Görüş Bildir
Haberler
Oynamayan Bin Pişman: En İyi 10 Mobil Platform Oyunu

Oynamayan Bin Pişman: En İyi 10 Mobil Platform Oyunu

Deniz Ünsal
04.02.2023 - 18:10

Platform oyunları, oyun tarihinin en eski türü denebilir. 1985'te çıkan Super Mario Bros.'tan 2020'deki Neon Abyss'e kadar uzanan ve sayısız örnek içeren bu tür, mobil oyun dünyasına girmese olmazdı. İlk başta kontrolleri telefonlara entegre etmek düşünüldüğü kadar kolay olmasa da, sonunda mobil platform oyunları beklendiği gibi piyasadaki yerlerini aldılar. Gelin en iyi mobil platform oyunlarına bakalım.

Kaynak: https://gamerant.com/best-mobile-plat...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Soul Chase

10. Soul Chase

Hem kaçtığınız hem kovaladığınız bir retro-platform oyunu Soul Chase. Mavi renkli zırhınızla ruhu kovalarken, arkanızdan gelen hayalet ordusundan ve çevredeki diğer düşmanlardan da kaçmanız gerekiyor. Seviye zorluğu yavaş yavaş artan oyun, mobil platformlar arasında iyi bir tercih.

9. Ninja Arashi

9. Ninja Arashi

Bir platform RPG oyunu olarak karşımıza çıkan Ninja Arashi. Renkli arka planın üstüne siyah silüetler görsel olarak gözünüzü yormazken, dövüşlerdeki kritik şansları ve yetenek beklemeleri de oyuna RPG özelliği katıyor.

8. Bean Dreams

8. Bean Dreams

2014 yılında piyasaya sürülen Bean Dreams, hala oynanabilecek güzel platform oyunlarından biri. Durmadan zıplayan ve bölümleri geçmeye çalışan şapkalı bir fasulye olarak hem eğlenebileceğiniz hem de meydan okumalar ile zorlanabileceğiniz bir oyun.

7. Sonic CD Classic

7. Sonic CD Classic

Sonic için bir şey demeye gerek var mı? 1993 yılında ilk oyununu çıkaran seri son zamanlardaki filmleri ile gene ilgiyi toplamıştı. Mobil oyun olarak Sonic CD Classic ise hem orijinal oyundaki tüm içeriği korumayı başarırken hem de çok katmanlı sahneler ve yeni müzik seçenekleri ile oyunculara ufak tefek yenilikler sunuyor.

6. Bullet League

6. Bullet League

Bullet League, mobil Fortnite'ın platforma taşınmış hali diyebiliriz. oyun da bunu pek saklamıyor zaten. Platform shooter olarak piyasaya çıkan, battle royale ve klasik ölüm maçı modları ile hem çevrimiçi hem çevrimdışı oynayabileceğiniz eğlenceli bir seçenek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. LIMBO

5. LIMBO

2010'ların ses getiren oyunu LIMBO. Oyun eleştirmenlerinden tam puanlar alan, hikayesi ve teması ile herkesi kendine aşık eden oyunun mobil hali de elbette en iyi listesinde olacaktır. Indie bir yapımın bu etkiyi yaratması da ona olan sevgiyi arttıran bir unsur.

4. Sword of Xolan

4. Sword of Xolan

2015'te piyasaya sürülen Sword of Xolan tam bir klasik platform aksiyon oyunu. Köyü zombiler ve canavarlar tarafından istila edilen bir kahraman olarak kötülerle savaşıyor, rehineleri kurtarmaya çalışıyoruz. Her bölümün ardından gelen bölüm sonu canavarları da oyuna ayrı bir zorluk katıyor.

3. Rayman Classic

3. Rayman Classic

Ubisoft'un Playstation 1 zamanından kalma maskotu Rayman. Uzun zamandır ilgi görmeyen serinin mobil versiyonu, diğer mobil oyunlar gibi zorluk içermese de güzel animasyonları ve hikaye ilerleyişi ile başarıyı yakalamış gibi görünüyor.

2. Mario Run

2. Mario Run

Platformlar olur da Mario orada olmaz mı? Oyun tarihinin en ikonik ve efsanevi kahramanı, prensesine aşık Mario. Çıktığı zaman mobil oyun severler tarafından belli eleştirilere tutulan oyun hala platform oyunları listesinin tepelerinde yerini alıyor. Kontrolleri de oldukça basit: Zıpla.

1. Cat Bird

1. Cat Bird

Platform oyunları arasında açık ara en sevimlisi. İsminden de anlaşılacağı gibi kahramanımız bir Kedi Kuşu. Basit kontrolleri, güzel animasyonları ve zorlayıcı bölümleri ile sizleri kendine bağlayan oyun, listenin tepesinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
6
5
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın