Görüş Bildir
Haberler
Suikastçı Kardeşliğinin Hikayesine Doyamayanlara: İşte Assassin's Creed Serisi İçin Yazılmış 10 Roman

Suikastçı Kardeşliğinin Hikayesine Doyamayanlara: İşte Assassin's Creed Serisi İçin Yazılmış 10 Roman

Oyun dünyasının en köklü serilerinden olan Assassin's Creed serisinin romanları geçtiğimiz yıllarda Türkçeye kazandırıldı. Suikastçı Kardeşliği'nin iki milenyum süren muazzam yolculuğu 24 oyunu kapsıyor. Aynı zamanda romanlaştırılarak onlarca farklı dile çevrilen romanlar sayesinde Assassin's Creed, oyun dünyasının en popüler markalarından biri oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gizli Sefer

1. Gizli Sefer

Assassin's Creed serisinin ilk oyununu edebi elementlerle buluşturan ilk roman Oliver Bowden tarafından kaleme alındı. Altair Ibn La'Ahad'ın hikayesini anlatan Gizli Sefer oyuncuları Kutsal Topraklar'da gizem dolu bir serüvene davet ediyor. İlk oyunun atmosferini başarılı bir şekilde betimleyen eseri serinin severlerine kesinlikle öneriyoruz.

2. Rönesans

2. Rönesans

Assassin's Creed serisinin en sevilen oyunu olan Assassin's Creed II, Rönesans adlı bu roman ile Ezio Auditore da Firenze'nin hikayesini sözlerle anlatıyor. Genç Ezio ile ilk kez tanıştığımız oyunu pek etkili bir şekilde romanlaştıran Rönesans, serinin birçok oyununu romanlaştıran Oliver Bowden tarafından yazıldı.

3. Kardeşlik

3. Kardeşlik

Ezio'nun Floransa'da geçen hikayesine ve Kardeşlik'in güçlü bir teşkilat haline gelişine odaklanan bu kitap da Assassin's Creed Brotherhood'u temel alıyor. Serinin en sevilen eserlerinden biri olan Kardeşlik, Ezio Auditore'nin kahramanlıklarına doyamayanları ihya etmeye geliyor.

4. Sırlar

4. Sırlar

Ezio üçlemesinin son oyunu olan Assassin's Creed Revelations, Oliver Bowden tarafından kurgulanan Sırlar adlı kitapla kurgusal edebiyat dünyasına giriş yapıyor. Memleketimizde geçen Sırlar kitabı Ezio Auditore'nin Osmanlı'daki serüvenini anlatıyor. 

Şehzade Süleyman'dan Galata Kulesi'ne, yeniçerilerden Kız Kulesi'ne kadar uzayan bu macera, özellikle oyunu sevmeyen oyuncuları bir hayli memnun edecektir.

5. Sahipsiz

5. Sahipsiz

Assassin's Creed III'ü temel alan Sahipsiz ise okurları Connor Kenway'ın hikayesine davet ediyor. Yerli bir Amerikalı olan Connor, Amerika'nın bağımsızlık sürecine bizi ilk elden şahit ederken Kardeşlik'e dair uzun ve yorucu bir maceraya atılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kara Sancak

6. Kara Sancak

Connor Kenway'in dedesi Edward Kenway'e hayat verdiğimiz Assassin's Creed IV: Black Flag ise bizi Karayipler'e götürmüş ve açık denizlere açılma fırsatı sunmuştu. Kara Sancak adlı roman ise Edward'ın hikayesini başarılı bir şekilde romanlaştırıyor. Oyunun severleri bu kitapla beraber serinin en havalı suikastçısını bir kez daha karşımıza çıkarıyor.

7. Birlik

7. Birlik

Serinin en tartışmalı oyunlarından biri olan Assassin's Creed Unity, oyuncuları Fransız İhtilali'nin en şiddetli günlerine götürmüş ve Arno Dorian olarak bug dolu bir maceranın tam ortasına bırakmıştı. Birlik adlı kitap ise Arno ve Elise'in hikayesini sürükleyici bir şekilde anlatmayı başarıyor.

8. Cehennem

8. Cehennem

Assassin's Creed Syndicate'ı temel alan Cehennem ise Evie ve Jacob Frye ikizlerinin Londra'daki tapınakçı varlığına karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Serinin kıymeti en az bilinen oyunu olan Assassin's Creed Syndicate'a bir şans vermenizi ve akabinde kitabını okumanızı öneriyoruz.

9. Çöl Yemini

9. Çöl Yemini

Suikastçı Kardeşliği'nin kuruluşundan öncesini anlatan Desert Oath ise henüz dilimize kazandırılmadı. Bayek'in yolculuğunu anlatacak olan kitap Assassin's Creed Origins'in hikayesini odağına alacak. Bayek ile beraber Aya'nın da hikayesine şahit olduğumuz yapım Kardeşlik'in tarihini gözler önüne seriyor.

10. Odysseia

10. Odysseia

Kassandra ve Alexios'tan birine hayat vererek Antik Yunanistan topraklarında adeta tarih yazdığımız Assassin's Creed Odyssey, Odysseia adlı eser ile romanlaştırılarak bizi Kardeşlik'ten de öncesine götürüyor.

Herodot ve Sokrates gibi büyük düşünürler ile tanıştığımız oyun, romanlaştırılmış haliyle sürükleyiciliğinden asla taviz vermiyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın