Görüş Bildir
Haberler
Tarih Kokan Şehir: Safranbolu

Tarih Kokan Şehir: Safranbolu

Safranbolu Gezilecek Yerler

Safranbolu, Batı Karadeniz'de yer alan Karabük ilinin en büyük ilçesidir. Başkentimiz Ankara'ya 2.5 - 3 saat uzaklıkta, İstanbul'a ise 4,5-5 saat uzaklıkta yer almaktadır. Safranbolu nerede sorusunun cevabını verdiğimize göre şimdi Safranbolu'nun güzelliklerini tanıtalım. 

1- Hıdırlık Tepesi : Hıdırlık tepesi, Safranbolu'nun tüm güzelliklerini ve tarihi ayaklarınızın altına seren bir yerdir.  Türklerin Safranbolu'ya ilk geldiği zaman konuçlandığı yer olarak bilinmektedir. Açık namazgahı sayesinde Osmanlı Halkı'nın Hıdırlık tepesinde namaz kılındığı bilinmektedir. 

2- Eski Çarşı Yukarıdaki fotoğrafta görünen evlerin ve konakların bir çok kısmı Eski Çarşı mevkiisinde bulunmaktadır. Eski Çarşı'da hediyelik eşyalar satılan bir çok eski dükkan vardır. Bu dükkanlarda genel olarak ahşap hediyelik eşyalar, meşhur Safranbolu lokumu, dünyanın en kıymetli çiçeği Safran Çiçeği ve türevleri gibi ürünler satılmaktadır.

Kısa olarak Safranbolu gezilecek yerler olarak 2 mekan tanıttık. Daha fazla mekan için yazımızdaki kırmızı-kalın yazılara tıklayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.serbetcilerkonak.com/safra...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın