Görüş Bildir
Haberler
Tapu Kaydı Olanlar Dikkat! E-devlet'te Sorgulama Yapın!

Tapu Kaydı Olanlar Dikkat! E-devlet'te Sorgulama Yapın!

Gün geçtikçe dolandırıcılar yeni yöntemler geliştiriyorlar. Bu sefer vatandaşın üzerine kayıtlı olan tapulara göz diktiler! Kendinize ait tapuları korumak için ne yapabilirsiniz? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-devlet Sorgulama

E-devlet Sorgulama

Kimlik bilgilerimizi çoğu yerde paylaşmak durumunda kalıyoruz. Dolandırıcıların ise kimlik bilgilerimizi elde etmesi kolaylaşıyor. Kimlik bilgilerinizi ele geçiren dolandırıcılar sizin haberiniz olmadan hakkınızda işlemler yapabilir. Üstelik üzerinize kayıtlı tapular ile ilgili satış işlemleri de yapabilirler. Geçtiğimiz aylarda kendisine ait olmayan arsayı satmak isteyen bir dolandırıcı son anda yakalanmıştı. 

Elinizdeki tapulardan olmamak için yapabileceğiniz şey ise aslında çok basit. Kayıtlı olan tapularınız üzerinde telefon numaranızın olup olmadığını kontrol etmek. Bu kontrolü e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Tapu dairesine gitme zorunluluğu yoktur.

Telefon Numarası Ekleme

Telefon Numarası Ekleme

E-devlet'te tapularınıza telefon numarası eklemek çok basit. E-devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna 'tapu telefon bilgileri' yazmanız yeterli. 

Ardından karşınıza çıkan ekranda 'tapu sisteminde daha önce kayıtlı bir telefon numaranız bulunmamaktadır' yazısı çıkarsa telefon numaranızı eklemeniz gerekiyor. 

Telefon numaranızı eklemek için yine aynı ekran üzerinden işlem yapabilirsiniz. 'Telefon numarası kaydet' seçeneğinden telefon numaranızı ekleyebilirsiniz. Ardından telefonunuza gelen onay kodunu girdikten sonra, kayıt işleminiz tamamlanıyor. 

Tapu sistemine telefon numaranızı kaydettikten sonra adınıza yapılan bir başvuruda mesajla bilgilendirme yapılıyor. Böylece dolandırıcıların önüne geçmiş oluyorsunuz.

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emir

gerçekten çok faydalı bir içerik olmuş ellerinize sağlık