Görüş Bildir
Haberler
Tamer Özyurt'tan Emlakta Yatırım Tüyoları

Tamer Özyurt'tan Emlakta Yatırım Tüyoları

Emlak Global
26.01.2015 - 02:40 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 10:12

Tamer Özyurt'tan Emlakta Yatırım Tüyoları

İstanbul’un en çok konut alım satımının gerçekleştiği Esenyurt bölgesinde ürettiği konut ve ticari alanlarla büyüyen Özyurtllar İnşaat, yeni yatırım programını yine Esenyurt, Beylikdüzü odaklı planladı. Anadolu’da Gaziantep ilinde proje geliştiren Özyurtlar’ın patronu Tamer Özyurt, inşaat sektörünün geleceğini ve Esenyurt’un potansiyelini değerlendirdi.

İnşaat sektörü neden önemli?

Birçoğunuzun da yakından takip ettiği gibi Türk ekonomisi son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetti. İnşaat sektörü ise gerek yarattığı istihdam gerekse sağladığı değer bakımından ekonominin lokomotif sektörlerinden biri haline geldi. Her yıl ortalama yüzde 7’lik büyüme kaydeden sektörümüz çimentodan seramiğe, mobilyadan tekstile 200’e yakın alt sektörü besliyor. Üniversite mezunu birkaç dil bilen insanların yanı sıra ilkokul mezunlarına dahi istihdam sağlayan inşaat sektörü bana göre dünyanın en demokratik iş alanlarından biri.

İnşaat sektörünün gelişmesinde pek çok etmen var. Bunların başında tabii ki nüfus artışı, ekonomik ve siyasal gelişim başı çekiyor. Türkiye’de her yıl 1 milyon 300 bin bebek dünyaya geliyor. Bugün olmasa bile yarın onların barınmaya ihtiyacı var. Sadece genç nesillerin değil tüm insanların içerisinde sosyal donatıları olan depreme dayanıklı nitelikli konutlarda yaşama hakkı bulunuyor. Bu yüzden tüm Türkiye’yi içine alan bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatıldı. Kentsel dönüşüm sayesinde önümüzdeki 10 yıl içinde tüm Türkiye’deki 20 milyon yapı stoğunun yarısının yenilenmesi planlanıyor. Yenilenecek olan bu yapılar şehrin merkezinin yanı sıra çeperlerinde de yer alıyor.

Bu noktada İstanbul için ne diyeceksiniz?

İstanbul doğu ve batı ekseninde büyük bir gelişme gösteriyor. Doğuda Maltepe ve Kartal’dan başlayıp Kurtköy ve Tuzla’ya doğru müthiş bir değişim yaşanıyor. Batıda ise Büyükçekmece, Esenyurt, Bahçeşehir ve Beylikdüzü büyümenin odak noktası. Peki, “Hızlı büyüyen bölgelerde yatırımı yönlendiren en önemli etmenler nedir? diye sorarsanız. Ulaşım, sağlık ve eğitim derim.

Özyurtlar İnşaat’ın hareket alanı nereler oldu? Önceliği neden Esenyurt’a verdiniz?

Özyurtlar Şirketler Grubu olarak 25 yıldır Esenyurt, Beylikdüzü ve Bahçeşehir hattında konutlar inşa ediyoruz. Burada bugüne kadar tam 10 bin konut ürettik. Bölge hızlı gelişme göstermesi ve prim yapmasıyla tanınıyor. Burada Esenyurt, Beylikdüzü ve Bahçeşehir hattının ulaşım sorunun olmaması, çok sayıda okul, hastane ve alışveriş merkezinin bulunması, alt yapı sorunun olmaması çok büyük etken. Ama bölgemizde konut üreten firmaların fiyat politikası da konut alıcısının bölgeye yatırım yapmasında önemli rol oynuyor. Bölgede lüks konut ve rezidanslar da yapılıyor ama çoğunlukla orta direğe yönelik uygun fiyatlı konutlar ilgi görüyor. Fakat uygun fiyatlı konut derken bunu lütfen kalitesiz ya da ucuz konutla karıştırmamalıyız. Bunlar her türlü kalite ve konforu içinde barındıran, depreme dayanıklı ve güvenlikli yapılardır. Dolayısıyla dönemin hızla gelişen bölgesine en güzel örnek olarak Esenyurt bölgesini rahatlıkla verebiliriz. Öyle ki, bir zamanlar mütevazi bir belediye olan Esenyurt’ta şimdi modern binalar yükseliyor.

Son bir kaç yıldır imar sorunlarıyla gündeme gelsek de ki bu sorunlar artık tamamen sona erdi. Aslında Esenyurt bölgesinde iş yapan müteahhitler olarak piyasada çok önemli bir rolümüz var. Biz piyasayı regüle ediyoruz.

Bölgeye verilen hizmet politikası ile metropol şehir İstanbul’a yeni bir soluk kazandırmaktadır. Kaliteli, modern ve kalıcı hizmetler ile bölgenin çehresi değişmiş ve İstanbul’un modernleşen halkası arasında yerini almıştır. Alt yapı ve üst yapı problemlerinin çözümleri ile, toplumumuzun çeşitli kesimlerine hitap eden, kalkınma, gelişim ve istihdamı hedefleyen sosyal projelerle bölge geliştirildi. İçerisinde; üniversite, yürüyüş alanları, parklar, stadyum barındıran bir şehir merkezi hali geldi.

10 yıl önce 260 bin iken şimdi ki nüfus 630.000’a yükseldi. Bu noktada, bölgede yapılan yatırımların önemini de vurgulamak isterim. Esenyurt’ta hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde bölgenin çevresi ve yaşam kalitesi 180 derece bir değişikliğe uğradı. Artık Esenyurt, gelişimi ve değişimi hızla devam eden, yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çeken bir yatırım merkezi haline geldi. Değişen belediye ile, 2004 yılından itibaren değişmeye başlayan ilçenin 50 yılı planlanarak projelere yön verildi.

Yatırımcılara tavsiyeleriniz neler?

Şunu özellikle belirtmek isterim. Türkiye’de bugün en iyi yatırım aracı gayrimenkuldür. Sadece çocuklarınıza değil torunlarınıza dahi bırakabileceğiniz önemli bir yatırım enstrümanıdır. Fakat gayrimenkul ya da konut alırken bir takım kurallara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle konut almak isteyenlere en büyük tavsiyem iyi analiz yapmaları yönünde olacak. Bir kere konut alacağınız firmayı iyi araştırın, daha önce proje yapmış mı, bunları zamanında teslim etmiş mi kontrol edin. Lokasyona iyi bakın. Mümkünse gelişme aksındaki projelere yatırım yapın. Ulaşım sorunu olmayan okula ve hastanelere yakın lokasyonları tercih edin. Tabi bu tercih de fiyatta büyük rol oynuyor.Fiyatları iyi analiz edin. Lansman dönemlerini kaçırmayın. Sonuç olarak, ne alırsanız alın ama ilkeniz alırken kazanmak yönünde olsun.

Kaynak: http://www.emlakglobal.com/tamer-ozyu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın