Görüş Bildir
Haberler
Meclis Gündeminde: Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Sucuk Partisine Katılmayan Öğrencileri Tehdit Etti İddiası

Meclis Gündeminde: Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Sucuk Partisine Katılmayan Öğrencileri Tehdit Etti İddiası

Emre Ordu
11.01.2018 - 20:53 Son Güncelleme: 12.01.2018 - 08:42

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener'in, okulda düzenleyeceği sucuk partisine katılmayan öğrencilere hakaretlerde bulunduğu ve tehdit ettiği öne sürüldü. Öğrenci velileri ise tepkili. Çağlayan Adliyesi önünde toplanan 20 kadar öğrenci velisi okulda huzur kalmadığını belirtip Müdür Yener hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 20 öğrenci velisi hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini savcılığa verdiler. Öğrenci velisi Ülkü Sarıcan, 'Okulumuzda bugün bizi endişelendiren bir olay yaşandı. 11. sınıfa giren müdür Necati Yener, daha önce de yaşadığımız gibi çocuklarımızı hem tehdit ediyor hem de hakaret ediyor. Sebebi de, okul müdürü cuma günü sucuk partisi yapmak istiyor. Bazı çocukların diğer öğrencileri sucuk partisine katılmaması yönünde ikna ederek örgütlediğini iddia ediyor. Çocuklara 'haysiyetsizler, soytarılar' gibi laflarla hakaret ediyor ve 'bunun cezasını çekeceksiniz' diyerek tehditte bulunuyor' dedi.

"Okulda huzur kalmadı"

"Okulda huzur kalmadı"

Öğrencilerin disiplin soruşturmalarıyla tehdit edildiğini iddia eden öğrenci velisi Sarıcan, 'Okulda bir huzur kalmadı. Mevzu okulda eğitim değil neredeyse. Sürekli bir huzursuzluk ortamı var. Bununla ilgili bakanlığın okulda yürüttüğü bir soruşturma var. Biz de bugün buraya okul müdürü hakkında savcılığa dilekçe vermek üzere geldik' diye konuştu.

Öğrenci velisi Recep Tunaoğlu da, okul müdürü Necati Yener'in bugün sınıfa giderek öğrencilerin cep telefonlarını topladığını ardından da, 'Bundan önce öğretmenlerinize bir sürü saygısızlık yaptınız. Bundan sonra hiçbir şekilde bu saygısızlıklarınızı müsamaha etmeyeceğim' dediğini ileri sürdü. Kızının 11. sınıfta okuduğunu ve üniversiteye hazırlandığını anlatan veli, CİMER'e de BİMER'e de başvurduklarını ancak henüz bir cevap alamadıklarını söyledi.

CHP'li Yarkadaş konuyu Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Yarkadaş konuyu Meclis gündemine taşıdı
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı. Proje Okul kapsamında olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin Müdürü Necati Yener'in uygulamaları nedeniyle daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet edildiğini ifade eden Yarkadaş, şunları söyledi:

"Soytarılar, şerefsizler. Sizden bunların hesabını soracağım"

"Soytarılar, şerefsizler. Sizden bunların hesabını soracağım"

'Bakanlık, şikayetlerin artması sonucu üç gün önce okula müfettiş yolladı. Müfettişlerin incelemesi yarın bitiyor. Ancak ne ilginç ki; müfettişler okulda çalışma yürütürken, Müdür Necati Yener ise hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Cuma günü okulda bir sucuk partisi düzenlemeye hazırlanıyor. Bir grup öğrenci ise müdürü protesto etmek için partiye katılmayacağını söylüyor. Müdür Necati Yener bunu duyunca, hışımla sınıfa giriyor ve cep telefonlarını topluyor. Ardından ise 'Bu kıçı kırık soruşturmaya güvenip bana bir şey olacağını mı sandınız? Soytarılar, şerefsizler. Sizden bunların hesabını soracağım' diye bağırıyor. Şoka uğrayan öğrenciler, bunun üzerine ailelerini haberdar ediyor'

"Görevden alınması ve tedaviye gönderilmesi gerekiyor"

Müdür Necati Yener'in öğrencilere daha önce de hakaret ettiğini belirten Yarkadaş, 'Baskılar katlanılmaz boyuta ulaşınca, aileler durumu anlatan 65 sayfalık bir rapor hazırladılar. Bu raporu bana da getirdiler. MEB İsmet Yılmaz'a da sundular'' diye konuştu. Yarkadaş, raporda yer alan ifadelerin korkutucu olduğunu da belirtti. Yarkadaş şöyle konuştu:

 'Okul Müdürü Necati Yener, 'Buranın Allah'ı benim. Yönetmelik - mönetmelik tanımam. Gidin bildiğiniz yere şikayet edin' diyor. Buna yüzlerce öğrenci şahit. Okul müdürünün görevden alınması ve tedaviye gönderilmesi gerekiyor.'

Müdür Necati Yener'e sosyal medyadan tepkiler giderek artıyor: "Bu ülkenin çocukları sahipsiz değil"

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
28
18
14
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadece Gerçekler

Bu necidir bilemem ama eskidende pilavcılar vardı. Hani AKP'nin koruduğu pilavcılar.

Buğra Özkara

Çok çektirdi bize. O ve yandaşları üniversite sınavına hazırlanırken sınav stresi yetmiyormuş gibi bir de onun baskısıyla uğraştık. CAL’a gelen tüm öğrencile... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ne kadar dönemdir oranın müdürü ?

quiksilver

yeter artık müdür ağlıyor şu an mutlumusunuz adama bir sucuk yedirtmediniz ayıp be (!) (şaka maka gördüğüm en saçma haber)

cal önemli bir lise. Alman kökenli, Türkiye'nin en köklü liselerinden. Haber olmasının sebebi de bu sanırım