Görüş Bildir
Haberler
Tarkan Viking Kanı Konusu Nedir? Tarkan Viking Kanı Filmi Oyuncuları Kimlerdir ve Film Nerede Çekilmiştir?

Tarkan Viking Kanı Konusu Nedir? Tarkan Viking Kanı Filmi Oyuncuları Kimlerdir ve Film Nerede Çekilmiştir?

Müge Kakşi
18.07.2021 - 13:30

1971 yılında gösterime giren Tarkan Viking Kanı filmi yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan otururken filmin başrolünde ise usta oyuncu Kartal Tibet karşımıza çıkıyor. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı film kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Viking Kanı isimli çizgi romandan uyarlanan fantastik bir Türk filmi olma özelliğini gösteriyor. Peki Kartal Viking Kanı filmi konusu nedir? Kartal Viking Kanı oyuncuları kimlerdir? Kartal Viking Kanı nerede ve ne zaman çekilmiştir? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kartal Viking Kanı Konusu

Kartal Viking Kanı Konusu

Tarkan Viking Kanı filmi Tarkan’ın, Atilla’nın kızı Yonca Hatun’u Viking kumandanı ve Çin Prensesi'nin elinden kurtarmasını anlatmaktadır.

Tarkan Viking Kanı, Karadeniz'in kuzeyinden gelen Avrupa hunlarının Avrupa ülkelerini fethettiği günleri anlatır. Bu donanma İskandinav Yarımadası’nda dönemin en barbar kavmi Vikingler yaşıyor. Vikingler Kuzey denizine aşarak güneydeki Avrupa sahillerini talan ediyorlar. Her tarafı yıktıktan sonra canlı ve cansız tüm kalanları ganimet olarak yanlarına alıyorlar. Atilla fethettiği yerlerin başına küçük Hun Devletleri bırakarak devamlı batıya doğru hareket ediyordu. Vikingler bundan faydalanarak savunmasız gördükleri her yere saldırıyorlardı. Bunu yaparken Çinliler ile de ittifak kurmuşlardı.

Bu dönemde Atilla’nın kızı Yonca Hatun bir Hun kalesine sığınıyor ve ardından Viking kumandanı Toro Yonca Hatun’un bulunduğu kaleye saldırıyor. Saldırı esnasında Tarkan'ın dostu kurt öldürülüyor veya Yonca Hatun ile birlikte kaledeki tüm kadınlar esir alınarak kalede yangın çıkarılıyor. Bu saldırıda Tarkan’da yaralanıyor.

Toro, Kral Geroya’ya karşı isyan ediyor ve yeni kral olmayı başarıyor. Eski kralı ise dev bir ahtapota kurban ediyor. Tarkan da yangından kurtulduktan sonra Vikingler ‘in peşine düşüp onlara esir düşüyor. Eski kralın kızı Ursula’da seferden kaleye döndüğünde babasının öldürüldüğünü öğreniyor. Ardından intikam almak isteyen Ursula ve Yonca Hatun’u kurtarmak isteyen Tarkan bir araya gelip Toro ve Lotus'un peşine düşüyorlar.

Tarkan Viking Kanı Nerede ve Ne Zaman Çekildi?

Tarkan Viking Kanı Nerede ve Ne Zaman Çekildi?

arkan Viking Kanı filminin yönetmenliğini Mehmet Aslan üstlenmiştir. Filmin senaryosu ise Sadık Şendil tarafından yazılmıştır. Filmin türü için aksiyon, fantastik, macera, epik ve tarihsel türlerini bir arada barındırıyor diyebiliriz. 1 Kasım 1971 tarihinde vizyona giren film toplamda 86 dakika sürmektedir. Filmde başrolü üstlenen Kartal Tibet'e Bilal İnci, Seher Şeniz, Eva Bender gibi oyuncular eşlik ediyor.

Tarkan Viking Kanı filminde geçen ünlü ahtapot sahnesi Bodrum Kalesi’nin altında çekilmiştir. Ahtapot sahnesinin bir kısmı ise ekibin su altı kamerası olmadığı için İzmir Efes Otel’deki sualtı barında çekilmiştir.

Viking Kanı çizgi romanında ceza unsuru olarak ejderha kullanılsa da filmde teknik yetersizlikler sebebiyle ahtapot unsuru kullanılmıştır.

Tarkan Viking Kanı Oyuncuları

Tarkan Viking Kanı Oyuncuları
  • Kartal Tibet - Tarkan

  • Eva Bender - Ursula

  • Seher Seniz - Lotus

  • Bilal Inci - Toro

  • Fatma Belgen - Yonca, Atilla'nın Kızı

  • Tarik Simsek

  • Atif Kaptan - Gero, Vikingler'in Kralı

  • Yusuf

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın