Görüş Bildir
Haberler
Tarihe Damga Vurmuş 20 Şahsın Muhtemelen İlk Kez Duyacağınız Ruhsal Rahatsızlıkları

Tarihe Damga Vurmuş 20 Şahsın Muhtemelen İlk Kez Duyacağınız Ruhsal Rahatsızlıkları

Delilik ve dahilik birbirlerinden kesin çizgilerle ayrılamayan bir bütündür, tıpkı iki kümenin kesişimi gibi

2009 yılında Macar Semmelweis Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda, “Neuregulin 1” adı verilen genin hem yaratıcılığı hem de şizofreni ve bipolar bozukluk da dahil olmak üzere psikoz geliştirme ihtimalini arttırdığı tespit edilmiştir.

Şüphesiz çoğunuz en sevdiğiniz yazarların, sanatçıların depresyona girdikleri sıklığı ve intihar oranlarının fazlalığını fark etmişsinizdir. İçeriğimizi okuyarak, İçlerinde Adolf Hitler ve Virginia Woolf'un da bulunduğu 20 tarihi şahsiyetin ciddi zihinsel rahatsızlıklarını keşfedebilirsiniz.

Kaynak: http://all-that-is-interesting.com/hi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Abraham Lincoln

1. Abraham Lincoln

Araştırmacılar, Abraham Lincoln'un derin üzüntülerini ve intihar düşüncelerini 'melankoli' olarak değerlendirdiler. Günümüzde ise ABD'nin 16. başkanı Lincoln'un klinik depresyonla savaştığı kesinleşmiştir.

Hukukçu ortağı William Henderson, Lincoln'un melankolik tavırlar sergilediğine yakından şahit olmuştur.

2. Nikola Tesla

2. Nikola Tesla

Uluslararası OKB Vakfı ve National Geographic gibi kuruluşların araştırmalarına göre, Sırp mucidi Nikola Tesla, yetişkinlik döneminde şiddetli obsesif kompülsif bozukluk geçirmiştir. 

Tesla, mücevherlerden ve yuvarlak nesnelerden nefret ediyordu, başkalarının saçlarına dokunamıyordu ve kullandığı peçete sayısı 3'ün katı olmak zorundaydı.

3. Vincent Van Gogh

3. Vincent Van Gogh

Amerikan Psikiyatri Dergisi'nin yazdığına göre, Hollandalı ressam, olağanüstü hayatının son 2 yılında yinelenen psikozlardan muzdaripti ve 37 yaşındayken intihar etmesine yol açan dengesiz ruh halleri yaşamıştı.

Sınırlı kanıtlara rağmen, 150'den fazla hekim ünlü ressamın hastalığına çeşitli teşhisler koymuştur. Dergiye göre bu teşhisler; depresyon, bipolar bozukluk ve genetik şizofrenidir.

4. Adolf Hitler

4. Adolf Hitler

Tarihteki herhangi bir şahsiyet olmaktan çok daha fazlası olan Adolf Hitler'de, varolan bütün ruhsal bozuklukların belirtisi görülmesine rağmen kesin bir teşhis konulamamıştır.

Hitler'i şahsen tanıyan ya da ölümünden sonra üzerinde çalışan yazarlar ve doktorlara göre, şizofreniyle narsistik kişilik bozukluğundan sadist kişilik bozukluğuna, asosyal kişilik bozukluğundan Asperger Sendromu'na kadar her konuda teşhis ileri sürülmüştür.

5. Vladimir Putin

5. Vladimir Putin

2015'te birkaç önemli haber merkezi, Rus lider Vladimir Putin'in otizm, özellikle Asperger Sendromu olabileceğini iddia eden 2008'de yayınlanan gizli Pentagon belgesine erişti.

Bazı doktorlar Putin'in hareket biçimlerini ve savunma davranışlarını geniş sosyal ortamlarda incelediler ve nihai olarak trajik bir olay yüzünden 'nörolojik gelişiminin bebeklik döneminde önemli derecede kesintiye uğradığını' ve şu anda 'nörolojik bir anormalliği taşıdığını' iddia ettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wolfgang Amadeus Mozart

6. Wolfgang Amadeus Mozart

Şimdiye kadar yaratılmış en sofistike bestelerden bazılarının kahramanı olan Mozart, Tourette Sendromu'na sahipti. Bu sendrom, Mozart'ın her şeye karşı tik eğilimini arttırmasına rağmen notalama yeteneğini geliştiriyordu.

7. Jack Kerouac

7. Jack Kerouac

Beat şairi ve yazar Jack Kerouac'ın, 1943 yılında Deniz Kuvvetleri'ne katılmasının ardından Rhode Island eyaletindeki görevi esnasında, amirleri Kerouac'ın garip davranışlarını fark etti ve onu eğitim istasyonundan hastaneye hızla naklettiler.

Oradaki doktorlar Kerouac'ın muayenesi esnasında işitsel halüsinasyonlar ve intihar fikirleri gibi bulgularla Kerouac'a şizofreni tanısı koydular ve bu gerekçeyle onu ordudan uzaklaştırdılar.

8. Josef Stalin

8. Josef Stalin

Sovyet diktatör Josef Stalin'in paranoid kişilik bozukluğu ve klinik narsizmden muzdarip olduğu düşünülmektedir. 

Hem tarihçiler hem de tıp dergileri bunun nedenini Stalin'in sarhoş babasının sert bir mizaca sahip olmasına ve bunun sonucunda da zor bir çocukluk geçirmesine bağlamışlardır.

9. Charles Darwin

9. Charles Darwin

İngiliz bilim adamı Charles Darwin'in 1831'de Galapagos Adaları'na ve HMS Beagle'da başka yerlere yolculuk yaptığı ve bu süre boyunca evrim teorisini formüle etmesine yardımcı olacak kanıtları topladığı biliniyordu.

Ancak Darwin bu yolculuktan sonra rahatsızlandı. Rahatsızlığının nedeni, American Medical Association Dergisi'nde yayınlanan son araştırmalara göre, agorafobi ve anksiyeteydi.

10. Michelangelo

10. Michelangelo

Tıp dergilerinde ve diğer kaynaklarda Rönesans sanatçısı Michelangelo'nun obsesif kompulsif bozukluğa ve Asperger Sendromu'na sahip olduğu iddia edilmiştir.

Kanıt olarak da; Michelangelo'nun tek başına çalışma alışkanlığı, olağandışı yaşam biçimi, zayıf sosyal becerileri örnek olarak verilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Edvard Munch

11. Edvard Munch

Çığlık resmiyle bildiğimiz Norveçli sanatçı Edvard Munch, anksiyete bozukluğu ve halüsinasyonlardan muzdaripti.

Durumunun delilik yönünde ilerlediğini fark eden Munch, 1907 yılında 8 aylık tedavi için bir terapi kliniğine yatırıldı.

12. Charles Dickens

12. Charles Dickens

Bilim insanları İngiliz yazar Charles Dickens'ın, uzun yıllar boyunca şiddetli depresyondan ve bipolar bozukluktan muzdarip olduğunu iddia etmişlerdir.

13. Napolyon Bonapart

13. Napolyon Bonapart

Narsistik kişilik bozukluğu görülen liderleri incelerken Napolyon'u es geçersek büyük ayıp etmiş oluruz. 

En belirgin özelliği kendini aşırı beğenmişliği olan lider, intihar etmeye kalkıştığı sırada bile kendini diğer insanlardan üstün görerek daha fazla zehir içmek istemiş ama vücudu zehri kabul etmemiştir.

14. Ludwig van Beethoven

14. Ludwig van Beethoven

New England Tıp Dergisi ve İngiliz Psikiyatri Dergisi raporlarına göre Beethoven'in bipolar bozukluğa sahip olduğu düşünülmektedir.  

9. Senfonisi'ni sağırken besteleyen Beethoven'ın Asperger Sendromu'ndan da muzdarip olduğu bilinmektedir.

15. Winston Churchill

15. Winston Churchill

İngiltere başbakanı Winston Churchill yaşadığı depresyonu onu sürekli takip eden bir 'Kara köpek' olarak tanımlamıştır.

Doktoru Lord Moran ise, Churchill'in depresyon tanımına uyku problemini ve intihar düşüncelerini ekleyerek daha kesin bir teşhis koydu: Bipolar bozukluk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Muammer El Kaddafi

16. Muammer El Kaddafi

1980'lerin başında başlatılan bir CIA Araştırması'nın sonucu, Libya diktatörü Kaddafi'nin borderline kişilik bozukluğuna sahip olduğunu göstermiştir.

17. Ernest Hemingway

17. Ernest Hemingway

Amerikalı yazar Hemingway'de görülen bipolar bozukluk ve narsistik kişilik bozukluğu birleşince klinik depresyon ortaya çıkmıştır.

Bu rahatsızlıklara alkol bağımlılığı ve travmatik beyin hasarı da eklenince 1961 yılında Hemingway intihar etmiştir.

18. Isaac Newton

18. Isaac Newton

Her ne kadar 18. yüzyılda hayatını kaybetmiş birinin ruhsal durumunun araştırılması zor olsa da birçok yazar ve tıp dergisi, İngiliz bilim adamı Isaac Newton'un bipolar bozukluk yaşadığını ileri sürmüştür.

Ek olarak Newton'un son zamanlarında halüsinasyonlar gördüğü iddia edilmiştir.

19. Virginia Woolf

19. Virginia Woolf

İngiliz yazar Virginia Woolf'un şiddetli depresyon ve bipolar bozuklukla olan savaşı, Amerikan Psikiyatri Dergisi ve diğer kaynaklarda belgelenmiştir.

Dergiye göre, şiddetli depresyondan manik heyecana ve psikoz ataklarına kadar duygusal dalgalanmalar yaşayan Virginia Woolf, geçirdiği rahatsızlığı atlatamayıp çok sevdiği eşine bir mektup bırakarak intihar etmiştir.

20. Leo Tolstoy

20. Leo Tolstoy

Uluslararası Psikanaliz Dergisi'nde yazan araştırmacılar, Rus yazar Leo Tolstoy'un uzun yıllar boyunca klinik depresyonla savaştığını ileri sürmüştür.

Zaten melankolik bir kişiliğe sahip olan Tolstoy, 'Savaş ve Barış'ı yazdıktan sonra ciddi bir depresyonla savaşmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
93
43
20
20
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
burkkan

bizim şizofreni unutmuşunuz !

atatc23

Neydi adı ya dilimin ucunda:)

Rolshun

Gozler Tayyipi aradi ama icerige yazdiktan 10 dk sonra fetocu diye iceri alinabilirdiniz tabi sizde haklisiniz

Baris Snow

Bence dahilik, deliliği getirir. Delilik ve dahilik birleştiği kişi kuşkusuz mükemmel bir insandır.