Görüş Bildir
Haberler
Tarihten "It Girl" Tanımının Hakkını Veren ve Tüm Dünyayı Etkilemeyi Başarmış 15 Kadın

etiket Tarihten "It Girl" Tanımının Hakkını Veren ve Tüm Dünyayı Etkilemeyi Başarmış 15 Kadın

Fulin
03.06.2017 - 21:37

It Girl, bir dönemi tek başına etkileyen; stiliyle, duruşuyla genç kadınlara örnek olan ve dönemin kadınını temsil eden ünlü kadınlara verilen isim. Hollywood'dan çıkan bu kavram zamanla moda ve sosyete dünyasına da sıçradı. İşte çağımızın sayıları çok da fazla olmayan 'it girl'leri, yani bu tanıma uyan en popüler ünlü kadınları. 

Öncelikle 1900'lerden 1980'lere kadar olan süreyi kapsayan dönemde öne çıkan isimleri derledik. Popüler kültürün globalleştiği 80'lerden günümüze olan ikinci bölümü daha sonra ele alacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Clara Bow

1. Clara Bow

Tarihteki ilk 'it girl' olarak tanınan Clara Bow, 1905 doğumluydu ve 1920'lerde Hollywood yıldızı oldu. Toplum önünde mini giyen ve erkeklerle rahat ilişkiler kuran ilk kadınlardan biri olduğu için seveni kadar, eleştireni de çoktu.

2. Brenda Frazier

2. Brenda Frazier

Kim Kardashian ve Paris Hilton'un hiçbir yetenekleri olmadığı halde zengin oldukları için ünlü olan ilk insanlar olduklarını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 1921 doğumlu ve çok zengin bir bankacının kızı olan Brenda Frazier, henüz 17 yaşındayken Life dergisinin kapağında boy gösterdiğinde herkes onu sadece zengin olduğu için popüler olan bir yeteneksiz olarak tanımlıyordu. Ancak sosyetenin bu güzel üyesi 30'lu yıllara damgasını vurdu.

3. Ginger Rogers

3. Ginger Rogers

30'ların en güzel kadınlarından biri olan 1911 doğumlu Ginger Rogers; dansçılığı ve oyunculuğu ile herkesi kendine hayran bırakmıştı. Kariyerinde tıpkı günümüzde Kardashian-Jenner ailesini yöneten Kris Jenner gibi oldukça profesyonel olan annesi büyük rol sahibiydi.

4. Babe Paley

4. Babe Paley

1915 doğumlu Barbara, ya da ömrü boyunca kullandığı takma adıyla Babe Paley; iyi eğitimli, zengin bir ailenin kızıydı ve 1938'de Vogue dergisinin moda editörü oldu. İkinci evliliğini 1947'de Amerika'nın en büyük medya kuruluşlarından CBS'in kurucusu William S. Paley ile yapınca mesleğini bıraktı ve dönemin stil ikonu haline geldi.

5. Rita Hayworth

5. Rita Hayworth

40'lara geldiğimizde Rita Hayworth rüzgarını unutmak olmaz. 1918 doğumlu oyuncu, 1946 tarihli Gilda filmindeki rolüyle bir anda tüm dünyanın tandığı bir isim oldu. 50'lerin başında sinemadan uzaklaşsa ve sonradan yakalandığı Alzheimer hastalığı sebebiyle bir daha geri dönemese de, tarihe damga vuran isimlerden biri oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. C.Z. Guest

6. C.Z. Guest

1920 doğumlu C.Z Guest, 1947'de Winston Frederick Churchill Guest ile evlenerek İngiltere'nin en köklü ve zengin ailelerinden Guest ailesine dahil oldu. Düğünü Ernest Hemingway'in evinde gerçekleşti ve C.Z Guest döneme göre sıra dışı ve çarpıcı stiliyle bir stil ikonuna dönüştü.

