Görüş Bildir
Haberler
Suriyeli Nüfus İçin 'Seyreltme' Projesi: Yüzde 25’in Üzerinde Olamayacaklar

etiket Suriyeli Nüfus İçin 'Seyreltme' Projesi: Yüzde 25’in Üzerinde Olamayacaklar

Deniz Gök
20.02.2022 - 13:27 Son Güncelleme: 20.02.2022 - 14:45

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl şiddet olaylarının yaşandığı Ankara'nın Altındağ ilçesinde yabancıların mekânsal yoğunlaşmasını önlemek için 'seyreltme' projesi başlattı. Proje kapsamında 5 bine yakın Suriyeli başka yerleşim yerlerine nakledildi. Suriyelilerin kullandığı çok sayıda metruk bina yıkılırken iş yerleri de kapatıldı. 

Altındağ'da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılması hedefleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

18 yaşındaki Emirhan Yalçın, geçtiğimiz yıl 10 Ağustos'ta Altındağ'da tartıştığı 2 Suriyeli tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Olay sonrası toplanan öfkeli kalabalık, Suriyelilerin ev ve iş yerlerine hasar vermişti.

👇

5 bine yakın Suriyeli ilçeden ayrıldı

5 bine yakın Suriyeli ilçeden ayrıldı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Altındağ'daki olayların ardından yabancıların mekânsal yoğunlaşma-kümeleşmelerinin önüne geçmek amacıyla 'seyreltme' çalışması başlattı.

Proje kapsamında, ilçedeki Suriyeli ailelerle bire bir görüşmeler yapılarak, başka yerleşim yerlerine nakilleri sağlandı. Olayların ardından bu kapsamda şimdiye kadar 4 bin 514 Suriyeli ilçeden ayrıldı. 

Ayrıca yine Suriyelilerin kullandığı 309 metruk bina yıkıldı, 177 iş yeri kapatıldı. Yer değişikliğinin, mahalle düzeyinde, belirlenen oranlar üzerinde yabancı yerleşim tespit edilmesi halinde gerekli teşvikler sağlanarak gönüllülük esasına dayalı gerçekleştirildiği belirtildi.

"Rızaya dayalı yer değişimi tüm illere yayılacak"

"Rızaya dayalı yer değişimi tüm illere yayılacak"

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Altındağ'da pilot olarak uygulanan projenin tüm illerde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtilerek, 'Başta 10 binden fazla yabancının bulunduğu illerde sosyal tansiyonun ve güncel gelişmelerin hızla takip edilebileceği mekanizmalar kurulmakta, mahalle düzeyinde belirlenen oranların üzerinde yabancı yerleşiminin tespit edilmesi halinde çeşitli araçlarla gerekli teşvikler sağlanarak rızaya dayalı yer değişikliklerinin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Pilot çalışma Altındağ ilçesinde başlatılmış olup, edinilen saha tecrübesi ve alınan başarılı sonuçlar gözetilerek uygulamanın tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir' denildi.

Soylu: Yüzde 25'in üzerinde Suriyeli olmayacak

Soylu: Yüzde 25'in üzerinde Suriyeli olmayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara’da medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği 'Göç Buluşması Toplantısı'nda, Türkiye'de geçici koruma statüsünde 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunduğunu söylemişti. 

Soylu, 'Bazı bölgelerde yüzde 25'in üzerinde Suriyeli nüfusu var. Bu ölçeğe göre bir daha buraya ikamet almama sınırı koyduk. Kapattık orayı. Sadece Suriyeli değil hiçbir yabancı almıyoruz' demişti.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
72
12
9
4
3
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cocainum

Yalana bak. Büyük ihtimal yeni sürü geliyor, onları alıp seyreltiyoruz ayağına olmayan bölgelere yerleştirecekler. Yani hiçbir yerde azalma olmayacak sadece ... Devamını Gör

cocainum

abdülhamit bu kadar ülkeyi satmamıştı. araplara ülkeyi satan arap bokları sizi. ne hale düştük yazık aq. Sanki suriyedeki savaşı biz kaybetmişiz gibi işgal e... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Anlamayan akçomarlar için şöyle anlatalım. Hilale, celile, selime anlatır gibi.. yaşadığınız yerde 20bin suriyeli var diyelim. buna ben bile inanmadım ama js... Devamını Gör

haluk haluk

Bu nasıl keskin bir zekadır, nasıl anladın sen onu? Türkiye gibi akçomarların olduğu bir yerde harcanıyorsun. Nasıl hayranlık duydum sana inanamazsın... İlk... Devamını Gör