Görüş Bildir
Haberler
Şule Arslan Yazio: Yeni Yılda Üç Dileğinizden Biri Seks Olsun

etiket Şule Arslan Yazio: Yeni Yılda Üç Dileğinizden Biri Seks Olsun

Uzm. Klinik Psikolog Şule Arslan
24.12.2020 - 19:34 Son Güncelleme: 28.12.2020 - 12:52

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde depresif hissetmemiz çok olağan bir durum. Şimdiden çoğumuzun özlem duyduğu sıcak havalar vücudumuzdaki molekülleri hızlandırarak hareket etmeyi, yiyecekleri sindirmeyi ve düşünmeyi kolaylaştırdığından bizi daha mutlu hissettiriyordu. 

Ne yazık ki gün ışığından artık daha az yararlanmamız bizi daha depresif hissettirir oldu. Bunlar yetmez gibi üstüne sokağa çıkma yasaklarının gelmesi aktivitelerimizi de kısıtlandı. Yılın bu zamanı kendine özgü bir dolu stresle gelse de aynı zamanda bunlardan kurtulmak için bazı fırsatlar da sunuyor. Kendimizi ve partnerimizi daha iyi tanımak gibi. Birçok magazin dergisi daha kaliteli seks için ya da partnerinizi daha iyi tanımanız için onlarca ipucu verir ancak çok az kaynak bedenimizle ilgili şey söyler. Peki sevişirken bedenimizde neler oluyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Cinsel bedeninizi bilmek fizyolojik sağlığınız açısından çok önemlidir çünkü bedeninizi ne kadar iyi tanırsanız daha fazla zevk almanın ve daha doyumlu bir cinsel hayatınızın olmasına olanak sağlarsınız.

Seks denilince ilk olarak genellikle genital organlarımız akla gelir oysa ki sadece cinsel organları düşünmek yerine seksi bütünüyle bedensel bir deneyime nasıl dönüştürebiliriz bunu da düşünmek gerekir yani hassas, duyumsal ve zevk veren bölümleri es geçmemek kritik önem taşımaktadır. 

Örneğin yapılan birçok araştırma yasemin, misk adaçayı ve vanilya kokularının partnerleri cinsel yönden tahrik ettiği ve beyinde cinsel uyarıcı olarak harekete geçirdiğini göstermiştir. Çok ilginçtir ki araştırmalar tarçınlı çörek, çilek ve kola kokusunun çoğu erkeği baştan çıkardığını da göstermiş. Malum yılbaşı tatili de yaklaşırken eğer partneriniz taze çörek ve ekmek kokusunu seviyorsa ellerinizi biraz hamura bulaştırmaktan zarar gelmez 😉

2) Beyniniz en büyük seks organınızdır.

Zihnimizse bedenimizin en hassas erojen bölgesidir. Fantezi kurmayı zihinsel bir mastürbasyon olarak düşünürsek, düşüncelerin de bedenimizde fiziksel değişimler meydana getirmesi de çok muhtemel bir durumdur. Johns Hopkins Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada daha zevkli bir cinsel yaşam için fanteziler geliştirmenin acı algısını azalttığı görülmüş. 

Aynı zamanda seks esnasında salgılanan endorfinin vücudunuz üzerinde muazzam etkileri var. Kramplar ve baş ağrısı gibi çeşitli vücut ağrılarını önlüyor ve serotonin ve depomin salınımı da antidepresan etkisi gösteriyor.  Tarafınızı seçin antidepresan mı seks mi? :P

3) Tartışmasız anne sütünün ne kadar koruyucu ve faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz.

3) Tartışmasız anne sütünün ne kadar koruyucu ve faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz.

Çünkü koruyucu immünglobinleri (bağışıklık sistemini güçlendiren antikor) bebekken anne sütünden almaya başlıyoruz. İlerleyen yıllarda beslenme ve yaşam tarzımıza göre herkesin bağışıklık haritası farklılaşmaya başlıyor. Mutlu haberse haftada en az bir kez seks yapan insanlarda, bağışıklık sistemini güçlendiren immünglobin A'ya yüzde 30 daha fazla rastlandığı gözlemlenmiş.

4) Çoğumuzun müzdarip olduğu pandemi sürecinde alınan kiloları vermek için de sevişmek müthiş fırsat😊

Yarım saat kadar sevişmenin karşılığını uzmanlar 200 kalori kaybı olarak

belirtiyor. Pandemiden dolayı spor salonlarına gidemiyorum diye üzülmek yerine partnerinizi ateşlendirecek bir şeyler düşünebilirsiniz…

Partnerinizle seks hakkında konuşmanız hiçbir zaman yanlış anlamalara neden olmaz. Tam tersine seks hakkında konuşarak cinsel ve duygusal açıdan birbirinizi daha iyi tanıma fırsatı yakalarsınız. Partnerinizle birbirinizi daha iyi tanıyacağınız ve keşfedeceğiniz renkli bir yeni yıl diliyorum.

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
20
9
9
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Bağış

Ellerinize sağlık, ülke için nokta atışı bşr yazı dizisi olmuş, Kadına şiddetin arttığı yüzyılda yaşıyoruz,sevmeyi tercih edenlerin şiddeti de azaltacağını d... Devamını Gör

Kübra Aşkın

👍👍👍👍👍👍

serkan-yyl

Toplumsal mitlerin bolca olduğunu düşünürsek "birilerinin" bu konulara değinmesi gerekiyordu.. 🤗