Görüş Bildir
Haberler
Tam 14 Yaşındaki Valve Klasiği Team Fortress 2'nin Hala Unutulmaz Olmasının 11 Sebebi

Tam 14 Yaşındaki Valve Klasiği Team Fortress 2'nin Hala Unutulmaz Olmasının 11 Sebebi

İlk oyunun ardından 2007 yılında ilk kez oyuncu karşısına çıkmış olan, Valve'ın rekabetçi FPS oyunu Team Fortress 2 aradan geçen yıllara rağmen hala Steam'in en çok oynananları arasında kendine yer bulabiliyor. Peki bu popülerliğin sebepleri neler? Gelin birlikte bir bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elbette ki ilk olarak hikayesi.

1. Elbette ki ilk olarak hikayesi.

Team Fortress 2 yalnızca kırmızı ve mavi takımların bazı haritalarda rastgele karşı karşıya gelip birbirlerini öldürdükleri bir oyundan çok daha fazlası. TF2 özünde pek çok yan materyalle desteklenmiş kocaman bir evrene sahip. Bu dünyaya adım atmak için en pratik ve eğlenceli yollardan biri ise Valve tarafından yayınlanmış sinematikleri izlemek.

2. Hazır sinematiklerden bahsetmişken...

3. Saxxy Ödülleri'ni duymuş muydunuz?

4. Birbirinden komik ve orijinal eşyaları.

4. Birbirinden komik ve orijinal eşyaları.

Team Fortress 2 demek bir noktada da kozmetikler ve çeşit çeşit silahlar demek elbette! Oyuncuya ekstra bir avantaj sağlamayan kozmetikler ile karakterinizi zaten absürt olan Team Fortress 2 dünyasında bambaşka bir hale sokabilirsiniz. Oyunun birazcık kaçık oyuncu topluluğunun ellerinden çıkan sonuçlar da kesinlikle görülmeye değer.

5. Geliştirici ve oyuncuların el ele yürüttükleri benzersiz mizahı.

Team Fortress 2 oldum olası kendini pek de ciddiye alan bir yapım olmamıştır, ancak bu onu benzersiz kılan en büyük özelliklerinden! Oyunda bir gözlük takarak çevrenizdeki cehennem gibi savaş alanını pembe baloncuklar ve gökkuşakları ile dolu bir cennete çevirebilir yada rakibinizi parmağınızı bir silah gibi kullanarak öldürebilirsiniz. Her şeyi burada saysak en az birkaç gün konuşmamız gerekeceği için ise hızlı geçiyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Madem oyuncu topluluğundan konu açıldı...

Team Fortress 2 koskoca 14 yılı devirirken bunu tek başına yapmadı. Zaman içerisinde kendi sadık oyuncu kitlesini de oluşturmayı ve kendine bağlamayı iyi bildi. Bu oyuncu topluluğunun biraz çatlak üyelerini yeri geldiğinde savaşı bırakmış rakiple dans ederken, yeri geldiğinde ise internette birbirinden garip meme'ler ve videolar üretirken görebilirsiniz.

7. Kaosun esas tanımı: Topluluk sunucuları!

7. Kaosun esas tanımı: Topluluk sunucuları!

Team Fortress 2 oyuncuların da kendi sunucularını kurup özel oyunlar tertiplemesine izin veriyor. Oyunun az önce bahsettiğimiz ipe sapa gelmez oyuncu topluluğu da bu fırsatı elbette ki olabilecek en garip şekillerde değerlendiriyor. TF2'nin topluluk sunucuları arasında aradığınız şey elbette var, hatta çoğu zaman aramanın aklınıza bile gelmeyeceği şeyler de...

8. Her biri kendine has karakterler.

8. Her biri kendine has karakterler.

Yüzünü asla görmediğimiz, hatta maskesinden ötürü ne dediğini bile anlamadığımız Pyro'dan tutun da çılgın deneylerinden ötürü tıp lisansı iptal edilmiş Medic'e kadar Team Fortress 2 hem kişilikleri hem de yetenekleri ile akıllardan silinmeyen karakterler barındırıyor. Medic'in kuşu Archimedes, Engineer'ın çocuğu gibi gördüğü turret'i, Heavy'nin farklı bir aşk beslediği silahı Sasha ve çok daha fazlası gibi ufak detaylar da bu karakterlere renk katan şeyler olmaktan çok daha fazlası olarak akıllarımızda apayrı yerlere sahipler.

9. Birbirinden renkli etkinlikleri.

9. Birbirinden renkli etkinlikleri.

Team Fortress 2'nin garipliklerle dolu dünyası yılın belli zamanlarında daha da garip oluyor. Oyuncularla buluşan özel etkinlikler oyuna farklı modlar ve kozmetikler ekliyor. Bu etkinliklerde Monoculus gibi artık çok yakından tanıdığımız bazı karakterlerle de hasret gideriyoruz.

10. O kendinden sonra gelen pek çok yapıma örnek olmuş bir klasik.

10. O kendinden sonra gelen pek çok yapıma örnek olmuş bir klasik.

Team Fortress 2, 2007 yılında ilk çıkışını gerçekleştirdiğinde oyunculara o zamana dek eşi görülmemiş bir oyun deneyimi yaşattı. O tarihten bu yana ise pek çok büyüklü küçüklü yapım onun açtığı yoldan ilerleyerek oyuncular ile buluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ücretsiz!

Bu güzelliği oynaması tamamen ücretsiz! Valve'ın ellerinden çıkan şaheserlerden olan Team Fortress 2 tüm bu saydığımız benzersiz yönleri ile oyunculara aradan geçen 14 koca yıla rağmen hala ücretsiz olarak oynanabilecek en iyi alternatiflerden birini sunuyor. Kısacası hala denemediyseniz daha ne duruyorsunuz!

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
6
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Oyuncular Sniper spam lamasalar güzel de elden ne gelir. (SERVER DEGİŞTİR) :).Anlatıldıgı gibi eglenceli bir oyundur...

Rudy

Sürekli güncelledikleri icin. Tam bir para basma makinası aslında. Onun icin unutturmuyorlar.