7. Marilyn Monroe

7. Marilyn Monroe

Çoğu insana göre tüm zamanların büyük 'it girl'ü. 1926'da Norma Jeane Mortenson adıyla doğan ve 36 yaşındayken trajik bir şekilde hayatını kaybedene kadar çağının en popüler yıldızı olan Marilyn Monroe, halen çok büyük bir popüler kültür ikonu.

8. Grace Kelly

8. Grace Kelly

50'lerin tek ikonu Marilyn Monroe değildi, 1929'da doğan Grace Kelly, hem oyunculuğu, hem de güzelliğiyle ün kazandı. Ancak onu asıl üne kavuşturan olay Monako prensi III. Rainier ile evlenerek Monako prensesi olduğu düğünüydü. Modern bir peri masalı yaşayan bu güzel kadın ne yazık ki talihsiz bir şekilde, bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

9. Audrey Hepburn

9. Audrey Hepburn

1929 doğumlu efsane oyuncu, 50'lerin ve tüm zamanların en büyük ikonlarından biri. O dönemin alışılmış tarzından farklı bir stili olan bu narin genç kadın, 50'ler ve 60'larda adından en çok söz ettiren isimlerdendi.

10. Brigitte Bardot

10. Brigitte Bardot

50'lerde başladığı kariyerindeki çıkışı 60'ların başında yapan 1934 doğumlu Fransız yıldız; 60'ların özgür kadınını temsil ediyordu ve dönemin seks sembolü olmuştu. 70'lerde eğlence dünyasını bıraktı ve kendini aktivistliğe adadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Twiggy

11. Twiggy

1960'lara geldiğimizde elbette dönemin ikonu Twiggy'i görüyoruz. O zamana kadar pek de alışkın olunmayan maskülen görünümü ve stili ile dikkat çeken 1949 doğumlu İngiliz model, zayıflığı nedeniyle eleştirilere de maruz kalıyordu. Her şeye rağmen süpermodel tanımını ilk kez kullanan modellerden biri olarak tarihe geçti.

12. Jane Fonda

12. Jane Fonda

60'lı yıllarda Hollywood'un popüler 'it girl'ü 1937 doğumlu Jane Fonda idi. Oyuncunun filmleri büyük yankı uayndırıyordu. Sonraları kendini aktivizme adayıp sinemadan uzaklaşsa da 2005'te geri döndüğü kariyeri bugün hala başarıyla devam ediyor.

13. Jane Birkin

13. Jane Birkin

'It girl' dendi mi elbette ondan bahsetmeden olmazdı. 1946'da doğan İngiliz oyuncu ve şarkıcı; 60'lı yıllarda Fransız şarkıcı Serge Gainsbourg'la yaşadığı ilişki ve duruşuyla halen moda ve sanat dünyasına ilham olmaya devam ediyor.

14. Meryl Streep

14. Meryl Streep

Yaşımız sebebiyle onu olgun rollerde tanısak da, Meryl Streep 70'lerin popüler 'it girl'lerinden biriydi. 1949 doğumlu sanatçı, rol aldığı ilk filmlerde bile bugünün sinyallerini veren başarılara imza atmıştı.

15. Marisa Berenson

15. Marisa Berenson

70'lerin en çok kazanan süpermodellerinden biri 1947 doğumlu Marisa Berenson'dı. Ailesinde oldukça tanınmış sanatçılar ve bilim insanları bulunan güzel model, ünlü Rothschild ailesinden David René de Rothschild ile sevgili olsa da, başkalarıyla evlendiler. Tek kardeşi 11 Eylül saldırılarındaki uçaklardan birinde hayatını kaybetti ve o sırada kendisi de uçakla New York'a seyahat eden model bu olayın etkisinden kurtulamadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
127
49
48
46
46
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diegosuzfrida

<3 Audrey Hepburn <3 bi başkaya

Örnek alınan kadınlara gel! İnsanlığa ne hayrı dokunmuş bunların?

Aynur Tagiyeva

Yorumu yaparken atomu parcaliyordun galiba.

black_sails

Marilyn der susarım.