Görüş Bildir
Haberler
Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalıp Unutulmuş 10 Acımasız Nazi Doktoru ve Akıl Almaz Deneyleri

etiket Tarihin Tozlu Sayfalarında Kalıp Unutulmuş 10 Acımasız Nazi Doktoru ve Akıl Almaz Deneyleri

cakyz
05.08.2017 - 02:28

İşte Nazi rejimi sırasında tüm insanlığa karşı suç işlemiş ve yaptıkları unutulmaya yüz tutmuş 10 gaddar Nazi doktoru:

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Herta Oberheuser

10. Herta Oberheuser

Ravensbruck toplama kampında doktorluk yapan Oberheuser, özellikle kadın ve çocuklar üzerinde uyguladığı acımasız deneylerle hatırlanan bir isim. Bu deneylerde kurbanlarını kasten yaralayan ve bu yaraların mikrop kapmasını sağlayan doktor, daha sonra bu insanların acı içinde yaşamasını seyretti. Ölümlerinin kaçınılmaz olduğuna karar verdiğinde ise deneklerinin kanına benzin, yağ gibi yabancı maddeler enjekte ederek acı çekerek ölmelerine sebep oldu. Ölen deneklerini de rahat bırakmayan bu kadın, cesetleri parçalara ayırdı ve deneylerinde kullanmaya devam etti. Bu cani doktor, II. Cihan Harbi sonrası 20 yıl hapse mahkum edildiyse de, 1952 yılında iyi halden serbest bırakıldı.

9. Friedrich Mauz

9. Friedrich Mauz

1930'ların öncesinde başarılı bir psikiyatrist olan Mauz, Nazi rejiminin gelmesiyle birlikte apolitik bir insan olduğunu söylemeye cüret etmiş, Nazi acımasızlıklarının dışında kalmayı başarmış bir isimdir. Kaldı ki ilerleyen zamanlarda, psikoterapinin o dönemlerde çok fazla revaçta olmaması sebebiyle pratiğini değiştiren ve Nazi çıkarlarına hizmet etmeye başlayan doktor, 'yetişkin ötanazi uzmanı' ünvanını alarak, Nazilerin yaşamayı hak etmediğini düşündüğü insanları öldürdüğü programa dahil olmuştur. Netice olarak ise binlerce insanın ölümüne sebep olmuş ve soykırım tarihine damgasını vurmuştur.

8. Hans Eisele

8. Hans Eisele

Eisele, savaş sırasında görev yaptığı Sachsenhausen Kampı'ndaki insanlar tarafından 'melek' lakabıyla anılan oldukça kibar bir adamdı. Ancak ne olduysa Buchenwald Kampı'na doktor olarak atandığında oldu ve Eisele burada gerçek anlamıyla bir canavara dönüştü. En sadık komünistlerin toplandığı bilinen bu kampta doktorluk yaptığı sırada pek çok insana siyanür enjekte ederek ve onlar üzerinde acımasız operasyonlar gerçekleştirerek ölümlerine sebep oldu. Savaş sonrası ilk olarak ölümle cezalandırılmasına karar verilen doktorun daha sonra yaşam boyu hapsine, son olarak da 10 yıllık mahkumiyetine karar verildi ancak 1952 yılında iyi halden serbest bırakıldı.

7. Klaus Schilling

7. Klaus Schilling

II. Cihan Harbi öncesi tropikal hastalıklar uzmanı olan ve savaş sırasında konsantrasyon kamplarında çalışmaya davet edilen Schilling, bu dönemde Polonyalı rahipler üzerinde deneyler yapmaya başladı. Deneklerini sistematik olarak yurt dışından getirttiği sivrisinekler tarafından enfekte eden doktor, tüm bu barbarlığa rağmen deneylerinin insanlığın iyiliği için olduğunu öne sürdü. Savaş sonrası yargılanan 74 yaşındaki doktor, ölüm cezasına çarptırılarak yaşamını yitirdi.

6. Hubertus Strughold

6. Hubertus Strughold

Zamanında 'uzay tıbbının babası' olarak adlandırılan Strughold, savaş sırasında Naziler tarafından yürütülen ve pek bilinmeyen Dachau deneylerinde danışman olarak görev aldı. Bu deneyler, kamplarda kalan insanların buzlu sulara yatırılmasını ve aşırı soğuk ortamlara kapatılmalarını kapsıyordu ve deneyler çoğu zaman ölümle sonuçlanıyordu. Deneylerini aynı zamanda çocuklar üzerinde uygulayan Strughold, tüm bunların bilim için olduğunu öne sürüyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Enno Lolling

5. Enno Lolling

Toplama kamplarında gerçekleşen insanlık dışı muameleler düşünüldüğünde, bu deneyleri yürüten insanlar kadar, bunlara seyirci kalanların da suçlu olduğunu herhalde kabul edersiniz. İşte Lolling de tam olarak bu tür adamlardan bir tanesiydi. Kamplarda doktor olarak görev yapan Lolling'in görevi her ne kadar mahkumların şartlarını iyileştirmektiyse de, acımasızlıkların tümüne seyirci kaldı ve 1945 yılında intihar ederek yaşamını yitirdi.

4. Joachim Mrugowsky

4. Joachim Mrugowsky

Toplama kamplarında 'hijyen uzmanı' olarak anılan Mrugowsky, ünvanının çağrıştırdığının aksine daha çok ırksal temizlik üzerine çalışmış ve yaşama hakkı olmadığı düşünülen mahkumların infazıyla ilgilenmiş bir doktordu. Nazilere hidrosiyanik asit sağlayarak insanların ölümüne sebep olan Mrugowsky, savaş sonrası ölüm cezasına çarptırılmış ve 1948 yılında idam edilmiştir.

3. Albert Widmann

3. Albert Widmann

Nazilerin ilk ötanazi programlarının güçlü figürlerinden biri olan Widmann, deneylerinde bazı gazları ve kimyasal maddeleri insanlar üzerinde test etmiş ve binlerce insanın ölümüne sebep olmuş bir doktordur. Bunun yanı sıra çocuklar için gerçekleştirilen ötanazi programlarında da yer almış, ölümcül maddeleri çocuklar üzerinde denemiştir. Gerçekleştirdiği deneyler bununla sınırlı kalmayan doktor, aynı zamanda patlayıcılarla da deneyler yürütmüş ve patlayıcıların gücünü, ölen insanların sayısıyla test etmiştir. Tüm bunlara rağmen hak ettiğinin çok çok altında ceza alan Widmann, hapiste 6 yıl geçirdikten sonra serbest bırakılmıştır.

2. Friedrich Wegener

2. Friedrich Wegener

Savaş sırasında çoğu doktor, ilk etapta lisansını kaybetme korkusuyla Nazi deneylerine dahil olmuştur; ancak Wegener bunlardan biri değil. O tam bir Nazi sempatizanıdır ve deneylere gönüllü olarak katılmıştır. Nazilerin hizmetinde bulunduğu yıllar zamanla unutulduğu için, Wegener savaş sonrasında ödül kazanmış, adına bir hastalığın ismi verilmiş ve 1990 yılında doğal sebeplerle yaşamını yitirmiştir. Bugün ise onun çeşitli Nazi deneylerine katıldığı bilinmektedir ancak spesifik olarak hangi aşamalara katıldığı bir gizem olmayı sürdürmektedir.

1. Eugen Fischer

1. Eugen Fischer

Şüphesiz ki Nazi deneylerine en büyük damgayı vuran isim Fischer'dır. 1904 yılında toplama kamplarının kurulmasında büyük rolü olan doktor, 'aşağılık ırklar' algısını oluşturan isimlerin başında gelir. Çalışmalarıyla Hitler'in hayranlığını uyandıran Fischer, teorilerini geliştirmek için devlet desteği almış, ırklar hakkındaki çalışmalarını uzun yıllar devam ettirmiştir. 1942 yılında emekli olan doktor, 1967 yılında, 93 yaşındayken yaşamını yiitirmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
76
63
44
31
28
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın