Görüş Bildir
Haberler
Suç Yazarı Kadın Kendi Yazılarından İlham Alarak Kocasının Cinayetini Planladı

Suç Yazarı Kadın Kendi Yazılarından İlham Alarak Kocasının Cinayetini Planladı

Beray Polat
25.08.2021 - 19:03

Tek istediği kocasının acılar içerisinde öldüğünü görmekti..

Kaynak: https://medium.com/lessons-from-histo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Evliliklerinde ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı.

Evliliklerinde ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı.

2011 yılının sonlarında, Texas’ta yaşayan 54 yaşındaki Nancy Mancuso Gelber ve kocası evliliklerinde sıkıntı yaşıyorlardı. Aynı zamanda hem noel baba hem de araba tamircisi olarak çalışan kocası Joseph Richard 'Jody' Gelber evin geçimini tek başına sağlıyordu. Adam ilk başta fark etmese de karısı onu öldürmesi için birini kiralamıştı. Bir yandan da kaleme aldığı 'geçici amnezi' suç romanından ötürü kendisinin olukça başarılı bir yazar olduğunu düşünen Nancy bu alanda ilerleyebilmek için masraftan kaçınmıyordu. Tam zamanlı yazar olarak çalışmak ve hayatını bu şekilde geçirmek istiyordu.

Evlilik sıkıntıları hakkında konuşmak için sosyal medyasını dahi kullanmaya başlayan Nancy kocasının kendisini aldattığını iddia etti.

Evlilik sıkıntıları hakkında konuşmak için sosyal medyasını dahi kullanmaya başlayan Nancy kocasının kendisini aldattığını iddia etti.

Nancy’nin, kocasını öldürmesi amacıyla kiralık katil tuttuğu için tutuklanmadan iki ay önce, Jody’nin boşanmak istediği ve sebep olarak da 'Kişilik Çatışması' olduğunu öne sürdüğü ortaya çıktı. Nancy ise, boşanmamak için karşı bir dilekçe başvurusunda bulundu. Ayrıca kocasına karşı bir uzaklaştırma kararı talep etti. Ayrıca ev ve arabayı da almayı talep etti. Nancy Jody'nin, başka kadınlar için para harcadığını da iddia ediyordu.

Cinayet gerçekleşemedi..

Cinayet gerçekleşemedi..

Bir polisiye roman yazarı olan Nancy, oyunun tüm kurallarını bildiğini düşünse de hesaba katmadığı şeyler vardı. Uyuşturucu tedarikçisi ve polis muhbiri arkadaşı Jeremy’ye, locasını öldürmek için birini kiralamak istediğini söylediğinde Jeremy hemen polise haber verdi. Ayrıca Nancy Jeremy'ye kiralık katilin kocasını nasıl öldürülmesini istediği şiddet biçimini de anlattı. Eğer kendisi öldürseydi kocasının meme uçlarını ve penisini koparacağını söyledi. Nancy’yi yakalamak için ayrıntılı bir operasyon yapıldı. 7 Aralık 2011'de suç dedektifi Terry Young, muhbir Jeremy ile gizli anlaşma içinde Nancy ile bir görüşme ayarladı. “Dwight” isminde kiralık bir katil gibi davrandı ve onunla Teksas Bryan'daki La Selle Hotel'in park alanında bir araya geldi.

Nancy Yanlış Kişiye Güvendi

Nancy Yanlış Kişiye Güvendi

Nancy kocasının öldürülmesi konusunda oldukça kararlıydı ve “Dwight” a, eşinin

ölümünden zan altında kalmak istemediği için cinayeti bir kaza gibi göstermesini istedi. Cinayetin karşılığında, 'Dwight' a elmas ve altın alyansını ve 60.000 dolar nakit sözü verdi. Ama Nancy’nin haberi olmadan bu olanlar kayıt altına alınıyordu ve kısa süre sonra tutuklandığında bu kayıtlar onun suçlu olduğuna dair kuvvetli bir kanıttı.

Kocasının öldüğünü söylediler.

Kocasının öldüğünü söylediler.

Nancy'nin her şeyden habersiz kocası Jody'yi kiralık katil araclığıyla değil de kendisinin öldürebileceğinden endişelenen müfettişler kocasına durumu bildirdiler. Karısının ona zehirli yiyecek içecek vermesinden korkan ve yastığının altında tabancasıyla uyuyan Jody, bile bile karısı ile aynı evi paylaşmak zorunda kaldı. Jody'nin hayatını riske atmamak için polis, gizli kameralar ve mikrofon kullanarak Nancy'ye kocasının bir araba kazasında öldüğünü söyledi. Nancy’nin tepkisi o kadar şüpheliydi ki müfettişler kocası hakkında bilgi alma bahanesiyle Nancy’yi ofise götürdüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nancy tutuklandı ve sorguya alındı.

Nancy tutuklandı ve sorguya alındı.

Ofis’e geldiklerinde Nancy’ye para ödediği adamın fotoğrafı gösterildi ama Nancy adamı tanıdığını inkar etti. Bu esnada kiralık katil olarak tuttuğunu sandığı 'Dwight' da tutuklanmış gibi yapıyordu. Müfettişlerden biri ona “Dwight”ın resmini göstererek, kocasının ve alyansının resmini nasıl kiralık katilin eline geçtiğini sordu. Ama Nancy yine hiçbir şey bilmediğini söyledi. Daha sonra polise yüzüğü kaybettiğini söyledi. Son derece gergin görünen Nancy karakoldan dışarı çıkarıldı ve sadece birkaç saat sonra 9 Aralık 2011 tarihinde tutuklandı. Gözaltına alındığında, Jody'nin ondan kurtulmak için bir tuzak hazırladığını bile iddia etti.

Nancy suçlu bulundu ve hapse girdi

Nancy suçlu bulundu ve hapse girdi

Duruşma öncesinde jüri, ölüm cezasına çarptırılmaya teşvik için azami ömür boyu hapis cezası verdi. Tam karşıtı olarak 10 yıl daha hafif denetimli serbestlik cezası talep edildi. Ancak savcılık, kocasının öldürülmesini istemesini gerekçe göstererek 30 yıl azami hapis cezası kararına vardı. Nancy'nin narsisizminin onu kendi işlediği suçlarıyla ilgili yazmaya itebileceğini hisseden Yargıç Langley, böyle bir girişimden elde ettiği tüm kârı, kendisine dava açabilecek Jody ile paylaşmak zorunda kalacağı konusunda onu uyardı. Gelber, oynadığı bu ölümcül oyun nedeniyle 30 yıl hapis cezasına çarptırıldığında yine de soğukkanlılığını kaybetmedi. Davası, gerçek suç romancılarının kendilerinin de suçlu olabileceğini gösteren davalardan biri. Nancy 2027'de kadar şartlı tahliyeye hak kazanacak. Jody ise karısından boşandıktan sonra hala aynı evde yaşamaya devam ediyor. Yaşadıkları hakkında da şuana kadar çok sayıda röportaj verdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
8
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
safirmavideniz

Turkiye'de böyle operasyon nerede... Şartlı tahliye için bile 10 yıl beklemesi gerekli, hem de cinayet işlemediği halde.Hükümet değişince ilk iş Adalet si... Devamını Gör