi meşhur Güneylinin. Bakla Koyu gizli bir cennet. Denize girmek için de ideal. Akşam güneşinin denize batışını sahile 150-200 metre uzaklıktaki kayalıkların üzerinde, içecek yudumlayarak izleyebilirsiniz.

15. Güzelyalı Plajı

Çanakkale merkezinde denize girilebilecek plaj imkanı çok azdır fakat şehrin çevresinde denize girebileceğiniz en yakın plaj Güzelyalı Plajları'dır. Çanakkale şehir merkezine 12 km uzaklıkta. Şehir merkezinden Güzelyalı' ya sık aralıklarla şehir içi ulaşım mümkün. Çanakkale Boğazı'nda deniz ile ormanın buluştuğu, doğanın muhteşem özelliklerine sahip bir yerde kurulu bulunan Güzelyalı sizi çağırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kefaloz (Aydıncık Plajı)

Bol kumlu plajı daha çok yabancı turistler tarafından tercih edilse de iyi rüzgar alan bir yerde olduğu için de rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü için paha biçilmez bir yer. Sırf sörf yapanları seyretmek için bile bu koya uğrayabilirsiniz. Sahile gelmeden önce adanın %1'ini kaplayan Tuz Gölü'nün sizi karşılayacağını unutmayın.

17. Kömür Limanı

Saros Körfezi’nde, hiçbir yapılaşmanın olmadığı en bakir koy Kömür Limanı, her yaz su altı tutkunlarını ağırlıyor. Benekli deniz tavşanları dalgıçların koya gelmelerinin baş nedeni. Limanda, denizle ormanın kucaklaştığı doğa harikası bir koy, akvaryum gibi berrak bir deniz ve harika bir manzara sizleri karşılıyor. Ayrıca, dağlardan gelen buz gibi doğal kaynak suları sahile kadar iniyor. Limana inmeden önce yukarıdan kayalıkları, denizdeki büyük balıkları çıplak gözle seyredebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
122
19
16
16
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın