Görüş Bildir
Haberler
Tarihin En Gizemli Örgütlerinden Ku Klux Klan'ın Gerçekleştirdiği 10 Tüyler Ürpertici Eylem

etiket Tarihin En Gizemli Örgütlerinden Ku Klux Klan'ın Gerçekleştirdiği 10 Tüyler Ürpertici Eylem

cakyz
12.12.2016 - 15:39

Ku Klux Klan, bir asırdan uzun zamandır ABD'deki örgütlenmesiyle halkın yüreğine korku salan gizemli bir örgüt. Zamanında dört milyonu aşan katılımcıya ulaşmış bu geniş örgütün hedefi ise basit: Saf beyaz ırktan olmayan insanları yok ederek Amerikan halkını 'istenmeyen' ırklardan arındırmak. İşte bu gizemli örgütün çirkin amacına ulaşmak için gerçekleştirdiği 10 tüyler ürpertici eylem:

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Jim Williams'ın linç edilmesi

10. Jim Williams'ın linç edilmesi

ABD'nin yeniden yapılanma döneminde, devlet ve halk iç savaşın yaralarını sarmaya çalışıyordu. Yenilgiyi kabul edemeyen güneyin radikal görüşlü kesimi ise hâlâ amaçsızca insanların canını almaya devam ediyordu. Jim Williams da o dönemde insan hakları konusunda lider bir isimdi ve Klan tarafından bir süredir tehdit ediliyordu. 

6 Mart 1871 gecesi Klan üyeleri Williams'ın evini bombardımana tuttular ve adamı evinden sürükleyerek çıkardılar. Daha sonra Williams'ın boynuna bir ip geçirdiler ve kendisini bir ağaca asmasını istediler. Düşüşünü önlemek için ağaca sarılan adamın parmaklarını bir bıçakla kestiler ve Williams böylece yaşama veda etti.

9. Greensboro Katliamı

9. Greensboro Katliamı

3 Kasım 1979 tarihinde gerçekleşen Greensboro Katliamı, bir grup Komünist İşçi Partisi (CWP) üyesinin ABD'nin Greensboro kentinde bir araya gelmesiyle başladı. Eylemcilerin etrafını aniden bir grup araba sardı ve arabadan inen Klan üyeleri ve Amerikan Nazi Partisi destekçilerince işçilerin üstüne ateş açıldı. Olay sonucunda beş işçi hayatını kaybetti ve beş tanesi de yaralandı. Bu katliam ile ilgili, polisin yaşanacaklardan haberdar olduğu ama hiçbir şey yapmadığı söylentileri uzun zaman konuşuldu.

8. Harry T. Moore cinayeti

8. Harry T. Moore cinayeti

Harry T. Moore, 1930'larda Sivil Hakları Hareketi'nde yer almış bir eğitimciydi. Florida'da gerçekleşen ve siyahi öğretmenlerin de beyazlarla aynı maaşı alması talebiyle düzenlenen protestolara katılan Moore, kısa zamanda KKK'in kara listesine alındı. 1951 yılı noelinde Harry ve eşi, yataklarının altına yerleştirilen bir bombayla öldürüldü. Cinayeti bir süre araştıran FBI, hiçbir ize rastlayamadı.

7. Madge Oberholtzer cinayeti

7. Madge Oberholtzer cinayeti

Madge Oberholtzer, Klan'ın baş adamlarından biri olan David Curtis Stephenson'la yakınlaşan beyaz bir kadındı. Stephenson'la bir partide tanışan Madge, Klan üyesinin kendisiyle flört etmesini ve buluşmalara davet etmesini başlarda görmezden geldi. Bir süre sonra adamın ısrarlarına dayanamayan Oberholtzer, onunla yemek yemeyi kabul etti ve evinde düzenlediği bir partiye katıldı. 

15 Mart 1925 günü ise Madge, Klan üyesinin evine gitti ve Stephenson tarafından kusana kadar alkol almaya zorlandı. Stephenson daha sonra genç kadına tecavüz etti vücudunun pek çok yerini ısırarak yara açtı. Çıkış yolu bulamayan Madge ise cıva içerek intihar etti.

6. Wyatt Outlaw'un linç edilmesi

6. Wyatt Outlaw'un linç edilmesi

Wyatt Outlaw, 1864 yılında İç Savaş'ta görev almak üzere orduya katılmış melez bir adamdı. 1866 yılına kadar savaşta yer alan Outlaw, savaşın ardından ilk siyahi bölge komiseri oldu. Göreve geldikten sonra Grahan kentinde siyahi vatandaşlara dehşet saçan Klan üyelerine ateş açtı ve Klan üyeleri bunu karşılıksız bırakmamaya karar verdi. Birkaç gün sonra Outlaw'u evinden sürükleyerek çıkaran Klan üyeleri, genç adamı şehir merkezinde linç etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Calvin Carter cinayeti

5. Calvin Carter cinayeti

1868 yılının Ocak ayında Klan üyeleri, Calvin Carter isimli siyahi bir vatandaşı öldürmek için komplo kurdu ve Carter ve 8 siyahi arkadaşı 18 Klan üyesi tarafından bir marketin içinde kıstırıldı. Bu sırada market patronları da silahlanarak Klan üyelerini hedeflerinden uzak tutmaya çalıştı. Polis, olay yerine geldiğinde iki tarafın da silahlarını bırakmasını istedi fakat Klan üyeleri ateş açarak Carter ve bir arkadaşını öldürdü, birkaç kişiyi de yaraladı. Klan üyelerinden hiçbirinin ise burnu bile kanamadı.

4. John W. Stephens cinayeti

4. John W. Stephens cinayeti

John W. Stephens, ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde senatörlük görevi üstlenmiş bir adamdı. Amerikan İç Savaşı'nda da görev almış olan Stephens, hiçbir zaman direkt çatışmanın içinde bulunmamıştı. Savaş sonrasında tütün ticareti işine geri döndü ve politikaya girdiğinde epey nefret edilen bir adam haline geldi. 1870 yılında bölgenin adalet sarayında Klan üyeleriyle karşı karşıya gelen Stephens, örgüt tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

3. Tulsa Ayaklanması

3. Tulsa Ayaklanması

ABD'nin Tulsa kenti 1920'lerde pek çok zengin siyahi aileye ev sahipliği yapıyordu. 1921 yılında bir gazete, siyahi bir gencin beyaz bir kadına asansörde tecavüz etmeye kalkıştığını yazdı ve böylece ortalık karıştı. 

Beyazlar gencin idam edilmesi gerektiğini düşünüyordu ve KKK de olayı yakından takip ediyordu. Kentte yaşayan siyahi insanlar genç adamın linç edilmesini önlemek için silahlandılar ve böylece kentte bir ayaklanma çıktı. Kentte yaşayan siyahlar ve beyazlar birbirine ateş açmaya başladı ve sonuç olarak 20 beyaz ve 300'ün üzerinde siyahi insan yaşamını yitirdi.

2. Lemuel Penn cinayeti

2. Lemuel Penn cinayeti

Lemuel Penn, ABD ordusunda görevli bir askerdi ve iki arkadaşıyla birlikte Georgia eyaletinde gördükleri eğitimin ardından Washington'a, evlerine dönüyorlardı. Penn tehlikenin farkındaydı ve şoföre daha güvenli bir yoldan gitmesini söyledi. Penn'in şüphesi boşa çıkmadı ve KKK üyeleriyle dolu bir araba yanlarına yanaşarak Penn'e ateş açtı. Genç askerin olay yerinde hayatını kaybetmesinin ardından polis, iki şüpheliyi yakaladı fakat Klan üyeleri demir parmaklıklar ardında kısa süre kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

1. Judge Edward Aaron'a yapılan işkence

1. Judge Edward Aaron'a yapılan işkence

Judge Edward Aaron, 1957 yılının İşçi Bayramı'nda kendisini uzun süredir takip eden yedi Klan üyesi tarafından kaçırıldı. Aaron'ı demir bir sopayla döven ve bir jiletle hadım eden örgüt üyeleri, daha sonra adamı arabalarının bagajına atarak bir nehrin kıyısına götürdüler ve orada ölüme terk ettiler. Aaron, neyse ki kan kaybından ölmeden polis tarafından bulundu ve hayatı kurtarıldı. İşkencecilerden altısı suçlu bulundu ve bunlardan ikisi beş, dördü ise yirmi yıl hapse mahkum edildi. Geriye kalan bir kişi ise hiçbir zaman bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
111
43
32
26
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yavhehe97

Şimdiki zamanda böyle şeyler duymuyoruz diye geçmişte yaşanıp bittiği anlamına gelmez.Para tüm sırları örter malesef.Nerede gizli kalan bir olay varsa örtüld... Devamını Gör

ozok

Anglo-sakson pislik zihniyetini şu an ortadoğuda görebiliyoruz.

yuuki

beyazlar ne zamandan amerikanın yerli sakinleri olub ki siyahlarda beyazlarda gelme zaten şimdide deyişen bi durum yok

Artyom

bu hangi dil oluyor ?