Görüş Bildir
Haberler
TAG Otoyolu'nda Ulaşım Sağlanamıyor! Vali Davut Gül Açıklama Yaptı

TAG Otoyolu'nda Ulaşım Sağlanamıyor! Vali Davut Gül Açıklama Yaptı

Batuhan
19.01.2022 - 08:35

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vali Gül, açıklamada, dün geceden beri otoyolun kapalı olduğunu hatırlattı.

Hasta ve tedaviye ihtiyacı olan vatandaşların kurtarılmasında ekiplerin öncelikli olarak görev yaptığını anlatan Gül, 'Otoyol kapalı. Acil hasta olanları buna benzer tedavi ihtiyacı olanları, sağlık görevlileri merkezlere ulaştırıyor. Yani tedaviye ihtiyacı olup da sağlık merkezine ulaşamayan kimse yok.' dedi.

"Otoyoldaki 2 bin kişi kurtarıldı"

"Otoyoldaki 2 bin kişi kurtarıldı"

Gece boyunca otoyoldaki 7 bin kişiye kumanya dağıtıldığını dile getiren Gül, şöyle konuştu:

'Kar kalınlığı 45-50 santimetre. Otoyoldaki temel neden tır kazaları. Ekiplerimiz kazaya karışan tırları tek tek çekmeye çalışıyor. Karayollarının yanı sıra tüm kamu kurumlarının yanı sıra da özel sektörden temin ettiğimiz iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer tipi de var. Bu da çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor. Gündüz gözüyle biraz daha rahat hareket edilir diye düşünüyoruz. Şu an için otoyoldaki 2 bin kişi kurtarıldı. Bir o kadar kişinin de hala mahsur.'

Vali Gül, vatandaşları araç kullanmamaya davet ederek, yollarda oluşacak araç trafiğinin ekiplerin çalışmasını daha da zorlaştırdığını sözlerine ekledi.

"Çünkü, tembeller, umursamazlar"

"Çünkü, tembeller, umursamazlar"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, sosyal medya hesabından temizlenmeyen yolda kalan araç kuyruğunu paylaşarak, “Kar yağışı için vatandaşları uyaran Büyükşehir Belediyesi neden tuz dökmez. Neden hazırlıklı olmaz? Çünkü, tembeller, umursamazlar” paylaşımı yaptı.

"Eserinizle övünün"

"Eserinizle övünün"

CHP Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bölgede çekilmiş bir görüntüyü paylaştı ve yeterli önlem almayan yöneticileri eleştirdi. Özkan şu ifadeleri kullandı:

“Görüntüler Gaziantep Şahinbey’den. Hani şu AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin Okçular Vakfı için 60 milyon ödenek ayırdığı yer. AKP’li Gaziantep Büyükşehir de eksik kalır mı? Onlar da logoya 760 bin lira harcamıştı. Tuza para kalmadı haliyle. Vatandaşın hali ortada. Eserinizle övünün”

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
20
5
5
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fırat

bunlar anlamaz ne desen boş iki gün sonra unuturlar ilk seçimde de ampüle basarlar çünkü cahiller

Dead nettle.

Kim diyor kurtarıldığını yollar hala kapalı. Karla mücadele kar yağmadan başlar otoyollarda özellikle bu yol paralı bir yol ise hava durumu raporlarına göre... Devamını Gör

mgs

yapılan yollar yine vatandaşa kaçtı. İş sadece yol yapmakla bitmiyor. Bakımı, onarımı vs gibi işleri boşlarsan, sadece ücretlerine zam yaparsan, sonuçlarına ... Devamını Gör